SantaSlayer
Aktivan član
- Poruka
- 1.947
PS. Za ronzanje mi sluzi "Marli i ja"![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
PS. Za ronzanje mi sluzi "Marli i ja"![]()
i ja dodajem na spisak, kad se oporavi naša biblioteka, dan 6, baš me zainteresovalo, a volim te "debele"
i sad fino na čitanje
omlatismo ovdje cijeli dan
ja sam na 86 strani, a ti Lamar?
gledao sam istoimeni film. radi se o labradoru, je l tako i u knjizi? jeste dirljivo, jos pogotovo za one koji vole zivotinje, posebno pse
Rada je jedan potpuno besmrtana lik
Na temi se svi upljuvali u prici o izvesnom “delu”, sve prsti od smeha, svako ko se pojavio nije odoleo da nesto ne kaze ili doda… ali… evo Rade.
Ona je bila u Merkatoru…i tamo joj prosla neka akcija knjiga…
i pocela neka nova…
trenutno apstinira kada je kupovina u pitanju…
da li da nastavi sa apstinencijom ili ne…
izracunala je(matematicar u njoj nikad ne spava) da moze i bolje da pazari…
i tako…
Rado ti si moj idol
Jer tebe iz tvog tezista (a sigurna sam da si tacno izracunala gde je), ne moze niko, i nista da pomeri.
Btw Osim neke nove akcije![]()
Ne, krokodili i koliko ja znam ne placu.
rekosmo da se Dani jako, jako dopala...mislim da će i tebi
Jeste, Dani se bas dopala, ali ne mora nuzno i tebi, mislim da treba da budes pomalo u fazonu za nju. Ona je sporovozna, s bogatim opisima, onako socnim i trodimenzionalnim, "i dise i mirise", smestena je u za nas egzoticni deo sveta, ali moralne dileme junaka su jake i mozda ne svakome bliske. I posle ti se svakako tamo putuje (u pitanju je ostrvo Penang u Maleziji)
Kaze Milan Sipka u knjizi Zasto se kaze? za krokodilske suze: "Za coveka koji se pretvara da je ojadjen i ozaloscen zbog necije nesrece, a u stvari se potajno tome raduje, koji javno oplakuje zrtvu vlastitog nasilja ili spletke, kaze se da lije krokodilske suze. Krokodilske suze su, dakle, izraz koji znaci krajnje licemerje, on oznacava lazno sazaljenje, lazno izrazavanje zalosti i sl. (...) Krokodil zaista ponekad place, ali ne od tuge i zalosti, vec zato sto su mu suzne i pljuvacne zlezde u tesnoj vezi, pa kad prozdire zrtvu, refleksno suzi, pusta krupne suze. Narodi koji zive u krajevima gde ima krokodila zapazili su tu pojavu, pa su poceli verovati da krokodili oplakuju svoje zrtve. Otuda, onda, i izraz krokodilske suze - 'lazne suze', 'lazno sazaljenje'."
Skroz simpaticna knjizica, ima svasta interesantno da se procita.
zanimljiv mi je taj fenomen, sto ga je pomenuo kolega "; krokodilske suze"
to je zapravo nemoguce, krokodili ne placu, zar ne?
![]()
Pominjali smo i Pekića ovih dana
Laguna izdaje njegova izabrana dela.
http://www.laguna.rs/index.php?m=vesti&vest=822
U volumenu, hoćeš reći![]()
Kaze Milan Sipka u knjizi Zasto se kaze? za krokodilske suze: "Za coveka koji se pretvara da je ojadjen i ozaloscen zbog necije nesrece, a u stvari se potajno tome raduje, koji javno oplakuje zrtvu vlastitog nasilja ili spletke, kaze se da lije krokodilske suze. Krokodilske suze su, dakle, izraz koji znaci krajnje licemerje, on oznacava lazno sazaljenje, lazno izrazavanje zalosti i sl. (...) Krokodil zaista ponekad place, ali ne od tuge i zalosti, vec zato sto su mu suzne i pljuvacne zlezde u tesnoj vezi, pa kad prozdire zrtvu, refleksno suzi, pusta krupne suze. Narodi koji zive u krajevima gde ima krokodila zapazili su tu pojavu, pa su poceli verovati da krokodili oplakuju svoje zrtve. Otuda, onda, i izraz krokodilske suze - 'lazne suze', 'lazno sazaljenje'."
Skroz simpaticna knjizica, ima svasta interesantno da se procita.
hoću reći, ovo mi je najvoluminiziraniji post
hoću reći, ovo mi je najvoluminiziraniji post
jesi ti to bila na nekom zimovanju kad si nosila knjige?
i šta je to sa tim reputacijama, ja nisam bas izdašna u davanju istih. Tebi sam dala danas pre podne, tehnički juče, i u medjuvremenu sam podelila još 5-6 i ne daju mi da ti sad opet dam. Koliko vremena treba da prodje ili koliko repki izmedju da podelim.... izvin'te zbog spama. Mozda naiđe neki moderator (mada slabo zalaze na ovu temu, ovde sve fini ljudi pa ne moraju da kontrolišu i intervenišu) pa mi objasni.
Uglavnom, morala sam ovako javno da se smejem zbog tvog najvoluminiziranijeg posta, a daću Medi repku, ona je prva sugerisala da se radi o volumenu posta.
Uzgred, ne pamtim da je nekog dana na ovoj temi bilo ovoliko zabavno... i smešno (Marijana) i ozbiljno (Crnjanski) i poučno (krokodilse suze)
E pa vidis, nisam znala da su to takve suze.