Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znam da mozda nije tema ali da li neko zna gde mogu da nadjem knjigu - Lak način da ostavite pušenje od Alena Kara?
O draga moja, pa idi na temu
Nepusacki kutak: Ostavite pusenje sa nama
I preko pretrage ces da nadjes, svi zivi su pisali o tome.
Kazu da je VEOMA korisna.
Ja sam davno ostavila cigarete, ali tamo na toj temi po malo ucestvujem pa znam.
Znaci pravac ova tema, i naci ces kako da nadjes knjigu, i kako da je nadjes u elektronskom obliku.
Pozdrav i puno srece :zag:

PS. Izvinjavam se, nije tema, ali me sada mrzi da saljem PP ili nesto drugo kada sam vec sve iskucala.
Izvinjavam se jos jednom :hvala:

o, Lamar!
čitala i ja Pijanistu i gledala film
i potpisujem te od riječi do riječi...malo mi je jača knjiga od filma, al' je i film dobar

za Katarinu, ne znam što da ti kažem
ustvari, znam..miči sa spiska, ne isplati se..em je debela, em mnogo ljubavna..pa sve ovo drugo dobro pada u vodu
al' ipak su bili istorijske ličnosti, ipak je bila njegova ljubavnica, rodila mu nekoliko đece, pa raskinuli nekoliko godina..pa je na kraju oženio
eto..dodaj još malo istorijskih opisa..dobrih..i to ti je to
Makla :cool:

O draga moja, pa idi na temu
Nepusacki kutak: Ostavite pusenje sa nama
I preko pretrage ces da nadjes, svi zivi su pisali o tome.
Kazu da je VEOMA korisna.
Ja sam davno ostavila cigarete, ali tamo na toj temi po malo ucestvujem pa znam.
Znaci pravac ova tema, i naci ces kako da nadjes knjigu, i kako da je nadjes u elektronskom obliku.
Pozdrav i puno srece :zag:

PS. Izvinjavam se, nije tema, ali me sada mrzi da saljem PP ili nesto drugo kada sam vec sve iskucala.
Izvinjavam se jos jednom :hvala:

Hvala lamar, ali mislila sam bas na knjigu..ne u pdf formatu, to sam videla da ima svuda, ali bi meni odgovarala vise knjiga.

:zag:

Poslednja izmena:
Ode na spisak :)
Hvala ti sto si me podsetila na Pijanistu-Vladislav Spilmana. Procitala sam je davno, ali mi je nema na spisku procitanih knjiga (pokusavam koliko god mogu, da se setim knjiga koje sam procitala i da ih popisem).

Nego drugo sam htela da pitam. Da li je neko citao Bezsudbinstvo - Imre Kertes?
Odavno mi je na spisku, ali cim pomislim na temu o kojoj pise, odustanem.
Pa zato moje pitanje glasi, je da li je neko citao, i da li je bas mnooogo teska?
/QUOTE]

Ja sam čitala, ali se ništa ne sećam :rumenko:

A Pijaniste se sećam, ali to nije bilo pitanje.

[/QUOTE]Ja sam čitala, ali se ništa ne sećam :rumenko:

A Pijaniste se sećam, ali to nije bilo pitanje.[/QUOTE]

Eto. A on dobio Nobela.
Ma ako ga neko ne preporuci, cekace on jos.
Msm taj Imre :)

Ebote ja mislila da sam tupson, jer isto tek na kraju sam provalila koja sestra.
Al kad ni Meda nije do pred kraj... ipak ima nade za mene :)

Ma čas mi se učini da je jedna, pa budem sigurna da je ta, pa naleti nešto što me pokoleba, pa sam sigurna da je druga....:lol:
Al' bila sam karakter, nisam gvirila, izdržala sam do kraja :lol:
Odlična je Atvudova, odlična.
Slepi ubia joj je stvarno najbolji.

Ostao mi je još Moralni poremećaj i baš mi je žao što nema više.

Ma čas mi se učini da je jedna, pa budem sigurna da je ta, pa naleti nešto što me pokoleba, pa sam sigurna da je druga....:lol:

Isti, ali bas isti slucaj :D
Ali ja sam mislila da je drugima sigurno jasno, a da sam samo ja zamlata.
Sad mi lakse :D

Ona je još živa?! Biće možda još

Živi bili pa videli, možda ona ove godine dobije Nobela. Prošle je bila u najužoj konkurenciji.

Nego drugo sam htela da pitam. Da li je neko citao Bezsudbinstvo - Imre Kertes?

Baš sam ih upoređivala tokom čitanja Ljuljaške daha.Slične su u tom smislu da tešku temu oslikavaju na "lagan"način,bez osuđivanja,jednostavno iz ugla iskonske borbe za opstanak.
U Bezsudbinstvu(inače mislim da su mogli i bolje da prevedu naslov,bukvalan prevod i ne zvuči isto:roll:) taj pakao prolazi jedno dete i svojim dečjim, neiskvarenim,nevinim pogledom na svet komentariše doživljeno i viđeno.Time je toj prećutnoj osudi data upečatljivost.
Mislim da su oba pisca na sličan način prišla ovoj temi i zbog toga nisu toliko teške za čitanje kao što romani ove tematike znaju da budu.

Poslednja izmena:

Ubedile ste me da ona bude sledeća samo ne znam kako ću se izboriti sa sobom:zcepanje:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back