Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drage žene, povremeno vas čitam i nadam se da mi nećete zameriti što sam se,prateći vaš razgovor o knjizi M.Mateus, nečeg setila:
preteča svih knjiga o domaćim estradnim zvezdama, jeste nekadašnjii besteseler "Dva života jedne Živke". Davnih sedamdesestih ova hit-knjiga bila je predmet nagađanja o kojoj pevaljki se radi u romanu: Lepi Lukić ili Zorici Brunclik, zato što osoba o kojoj je reč u knjizi nije potpisana i kao autor. Navodno je junakinja romana diktirala svoj životopis piscu, Vanetu Marinoviću.
Za tadašnje vreme ovaj roman je bio skandalozan (kako se mlada seljančica "probijala" do vrha, uz sve moguće lascivne detalje). Knjiga je vrlo filmična i zanimljiva, i uvek sam se pitala zašto nikada nije preneta na veliki ekran. Dakle, nije nepismeno/polupismeno, ili diletantski sročena. Ruku na srce, nije ni neki naročiti umetnički domet, ali drži pažnju -uz sve elemente humora i tragedije junakinje koja nije ni svesna svoje tragedije.
Povremeno se pojavi na aukcijama.
Eto, to bi bila moja preporuka za predstojeće letnje dane.

A zapravo sam dosla da :bye: devojke moje. Odoh na odmor pa cu kad se vratim imati sta lepo da citam - ima ovde da bude 15 stranica najmanje :)
Na odmor nosim:
"Pesma ptica" Luj de Bernije (da vidimo kakav je posle "Mandoline". "Partizanova kci" mi se nije dopala ali ova je mozda bolja. Trebalo bi da je neka vrsta romansirane biografije Kemala Ataturka)
"Istanbul" Orhan Pamuk
"Price sa Bosfora" Radivoj Radic (svedocanstva o Carigradu koja su ostavili strani posetioci koji su tamo odlazili)
"Ubistvo u Orijent Ekspresu" Agata Kristi.

Naravno pogadjate gde idem i kojim prevoznim sredstvom :)

Lepo mi se odmorite drugarice moje, uzivajte, citajte lepe stvari (a ako ne ispadnu bas lepe a vi bar ovde popljujte da budem upozorena ;)) i lepo se druzite dok se ne vratim pa cu vam se pridruziti.
:kiss: za sve!

Dano uživaj u odmoru a i u čitanju, ma u svemu :zag:

isčitala ga ja ..nekad davno se vodio kao erotska literatura

i sad ču opet da preporučim njegovu prvu ženu
evo sam gledala po kući, ne znam gdje mi je ta knjiga, a ljetos sam je ponovo čitala..pa sad ne znam ni kako se žena zove...a knjiga..nešto kao Istorija svijeta..jako tužna i mučna knjiga, mislim i da sam čak pisala o njoj ovdje
i ta žena jako dobro piše, napisala je još nekoliko dijela, ja sam uspjela iz biblioteke da uzmem "Varvarsko ostrvo"..i to sam davno čitala

baš i nisam ovo morala da pišem sa ovako malo podataka, al' eto

Samo sam htela da napomenem, primetim , uočim , kako god, kad god počne priča o Moraviji uglavnom svi usmere pažnju na njegovoj ženi.
Čak na nekoj temi na ovom forumu znam da su odmah napomenuli kako je njegova bivša žena mnogo bolje pisala od njega pa se zato on razveo od nje.
A malo mi zasmetalo, eto da sam ja na njeogovm mestu i da posle nekog vremena kažu kako mm piše bolje od mene, pa iskreno ne bi mi bilo pravo.

Samo sam htela da napomenem, primetim , uočim , kako god, kad god počne priča o Moraviji uglavnom svi usmere pažnju na njegovoj ženi.
Čak na nekoj temi na ovom forumu znam da su odmah napomenuli kako je njegova bivša žena mnogo bolje pisala od njega pa se zato on razveo od nje.
A malo mi zasmetalo, eto da sam ja na njeogovm mestu i da posle nekog vremena kažu kako mm piše bolje od mene, pa iskreno ne bi mi bilo pravo.
Al ako stvarno bolje pise? :think:

PS. Nisam nista citala od nje :D

Al ako stvarno bolje pise? :think:

PS. Nisam nista citala od nje :D

Pa ako neka piše , ali htela sam reći da kada se priča o njemu onda samo je on u igri bez nje .:mrgreen:

Ma nemojte me pogrešno shvatiti, ni Ester, nisam mislila baš na nju nego eto njen post sam citirala jer mi je bilo nekako lakše da se nadovežem, kažem da se to često dešava kad je reč o njemu, ništa drugo.;)

e kad već pominjete žene pisaca koje su takodje pisci, već sam odavno htela da pitam jeste li čitali Jasminu Mihajlović (žena Milorada Pavića, tj. sad udovica, ako se nije u medjuvremenu "snašla"). Ja sam čitala samo Putni album i na osnovu toga sam zaključila da ona nikad ne bi bila pisac da nije njegova žena. Možda su joj neka druga dela ubedljivija, ali ovo.... :thumbdown:

Ja sam od Jasmine M. čitala jednu knjižicu, ''Ljubav bez tajni'', simpatična je i pitka, mada sam posle vrlo kratkog perioda zaboravila šta je pisalo u njoj. Nameravala sam da pročitam njenu knjigu putopisa, ne sećam se tačnog naziva, Alnari je izdao.

ovo je bio moj lični doživljaj
znači, kao mlada sam čitala g-dina Moraviju
a kao zrelija njegovu prvu ženu, Elzu...pa eto, mnogo više mi je legla

inače, g-din Moravija je imao nekoliko žena, ova poslednja je bila komad mlađa od njega (četrdesetak) i ona je pisac..žurnalista..njeno nisam ništa čitala, tako da ne mogu da ocijenim jel' bila bolja od njega

Pa ako neka piše , ali htela sam reći da kada se priča o njemu onda samo je on u igri bez nje .:mrgreen:

Ma nemojte me pogrešno shvatiti, ni Ester, nisam mislila baš na nju nego eto njen post sam citirala jer mi je bilo nekako lakše da se nadovežem, kažem da se to često dešava kad je reč o njemu, ništa drugo.;)

ovo mi promaklo :mrgreen:

ja jednostavno, kad neko pomene g-dina Moraviju, odmag pomislim na Elzu, i moram da kažem to što imam za nju
sve mislim da ljudi ne znaju, pa da ih prosvijetlim :mrgreen:

..i tako se ja danas, na mojoj lokaciji :zper: baČim na "Sve što sam voleo"
i čitam ti ja, čitam (usput jel' žvirnem da mi ne bi šta promaklo)...i sve mi ka' nešto poznato, pa ka' nije...mislim, nisam dovoljno skoncentrisana od žvirkanja, pa se baš skoncentrišem..
ajoj majko..:dash: dal' sam čitala ili gledala film??? pitanje je sad ?!
i onda nastavim da blejim okolo...čitala sam je, da...al' se sječam samo fragmenata...i da je dobra knjiga
nema veze, čitaću ponovo

..i tako se ja danas, na mojoj lokaciji :zper: baČim na "Sve što sam voleo"
i čitam ti ja, čitam (usput jel' žvirnem da mi ne bi šta promaklo)...i sve mi ka' nešto poznato, pa ka' nije...mislim, nisam dovoljno skoncentrisana od žvirkanja, pa se baš skoncentrišem..
ajoj majko..:dash: dal' sam čitala ili gledala film??? pitanje je sad ?!
i onda nastavim da blejim okolo...čitala sam je, da...al' se sječam samo fragmenata...i da je dobra knjiga
nema veze, čitaću ponovo
Znaci tako to ide. Sada cemo sve ponovo :eek:
:zcepanje:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back