Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A otkud je Rada znala za knjigu na Limundu, kada je rekla da do raspusta tamo (na Limundo) nece ici :think:

A ja mislila ti si mi neka drugarica. Dobro, dobro. :lol: Pa kupovala sam knjige. Ova je poslednja koju sam kupila tamo
slika-SERENISIMA-Erika-Jong--3198856x640.jpg

Sa ove akcije ja samo kupujem epsku fantastiku a ostalo od ostalih, ako mi ostane para a akciju produze do septembra kupujem i "KIsni paviljon" i "Sveta reka" pa cu da se zrtvujem da pljunem pare za treci deo, "Svadbeni sari". To je kultna engleska knjiga, zove se "Odgovarajuci momak" u celini (a sastoji se od ova tri dela) i strasno je hvaljena ali sve mislim da cu da je citam ako i kad budem trudna, toliko je obimna i sitna su slova. Nema sanse ovako u obicno vreme.
Citala sam Potragu za srecom ali izgleda da sam jedina kojoj se nije dopala. Previse mi je sladunjava i nekako amaterski napisana. Bila sam razocarana iako mi se straaaasno citala. Bila sam presrecna kad sam je nasla u biblioteci. No dobro, mozda mi nije bio trenutak za nju.
Juce sam svecano zatvorila proslu akciju kupovinom "Pismo/glava" i "Sluskinjina prica". Iako mi se ovo drugo nije citalo, potpuno ste me kupile i sad moram, nema mi druge :)

Izdavač je neki IP Book, korice su crne, tvrd povez. Ja sam je na Sajmu platila 300 din. A na engleskom je Penguinovo izdanje, ono džepno.

Šta ja znam, pretpostavljam da sam se sretala sa svakakvim knjigama tokom godina (ja sam dipl. bibliotekar) - prašnjavim, prljavim, s flekama od bogtepitačega (ne želim da znam) i sve sam to morala da pregledam, popišem. Možda zato volim da držim čistu knjigu koja miriše na novo.

Što se tiče Lagunine akcije, merkam sledeće (neka mi neka javi ako je čitala šta od ovoga, molim vas, da ne kupujem ako je neka glupost):
''Engleski asasin'' Danijel Silva
''Poslednje leto'' En Brešers
''Prsten'' Horhe Molist
''Ekvinocijum'' Majkl Vajt
''U susret svetlosti'' Adel Geras
''Euklidov prozor'' Leonard Mlodinov
''Savršena damska agencija'' Hester Braun

Bolenove već imam, odlične su knjige, preporučujem. Vrlo detaljni opisi&uzbudljiva fabula.
Čitala sam ''Telo kao dokaz'' Patriše Kornvel i nisam oduševljena. Žena jednostavno nije dovoljno zanimljiva, tako da od nje neću više ništa ni uzimati.

Devojka iz Laguninog kluba citalaca, cije misljenje uvazavam zbog dobrih preporuka, odgovorila me je od kupovine Prstena[/B - ne secam se detalja, osim da je nesto u vezi sa bezveznim krajem.Ali tu ce pomoci oni koji su citali..

Sad si nadrljala. Cim nam nesto ne bude jasno, navalicemo sa pitanjima :D
Slobodno, biće mi drago da odgovorim (pod uslovom da znam to što me pitate :mrgreen: )

Dano, šta preporučuješ od epske fantastike?Ja obavezno kupujem Martina (pročitala sam sve knjige, ali hoću i da ih posedujem, fale mi još dve), a od ovog na spisku sa akcije čitala sam još samo R. Fajsta (Čarobnjak) - utisak: onako :confused:

Kako zamišljate Dorijana Greja? Meni se mnogo dopao Stjuart Taunsend, koji ga je igrao u ''Ligi izuzetnih džentlmena''. Znam da je Dorijan u knjizi plav, ali mi je ovaj baš lep. :)

Dano, šta preporučuješ od epske fantastike?Ja obavezno kupujem Martina (pročitala sam sve knjige, ali hoću i da ih posedujem, fale mi još dve), a od ovog na spisku sa akcije čitala sam još samo R. Fajsta (Čarobnjak) - utisak: onako :confused:

Potpuno ista stvar za boldovano ;) Martina dokupljujem, imam samo "Gozbu za vrane". A sve cu ih ponovo procitati kad bude izasao "Ples sa zmajevima", pre toga necu. Ko ce se toga secati.
Sto se epske tice, nemoj samo da se zeznes i pocnes da citas ili jos gore, kupujes, Dzordana. To ti je fantastika na koju se loze decaci tinejdzeri ali sto se mene tice, sakupljen je niz najgorih klisea EF-a na jednom mestu. Tuga bozija...
Trenutno ponovo citam Luiz Mekmaster Bizul - Krhotine casti/Barajar. Sad su na akciji a ja sam kupila i "Placenik" to je treci deo. To je tip knjige koji bi mi se mnoooooogo dopao da imam ponovo 13 god, tad sam se lozila na Zena Greja a ovo je slicno, samo SF. Malo bitaka, malo ljubavi i romantike, malo teskih odluka, malo hepi endova, sve po malo. To mi je tip knjige "gresno zadovoljstvo", jer kao da su SF ljubici. E sad, "Krhotine casti" su mnogo amaterski pisane, a ostale knjige sve bolje zvuce tako da... Ako si raspolozena probaj, a ako nisi, nista neces propustiti.
"Lazi Loka Lamore" su mi mnogo hvalili ali ja nisam citala.
Ted Vilijams, trilogija "Secanje, jad i trn" je simpaticna ali opet, nista ni prineti Martinu.
Bio mi je osvezavajuc serijal o Crnoj ceti, objavljivao ga je Magnet, ali sad to moze da se nadje samo u nekim knjizarama posto ta kuca vise ne radi.
Dejvid Edings je za decu, nije vredan truda. Citala sam "Belgarijadu" iz biblioteke i toliko me nije zanimalo da nisam imala snage ni da uzmem zavrsnu knjigu da bar vidi sta ce biti, do te mere je predvidljivo i lose.
E da... Moj omiljeni, pored Martina, Gaj Gavrijel Kejl. Ako nisi, obavezno uzmi "Tiganu", ima je sad na akciji, i ako budes imala prilike "Jedrednje u Sarantiju/Gospodar careva"
I Robin Hob je odlicna. Imas sad celu trilogiju na snizenju - "Krv kraljeva", "Kraljev ubica", "Kraljevi zmajevi". Odlicna je, ali stvarno!
Marija Semjonova me je kupila sa prva dva dela "Vukodava" i to bi mi lako bio omiljeni i najbolji serijal epske da nije posle tako bzvz napisala treci i cetvrti deo, kao da nije ista osoba. Tako da su mi tu napola preporuke.

Izvinjavam se drugaricama sto sam ovoliko pisala epsku koju znam da drugi ne vole ali sta cu.. Sve po zelji ;)
:bye:

Kako zamišljate Dorijana Greja? Meni se mnogo dopao Stjuart Taunsend, koji ga je igrao u ''Ligi izuzetnih džentlmena''. Znam da je Dorijan u knjizi plav, ali mi je ovaj baš lep. :)

]
i meni..i ovako sam ga zamišljala samo plavog
i toliko mi se sviđalo to ime DORIJAN da sam ga namjenila za sina..al' ga ne bi (mislim, sina)
al' ja sam to čitala davno, davno

"KIsni paviljon" i "Sveta reka i treci deo, "Svadbeni sari". To je kultna engleska knjiga, zove se "Odgovarajuci momak" u celini (a sastoji se od ova tri dela) i strasno je hvaljena ali sve mislim da cu da je citam ako i kad budem trudna, toliko je obimna i sitna su slova. Nema sanse ovako u obicno vreme.
ja sam Kišni paviljon odradila, sa sve sitnim slovima
ostale obilazim u širokom luku
nije to loše, samo...e samo...milion likova, dok sam ih pohvatala sa imenima i nadimcima..pa onda radnja ide k'0 da se gleda serija..trk', trk'..pa lagano...pa onda iskoči neko ili nešto...

Imam je i ne nameravam da je čitam dok mi je neko ne pohvali. Umalo da je poklonim za Novu godinu.:)
PS Stigla mi jutros Pod mermernim svodom. :zaljubljena:

Pa sto si je kupovala crna zeno ???

Ja se sad dvoumim da li da klinki kupim Narniju il da kupim neke druge potencijalno super zanimljive knjigice na akciji.

I u stvari osim tih knjiga manje vise nista mi se ne kupuje.

Potpuno ista stvar za boldovano ;) Martina dokupljujem, imam samo "Gozbu za vrane". A sve cu ih ponovo procitati kad bude izasao "Ples sa zmajevima", pre toga necu. Ko ce se toga secati.
Sto se epske tice, nemoj samo da se zeznes i pocnes da citas ili jos gore, kupujes, Dzordana. To ti je fantastika na koju se loze decaci tinejdzeri ali sto se mene tice, sakupljen je niz najgorih klisea EF-a na jednom mestu. Tuga bozija...
Trenutno ponovo citam Luiz Mekmaster Bizul - Krhotine casti/Barajar. Sad su na akciji a ja sam kupila i "Placenik" to je treci deo. To je tip knjige koji bi mi se mnoooooogo dopao da imam ponovo 13 god, tad sam se lozila na Zena Greja a ovo je slicno, samo SF. Malo bitaka, malo ljubavi i romantike, malo teskih odluka, malo hepi endova, sve po malo. To mi je tip knjige "gresno zadovoljstvo", jer kao da su SF ljubici. E sad, "Krhotine casti" su mnogo amaterski pisane, a ostale knjige sve bolje zvuce tako da... Ako si raspolozena probaj, a ako nisi, nista neces propustiti.
"Lazi Loka Lamore" su mi mnogo hvalili ali ja nisam citala.
Ted Vilijams, trilogija "Secanje, jad i trn" je simpaticna ali opet, nista ni prineti Martinu.
Bio mi je osvezavajuc serijal o Crnoj ceti, objavljivao ga je Magnet, ali sad to moze da se nadje samo u nekim knjizarama posto ta kuca vise ne radi.
Dejvid Edings je za decu, nije vredan truda. Citala sam "Belgarijadu" iz biblioteke i toliko me nije zanimalo da nisam imala snage ni da uzmem zavrsnu knjigu da bar vidi sta ce biti, do te mere je predvidljivo i lose.
E da... Moj omiljeni, pored Martina, Gaj Gavrijel Kejl. Ako nisi, obavezno uzmi "Tiganu", ima je sad na akciji, i ako budes imala prilike "Jedrednje u Sarantiju/Gospodar careva"
I Robin Hob je odlicna. Imas sad celu trilogiju na snizenju - "Krv kraljeva", "Kraljev ubica", "Kraljevi zmajevi". Odlicna je, ali stvarno!
Marija Semjonova me je kupila sa prva dva dela "Vukodava" i to bi mi lako bio omiljeni i najbolji serijal epske da nije posle tako bzvz napisala treci i cetvrti deo, kao da nije ista osoba. Tako da su mi tu napola preporuke.

Izvinjavam se drugaricama sto sam ovoliko pisala epsku koju znam da drugi ne vole ali sta cu.. Sve po zelji ;)
:bye:

A pa nije sasvim tako...Volimo,a i valjda imamo toliko "kredita" na temi da mozemo malo i o epskoj fantastici.
Zahvaljujuci akcijama Lagune, kompletirala sam Martina - tj. u subotucu, kupovinom poslednje knjige koja mi nedostaje.
Pamtim da si vec hvalila Tiganu i sad se mislim da je dodam na spisak.
Znaci da brisem serijal Tocak vremena...dobro..i tako sam se uvak dvoumila oko njega...

Znaci da brisem serijal Tocak vremena...dobro..i tako sam se uvak dvoumila oko njega...

Da brises. Prvo, sto ces bankrotirati kupujuci ga, makar i po akcijama. Drugo, sto ces morati na policama da gajis gromade od knjiga koje neces ponovo citati. I trece i najvaznije, ja se smorim cim procitam par strana, a opet, srpska tvrdoglavost me tera da zavrsim serijal tako da sad citam otprilike jednu godisnje. Prvih pet delova sam dobila, ali sam posle nastavila da kupujem iako nisam citala jer ne mogu da dozvolim da nemam kompletirano. E to se zove bolest...
Ali dobro, pozajmljujem jednom drugu jer on jos moze to da cita

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back