Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A vala baš ste blesave :D, a poštar verovatno štuca li štuca :zcepanje:

Evo ja da prijavim da sam pročitala Moraviju i dopala mi se "Čočara" , nego sad se mislim nešto onaj moj komša mi je preporučio kao ljubavna zvog one moje drugarice ,ja ne znam gde je on onde našo ljubav :think: Inače priča se dešava u drugom s.r. , zapravo o majci i ćerki koje su morale da napuste svoj dom kako bi spasle živu glavu, i naravno sve ono što prati ljude u ratu, mislim na nedaće, dovijanja oko hrane i tome slično i kako su se promenile tokom tih godinu dana skrivanja i iščekivanja, strahovanja i življenja u neizvesnosti.

Pa znam da je većina čitala pa rekoh nikog ne zanima. U svakom slučaju knjiga za preporuku, drži pažnju, naročito od druge trećine. Ne znam da li si čitala neke njene knjige, ali to je njen prepoznatljiv stil koliko vidim, oštroumno pisano, britko, sa tako živopisnim rečenicama, prosto osetiš na momente miris, tačno čuješ zvuk koji opisuje, ma čini mi se i dodir. Tako na mene deluju njeni opisi, poređenja. Nema patetike. Već od sredine sam mogla da nazrem kraj i donekle sam bila u pravu ali ipak te do kraja drži budnom. Malo je u početku zbunjujuća, skače iz budućnosti u prošlost pa u neko "međuvreme", te opisuje jednu osobu te drugu ali vrlo brzo uđeš u štos. Ja sam se sad nameračila na sve njene knjige, maštovita žena.:ok:

I sad vidim ništa ti nisam rekla o knjizi, samo moj osećaj:) ali pretpostavljam da te to i zanimalo. Svega ima po malo, porodični odnosi u prvom planu, malo ljubavi, malo više izdaje, razočarenja, priča o devojičicama, sestrama i njihovom odrastanju, o starenju jedne, eto

I sad vidim ništa ti nisam rekla o knjizi, samo moj osećaj:) ali pretpostavljam da te to i zanimalo. Svega ima po malo, porodični odnosi u prvom planu, malo ljubavi, malo više izdaje, razočarenja, priča o devojičicama, sestrama i njihovom odrastanju, o starenju jedne, eto

Tako je, to me je zanimalo
Ja sam od nje procitala samo Ubicu, planiram sada da uzmem Sluskinjinu pricu

Tako je, to me je zanimalo
Ja sam od nje procitala samo Ubicu, planiram sada da uzmem Sluskinjinu pricu

Pa ja mislila ti nisi čitala, a ti me samo proveravaš dal isto mislim.
A Sluškinja mi je za nijansu bolja, ne znam zašto, verovatno jer je to prvo što sam pročitala od nje pa sam se blago rečeno šokirala:eek:, sad sam već navikla na njen stil. Jedino što mi se ne dopada kod sluškinje je kraj, ali hajde da ne odajem, čitaj prvo.

ja se zadubila u sklanjanje zimske obuće

sad pravim pauzu

Ja sredjivala tavan. Sto to voliiiim. Svasta tamo ima :)

Bambi , lepo sto si zavrsila. Dobra je knjiga, bas dobra, ali je i obimna, pa kada dodje kraj covek se raduje sto ce citati nesto drugo, novo...
Ja od nje planiram jos Alijas Grejs i Moralni poremecaj. Ove nadrealne necu. To bas ne ljubim.

Rado, uzivaj :zper:

Autoportret sa Milenom - Mirjana Mitrovic
Sjajna knjiga :)
Sve mi se svidja ...i stil, i forma, i jezik i prica.
Za nekog ko ne zna nista o Mileni Pavlovic Barili odlican uvod u znanje.
Pisano u prvom licu kao autobiografija, predivnim a jednostavnim jezikom, puno dogadjanja a nije nakiceno...nekako prava mera i u jeziku i u opisima.
Zavoleh Milenu na precac, a Mirjanu dodadoh na pozitivnu listu domacih autora.
Prijatno iznenadjenje.

Preporucujem !

Pisano u prvom licu kao autobiografija, predivnim a jednostavnim jezikom, puno dogadjanja a nije nakiceno...nekako prava mera i u jeziku i u opisima.
Prijatno iznenadjenje.

Preporucujem !

Stavljam na spisak :)
Ja ne znam zasto izbegavam domace autore

P.S. Mirka gde ti je avatar? :D

Prijatno iznenadjenje.

Preporucujem !

Ti, gunđalo jedno, :heart:, kad se tebi sviđa, mora da je dobro. :) :zag:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back