Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
i ja dodajem na spisak, kad se oporavi naša biblioteka, dan 6, baš me zainteresovalo, a volim te "debele"

i sad fino na čitanje
omlatismo ovdje cijeli dan
ja sam na 86 strani, a ti Lamar?

i ja dodajem na spisak, kad se oporavi naša biblioteka, dan 6, baš me zainteresovalo, a volim te "debele"

i sad fino na čitanje
omlatismo ovdje cijeli dan
ja sam na 86 strani, a ti Lamar?

Upravo krecem na citanje :)
Samo ja citam Carigradski drum i Brajsona istovremeno.
Brajson je tek na 20-oj strani.
Mislim da cu sada da se bacim da ipak zavrasim taj Drum.

Rada je jedan potpuno besmrtana lik :D

Na temi se svi upljuvali u prici o izvesnom “delu”, sve prsti od smeha, svako ko se pojavio nije odoleo da nesto ne kaze ili doda… ali… evo Rade.

Ona je bila u Merkatoru… :manikir: i tamo joj prosla neka akcija knjiga… :manikir: i pocela neka nova… :manikir: trenutno apstinira kada je kupovina u pitanju… :manikir: da li da nastavi sa apstinencijom ili ne… :manikir: izracunala je(matematicar u njoj nikad ne spava) da moze i bolje da pazari… :manikir: i tako…

Rado ti si moj idol :worth:
Jer tebe iz tvog tezista (a sigurna sam da si tacno izracunala gde je :lol: ), ne moze niko, i nista da pomeri.

Btw Osim neke nove akcije :zcepanje:

Lamar, svaka ti ko Njegoseva :worth: Sve tacno od reci do reci.
Rado mi te volimo, Rado mi te volimo! :heart: :cao:

Ne, krokodili i koliko ja znam ne placu.

Kaze Milan Sipka u knjizi Zasto se kaze? za krokodilske suze: "Za coveka koji se pretvara da je ojadjen i ozaloscen zbog necije nesrece, a u stvari se potajno tome raduje, koji javno oplakuje zrtvu vlastitog nasilja ili spletke, kaze se da lije krokodilske suze. Krokodilske suze su, dakle, izraz koji znaci krajnje licemerje, on oznacava lazno sazaljenje, lazno izrazavanje zalosti i sl. (...) Krokodil zaista ponekad place, ali ne od tuge i zalosti, vec zato sto su mu suzne i pljuvacne zlezde u tesnoj vezi, pa kad prozdire zrtvu, refleksno suzi, pusta krupne suze. Narodi koji zive u krajevima gde ima krokodila zapazili su tu pojavu, pa su poceli verovati da krokodili oplakuju svoje zrtve. Otuda, onda, i izraz krokodilske suze - 'lazne suze', 'lazno sazaljenje'."
Skroz simpaticna knjizica, ima svasta interesantno da se procita.

rekosmo da se Dani jako, jako dopala...mislim da će i tebi

Jeste, Dani se bas dopala, ali ne mora nuzno i tebi, mislim da treba da budes pomalo u fazonu za nju. Ona je sporovozna, s bogatim opisima, onako socnim i trodimenzionalnim, "i dise i mirise", smestena je u za nas egzoticni deo sveta, ali moralne dileme junaka su jake i mozda ne svakome bliske. I posle ti se svakako tamo putuje (u pitanju je ostrvo Penang u Maleziji)

Jeste, Dani se bas dopala, ali ne mora nuzno i tebi, mislim da treba da budes pomalo u fazonu za nju. Ona je sporovozna, s bogatim opisima, onako socnim i trodimenzionalnim, "i dise i mirise", smestena je u za nas egzoticni deo sveta, ali moralne dileme junaka su jake i mozda ne svakome bliske. I posle ti se svakako tamo putuje (u pitanju je ostrvo Penang u Maleziji)

E, baš ću da je kupim. :lol:
Ponovo mi se tamo putuje.( Putovalo mi se i prošle godine. :))

Kaze Milan Sipka u knjizi Zasto se kaze? za krokodilske suze: "Za coveka koji se pretvara da je ojadjen i ozaloscen zbog necije nesrece, a u stvari se potajno tome raduje, koji javno oplakuje zrtvu vlastitog nasilja ili spletke, kaze se da lije krokodilske suze. Krokodilske suze su, dakle, izraz koji znaci krajnje licemerje, on oznacava lazno sazaljenje, lazno izrazavanje zalosti i sl. (...) Krokodil zaista ponekad place, ali ne od tuge i zalosti, vec zato sto su mu suzne i pljuvacne zlezde u tesnoj vezi, pa kad prozdire zrtvu, refleksno suzi, pusta krupne suze. Narodi koji zive u krajevima gde ima krokodila zapazili su tu pojavu, pa su poceli verovati da krokodili oplakuju svoje zrtve. Otuda, onda, i izraz krokodilske suze - 'lazne suze', 'lazno sazaljenje'."

da zato mi i je i bio cudan komentar nasega kolege, sto je te iste suze pomenuo u neuklopivi kontekst :D
no, dobro, ne mozemo svi znati bas sve...

e, sad je na redu moj izvještaj

1.Kaja od Đurđevićke...slatka, šarmatna..."Al ne govori Mica zadžabe(:D) za sebe da na ramenima mesto glave nosi kantu za đubre, ispada odatle iz najdubljih slojeva pamćenja i šta treba i šta ne treba povremeno"...ja ne govorim, al' i meni je tako..dobra je, dobra
2,Nelsonova senka..Bari Ansvort, Laguna....priča o Nelsonu i čovjeku koji je zaluđen istim...mračna, ali veoma dobra...jako dobro opisan strah od suočenja sa istinom...uu jedno pero, čitajući je, ja sam se jednako preznojavala kao i glavni junak
3.Vozom do Trsta, Domnika Radulesku...meni se jako, jako dopala..."smeo, strastven i zabavan pogled na svet"...i mnogo više..priča o nemaštini,porodici, ljubavi, hrabrosti..iskreno, blago...oduševio me opis željezničke stanice u Trstu...i, baš je za preporuku
dalje
4,Taster sa zvezdicom, Benoat Grul...lagana knjižica, priča o majki i kćerki, majka je mnogo zabavnija, normalno...dobro suočena sa svojom starošću, i duhovita..njen susret sa kompjuterom je bio isti kao i moj
5. Hvala za uspomene...mhm...avaj..moćda bi i nekako mogla da prođe da mi u glavi stalno nije kljucalo..nemoguće, nemoguće...nije joj ovo trebalo poslije P.S.Volim te, ne...
i 6.Banda snova, Luka di Fulvio...sam naslov govori...Njujork 3otih godina, ali, ali..zgrabila me od prve strane...jeste da liči na Puza, ali je dobar ovaj Luka, dobro je odradio posao
eto :)
inače, nosila sam još 3 knjige (vrlo optimistički) ...to ću sad, polako

E pa vidis, nisam znala da su to takve suze.
Ode knjiga na spisak :D

:zcepanje:
hoću reći, ovo mi je najvoluminiziraniji post

:zcepanje: jesi ti to bila na nekom zimovanju kad si nosila knjige?

i šta je to sa tim reputacijama, ja nisam bas izdašna u davanju istih. Tebi sam dala danas pre podne, tehnički juče, i u medjuvremenu sam podelila još 5-6 i ne daju mi da ti sad opet dam. Koliko vremena treba da prodje ili koliko repki izmedju da podelim.... izvin'te zbog spama. Mozda naiđe neki moderator (mada slabo zalaze na ovu temu, ovde sve fini ljudi pa ne moraju da kontrolišu i intervenišu) pa mi objasni.

Uglavnom, morala sam ovako javno da se smejem zbog tvog najvoluminiziranijeg posta, a daću Medi repku, ona je prva sugerisala da se radi o volumenu posta.

Uzgred, ne pamtim da je nekog dana na ovoj temi bilo ovoliko zabavno... i smešno (Marijana) i ozbiljno (Crnjanski) i poučno (krokodilse suze)

Poslednja izmena:
:zcepanje: jesi ti to bila na nekom zimovanju kad si nosila knjige?

i šta je to sa tim reputacijama, ja nisam bas izdašna u davanju istih. Tebi sam dala danas pre podne, tehnički juče, i u medjuvremenu sam podelila još 5-6 i ne daju mi da ti sad opet dam. Koliko vremena treba da prodje ili koliko repki izmedju da podelim.... izvin'te zbog spama. Mozda naiđe neki moderator (mada slabo zalaze na ovu temu, ovde sve fini ljudi pa ne moraju da kontrolišu i intervenišu) pa mi objasni.

Uglavnom, morala sam ovako javno da se smejem zbog tvog najvoluminiziranijeg posta, a daću Medi repku, ona je prva sugerisala da se radi o volumenu posta.

Uzgred, ne pamtim da je nekog dana na ovoj temi bilo ovoliko zabavno... i smešno (Marijana) i ozbiljno (Crnjanski) i poučno (krokodilse suze)

:think: Ja imam isti problem sa reputacijama.

Juce je na temi bilo bas onako kao treba da bude. Red smeha, red poucnog, red dobre knjizevnosti. Pravo uzivanje za sve koji vole da citaju, imaju duha, i umeju da komuniciraju na nacin koji je lisen nadmenosti.
U to ime za sve vas :zag:

Procitala Vanila i cokolada - Zveva Kazati Modinjani
Bas onako tzv. zenska knjiga.
Vise za dokolicu nego za razvijanje mozdanih vijuga.
Predvidljiva radnja.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back