lamar
Poznat
- Poruka
- 8.258
Ester, neka si. Sigurno nije losa, a naravno da si je morala procitati iz postovanja.
E sad sto se nas tice... Videcemo
E sad sto se nas tice... Videcemo

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

![]()
Počela sam Ispovest iz harema...našla mi se pri ruci, da li je neka od vas to čitala ?![]()
To imam, ali još nisam pročitala, Agonija i ekstaza.

da potvrdim samo ovo, čitala samo jednu njegovu, o van gogu i čim budem u prilici nabaviću sledećuevo za Bambiku i sve koji vole romansirane biografije
čovjek koji je to pisao čitav život
Irving Stoun
ja ga pročitala redom u biblioteci, kad sam ga otkrila
sve su mu knjige dobre
pisao je o Mikelanđelu, Frojdu, ženi onoga Linkolna (američkog pred.)...u biblioteci je bilo nekih 7, 8 knjiga, ne mogu da se sad svih sjetim

Dušo, i ja sam ukočena, i još četvoro kolega u mojoj školi. Je l' to neka epidemija? U apoteci mi rekoše da od jutros samo prodaju Movalis. Ostala jedna tabla za mene. Kupila sam i konjski gel, evo, hladim se.Cao devojke
I dalje sam ukocena, lezim i ne cita mi se nista novo sto imam, ali sam se setila da imam dve prave SF knjige...stare doduse, ali extra.
To su prva dva dela Sage o prstenastom svetu...Prsten i Inzenjeri prstena od Larija Nivena
I sad letim svemirom i uzivam![]()

Dušo, i ja sam ukočena, i još četvoro kolega u mojoj školi. Je l' to neka epidemija? U apoteci mi rekoše da od jutros samo prodaju Movalis. Ostala jedna tabla za mene. Kupila sam i konjski gel, evo, hladim se.![]()

Bogatija sam za Potragu za srećom.![]()
kod tebe se ne važi
ko zna kad če doći na red
i sad vodim dijete u muzičku, a ja ču u biblioteku
baš se radujem
izvještaj večeras
p.s. nevoljena zaova odlazi tomorou ranom zorom

Bogatija sam za Potragu za srećom.![]()
P.S. Njoj baš lepo kod tebe, koliko se zadržala, mora da si mnogo fina![]()
A ako te iznenadim, šta dobijam?![]()
za neku knjigu+ajd' iznenadi me, pa ćemo smisliti
il' da ti dodam poklon vaučerza neku knjigu

Evo izvestaja:
Niceg nema ni premalo ni previse, citava se prica zna, a opet (ono sto sam rekla da sam iznenadjena) bez mnogo detalja koji bi sluzili da sablaznjuju citaoca. Bar je meni tako bila. Ja sam, znajuci tematiku, ocekivala mnogo plasticnih opisa, a dobila sam mnogo vise psihologije, ocrtavanja licnosti, njihovih medjusobnih odnosa. I, koga zanima taj mracni period Grcke o kojem ja stvarno nista nisam znala, postoji i odlican informativan pogovor koji cak sadrzi i jedan nivo analize knjige. Znaci sve sto treba. 
Ja...odavno..još kao student...Pa ima zanimljivih delova,ali ukupan utisak - bzvz...
Nego, namestilo mi se da sam za vikend imala vremena da čitam,ali nisam bila "pri svoj svojoj biblioteci", pa mi je izbor bio sužen...I šta ću, dohvatim knjigu koju mi je moj dragi kupio jednom prilikom i za koju mi nikako nije bilo jasno na osnovu čega je izabrao...i počnem, već spremna da je smor...medjutim, ne da mi je legla....Zove se Profesorka klavira
Radnja se odvija u Honkongu - prepliću se dve priče - jedna pre i druga posle rata....Englezi i Kinezi( kasnije i Japanci), kokteli, prijemi, a onda rat, nemaština, logor, ljudi i njihovo dostojanstvo na ivici egzistencije,naravno sve začinjeno ljubavnom pričom, potencijalnom izdajom ( ne znam tačno, naslućujem, jer još čitam) - to je ta priča koja se odvija 1941.,a ova druga je 1952., kada je sve prošlo i kada se život nastavlja po starom, kada profesorka dolazi u Honkong sa mužem za kojeg se udala samo da bi pobegla od majke i kada spoznaje nove boje, mirise,i upoznaje ljude koje čitalac već zna iz one prethodne predratno-ratne priče........Dopada mi se način na koji je približeno to vreme i taj deo sveta....Lako za čitanje,baš mi prija, nadam se da ću danas -sutra završiti, a opet mi je nekako žao što je već kraj...

)