Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
evo citiram sama sebe
koji narcis :per:
ama nisam , nego mi muka ponovo da pišem
dakleM..dovršila, tj završila i ostajem pri istom mišljenju, da je dosta dobra

e, sad, nešto sam razmišljala ( na ovu izjavu, moj jel' čovjek uvijek, ali uvijek kaže...bolje da nisi..pa sam je izbacila iz naše konverzacije:mrgreen)
hoću da kažem sledeće ..i ovo krijumčarenje, narko dileri, i te fore.....to je današnjica..isto kao što nam je tj.meni zanimljivo da čitam kako su nekad živjeli, ratovali, obrađivali zemlju...tako i ovakve nekakve knjige ostaju kao prikaz vremena...što se toga tiće, Arturo je odlično odradio posao

aoo kol'ko napisah

Taman tako draga moja :ok:

Zene nezasite! :)

Svratih da podelim s vama radost. :)

Danas provedoh caroban dan na Sajmu.

Najplavlje oci na svetu, nasmejane i tople.

S lakocom joj o svemu mogu govoriti, kao da oduvek je znam.

Mila i nezna, sva u osmehu i lepoj reci.

Bila je moja talija. Cista pozitiva. Vedar osmeh u nedrima. Seta i prepoznavanje u oku.

Znam da nece mi zameriti na ovim recima. :) Mirka je Beskrajna Dusa.

Pronasla sam lepe naslove, neke tek izdate, neke za kojima sam dugo tragala.

Pronasla sam fenomenalna sabrana dela Mesina.

Ali, o tome cu vam pricati sutra.
Jer, koliko god knjige lepe i blistave bile, ne dam da zauzmu primat nad ovim osecanjem.

Pravim spisak knjiga koje zelim da imam,da drugarici olaksam sta da mi uzme za rodjendan :mrgreen:
pa su mi i ove 3 zapale za oko:

Da li je neko od vas procitao neku od ovih knjiga?
Ako jeste,zelim da cujem utiske,kakvi god bili.
I ako neko ima da mi preporuci dobru triler knjigu,neku koja ce da me potpuno uvuce u citanje i
do kraja da se ne zna ko je ubica,da bude bas zamrseno
spremna sam da cujem predloge :)

Citala sam Post mortem i slobodno mozes da je zaobidjes, bar sto se mene tice.Meni je ta Patrisa skroz predvidiva i naivna,stil nikakav...ma bzvz skroz.Dala sam joj jos jednu sansu sa Telo kao dokaz i jednako neuverljivo...
Ali zato Vilson....:) Pisale smo o Slepom ubici.

Citala sam Post mortem i slobodno mozes da je zaobidjes, bar sto se mene tice.Meni je ta Patrisa skroz predvidiva i naivna,stil nikakav...ma bzvz skroz.Dala sam joj jos jednu sansu sa Telo kao dokaz i jednako neuverljivo...
Ali zato Vilson....:) Pisale smo o Slepom ubici.

Hvala na savetu :)
Jel' Slepi ubica ona knjiga za koju svi komentarisete da su sitna slova?
AKo je ta,blago li se meni,vec imam "lepu" dioptriju :confused:

Hvala na savetu :)
Jel' Slepi ubica ona knjiga za koju svi komentarisete da su sitna slova?
AKo je ta,blago li se meni,vec imam "lepu" dioptriju :confused:

Kerefeka je pogresila. Mislila je na roman "Slepi covek iz Sevilje" - Robert Vilson.
Preporucila ga je pre izvesnog vremena meni, i meni se dopao. Mislim da zadovoljava tvoje kriterijuma, ali ja nisam merodavan citalac krimi romana, pa se zato nisam ni javljala na tvoje pitanje.
Ali za ovu kao i za druge Vilsonove, i Mirkin m. i Kerefeka kazu da su dobre, a oni su vec poznavaoci ovog zanra koliko se meni cini.
Ja i dalje najbolje obozavam Agatu, pa ako ima nesto slicno njoj, pricajte.

Obecala sam Dani izvestaj sa sajma knjiga u NS.
Sad me ziv blam pojeo kad sam videla Dragonfly sta je napisala ....ignorisite je nije objektivna ni malo :azdaja:

Snjurale smo zajedno sajmom...Na mene je iskreno najjaci utisak ostavila fenomenalna knjiga od 5 objedinjenih dela Mese Selimovica u tvrdim koricama i fantasticnog izgleda za samo 2000 din.
To je nesto sto treba imati, al sam se suzdrzala jer 2 od 5 dela vec imam.
Dragonka nije iako sam je prakticno izvadila sa sajma i poslala kuci , ona se kao svaka zavisnica vratila i kupila je ...c,c,c....i jos mi poslala sms...ako nisam htela da se vratim da joj usi pocupam ....

Na standu Clia jedini pravi popusti i fenomenalna i ljubazna prodavacica...znam je vec godinama sa standova i sajmova , iako retko kad dobijem od nje informacije o svemu sto me zanima , tu se osecam prijatno i kupile smo tu nekoliko knjiga po njenoj preporuci po fantasticnih 130 din komad.

Na standu Alnarija skoro da nema popusta , ja sam se nosila mislju da kupim Crveni sari al cena je bila 700 din sto je smesno, jer je na njihovom sajtu 550.

Na standu Lagune krajnje neljubazni, malo prodavaca na veliki stand, ne znaju gde im sta stoji, nezainteresovani...

Na standu Agore ljubazni cika mi saopstava da je u Kaji Djurdjevicka opisala sebe :eek: i muza cak i svoju macku i da mu nije jasno sta joj je to trebalo...Kaju sad citam , pa eto volela bih da cujem vase misljenje o tome.

Poslednja izmena:
Na standu Geopoetike radi devojka koja nema pojma sta prodaje , sta god smo je pitale slegla je ramenima...popust je bio solidan al cini mi se isti kao za clanove kluba.

Evro giunti posecujem samo zbog Tee Stilton i Tea sisterki...:) izdali su jos 10 knjiga pa mame cija deca citaju misice eto spremajte pare.

Sajam je relativno mali, osrednje posecen, u delu gde su bile skole bila je guzva i buka al u delu knjiga mir ...
Nisam videla da se knjige nesto kupuju ...a nisam videla ni da su cene bile nesto specijalno spustene tako da razumem zasto se knjige ne kupuju.

I tako sam se ja iz NS vratila sa tri knjizice , nepoznate o kojima cu da pricam kad procitam.

Danas sam svratila do Merkatora da kupim detetu sveske ...i usla sam u Vulkan da ih nadjem a umesto svesaka nasla sam :rumenko: Crni dud za 299 din i Medicijevu zirafu za 299.
Eto ubite me al morala sam da vam kazem...da me drugarica nije smarala da pozurim mozda bih nasla jos nesto na toj akciji ovako sam samo u hodu pokupila sta sam unapred znala a o cemu ste pisale ovde na temi.

Eto to bi bilo ukratko sa sajma u NS ...

Evo ga divno izdanje sabranih dela Mesinih.

Mirka kaze da me treba za radijator vezati. :lol:

U koznom povezu boje terakote, s zlatnim tiskom.

Sadrzi dela:

Dervis i smrt
Tvrdjava
Magla i mjesecina
Tisine
Ostrvo

jkvipv.jpg

111ox6o.jpg

Neverovatna je cena od samo 2.000 rsd.

Ceo dan listam knjigu, divim joj se, smeskam. :) Jos uvek nisam odlucila na koje pocasno mesto da je postavim, pa je, eto, jos uvek kraj mene, na sekretaru.

Kupih juce i "Price o gradovima" Ive Andrica, novo izdanje Derete.

Ovoj zbirci pripovedaka prethodile su "Fratarske price", a u pripremi su "Zenske price" i "Price o deci".

Dakle, nema poklapanja s zbirkama pripovedaka koje izdaje Laguna.

Listala sam Deretin katalog danas, imaju sjajnu ponudu, oci su mi kao petoparci a srce zudi. :)

Na standu Clia kupih kratki roman "Kamelija" Aki Simazaki i "Medju narandzama" Visente Blasko Ibanjes.

Narandzice je primetila Mirka pa ih i ja pozeleh. :)

Devojka koja je radila na standu je zaista ljupka, zadovoljstvo je bilo pricati sa njom.

Mami konacno nadjoh "Svetlost severa" Dzenifer Doneli, nakon besomucnih potraga, uz licnu taliju. :)

Na standu Clia jedini pravi popusti i fenomenalna i ljubazna prodavacica...znam je vec godinama sa standova i sajmova , iako retko kad dobijem od nje informacije o svemu sto me zanima , tu se osecam prijatno i kupile smo tu nekoliko knjiga po njenoj preporuci po fantasticnih 130 din komad.

Hvala na izvestaju, to mi je trebalo :kiss: Kao ja da sam bila :)
Zivo me zanima sta vam je to prodavacica Clia preporucila, pored "Medju narandzama"? Nju imam (kao prava zavisnica) ali nije jos dosla na red za citanje.
I ura za Medicijevu zirafu :super:

Obecala sam Dani izvestaj sa sajma knjiga u NS.

Na standu Agore ljubazni cika mi saopstava da je u Kaji Djurdjevicka opisala sebe :eek: i muza cak i svoju macku i da mu nije jasno sta joj je to trebalo...Kaju sad citam , pa eto volela bih da cujem vase misljenje o tome.

Izvestaj je stvarno bio iscrpan :hvala:

Kaju bih i ja ovih dana trebalo da pocnem da citam.
Da sam ja pisac nikad ne bih svoju privatnost pruzila javnosti na uvid.
Ali ako njoj ne smeta, ni meni kao citaocu to ne smeta.
Nadam se samo da je knjiga zanimljiva kao i ovih par koje sam citala.

PS. Mislim, sada kada znam to sto znam, valjda mi nece smeteati... :think:
U svakom slucaju videcu kada pocnem da citam :)

“Knjiga oceva” – Miklos Vamos, Laguna, 420 str.

Ima sve sto ja volim da knjiga ima (porodicna saga, malo istorije, meni primamljivo podneblje - Madjarska, dosta razlicitih likova…) pa ipak… Nije me nekako kupila.
Mada mi se druga polovina vise dopala. Narocito ovo oko, i posle II sv. rata. A narocito ovaj zadnji lik rodjen 1976.god.
Eto. Kategorija:”Nije mi zao sto sam je procitala” :)

Kad smo kod Kaje. Ono sto ja znam jeste da je tacno da je sebe opisala (i muza i macku) ali to nije ispovedna knjiga. Ona je prosto dala svoj karakter i narav glavnoj junakinji (sto je cini sarmantnom:)), macka ko macka, a i muz je divan i njihov odnos jeste opisan ali to uopste nije fokus knjige. Nece vam smetati ni da znate pouzdano da to jeste ona ni da ne znate. Zaista mi nije jasno sta je tu to sto joj "nije trebalo"

Kerefeka je pogresila. Mislila je na roman "Slepi covek iz Sevilje" - Robert Vilson.
Preporucila ga je pre izvesnog vremena meni, i meni se dopao. Mislim da zadovoljava tvoje kriterijuma, ali ja nisam merodavan citalac krimi romana, pa se zato nisam ni javljala na tvoje pitanje.
Ali za ovu kao i za druge Vilsonove, i Mirkin m. i Kerefeka kazu da su dobre, a oni su vec poznavaoci ovog zanra koliko se meni cini.
Ja i dalje najbolje obozavam Agatu, pa ako ima nesto slicno njoj, pricajte.

Izvinjavam se, moja greška!Hvala Lamar! Sve vreme mislim na Slepog čovek iz Sevilje, ali me totalno sludeste sa Slepim ubicom, da sam nesvesno iznela dezinformaciju...
Uzgred, Slepi čovek iz Sevilje, nije štampan sitnim slovima.

Dano, preporuka devojke iz Clia bile su dve knjige koje se koliko shvatam nadovezuju jedna na drugu.
To su ŽENSKO VEČE U HOTELU FINBAR i HOTEL FINBAR (koji opisuje musko vece )
Zajedno su kostale 330 din :)

Rekla mi je da prvo citam Zensko vece.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back