Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sinoc sam odgledala film "Marli i ja".
Film je bzv za razliku od knjige, koja je bas lepa i nekako iskrena.
Tako da se slazem sa Mirkom. Prilicno dosadno.
Ali sam i ja Rado na kraju :rida:
Samo to nije ni deseti deo plakanja koji se dogodio uz knjigu.
Dugujem tu knjigu ćeri, možda joj je već u februaru kupim. Ne znam zašto, ali Svetosavski sajam je u Nišu krajem februara.

Danas sam zavrsila:
Knjiga o bambusu – Vladislav Bajac, Cigoja, br. str. 250

Covek sa ovih prostora napisao knjigu o Japanu, Japancima, samurajima! Pored svih Japanaca i Kineza, Evropljanin pise o njima! Cudno zar ne? Ne pise o tome kako ih on kao neko ko je drugaciji vidi i dozivljava, vec pise o njima kao da je jedan od njih. Knjiga je stajala duze vreme, nije me privlacila ni svojim izgledom, ni naslovom, ni tematikom... Jedino joj je Bajac bio adut. Ali malo li je?
.

onda i sve od Perl Bak :)

onda i sve od Perl Bak :)

Zasto? Perl Bak uglavnom pise o Kini. Jedina njena koju znam o Japanu je "Veliki talas" a to je knjiga za decu, maltene. I uopste, njen stil je romanticarski, ima zapadnjacki pogled na Istok. Lepa je za citanje, i ja sam uzivala u njenim romanima krajem osnovne skole i pocetkom srednje, zapravo sam je obozavala i fanatiscno sam citala njena sabrana dela. I verovatno je kvalitetnija u mnogo cemu u odnosu na vecina danasnjih komercijalnih romana za jednokratnu upotrebu. Ali Bajac sigurno ne deli s njom nista osim mozda ljubavi i pomalo postovanja prema Istoku (kazem "pomalo" jer kroz knjige Perl Bak provejava povremeno osudjivanje istocnjackih tradicija, mada ima postovanja u nekim situacijama). Njegov stil je drugaciji, njegova interesovanja su drugacija. Ovo sve kazem uz zadrsku jer nisam citala "Knjigu o bambusu" ali sudim na osnovu procitanih knjiga Perl Bak i onoga sto znam o Bajcu i njegovom odnosu prema kjnizevnosti i opstem stilu i pristupu.

Jel to ono o prvoj menstruaciji i odrastanju devojčica i pripremama za život kakav ih očekuje? Ako je to - baš je dobra!
A Dragulju Medine je napravljena velika nezaslužena reklama time što su je zabranjivali. Pa su ljudi i u svetu i kod nas pohrlili da je kupuju i čitaju, a ona, kažu koji su čitali, nije ništa naročito

ajde Dragulj Medine i nekako..ali nastavak Mač Medine, nikako...ljetos je bila došla do mene ta knjiga na određeno vrijeme, 'ladno sam je vratila polupročitanu

Zasto? Perl Bak uglavnom pise o Kini. Jedina njena koju znam o Japanu je "Veliki talas" a to je knjiga za decu, maltene. I uopste, njen stil je romanticarski, ima zapadnjacki pogled na Istok. Lepa je za citanje, i ja sam uzivala u njenim romanima krajem osnovne skole i pocetkom srednje, zapravo sam je obozavala i fanatiscno sam citala njena sabrana dela. I verovatno je kvalitetnija u mnogo cemu u odnosu na vecina danasnjih komercijalnih romana za jednokratnu upotrebu. Ali Bajac sigurno ne deli s njom nista osim mozda ljubavi i pomalo postovanja prema Istoku (kazem "pomalo" jer kroz knjige Perl Bak provejava povremeno osudjivanje istocnjackih tradicija, mada ima postovanja u nekim situacijama). Njegov stil je drugaciji, njegova interesovanja su drugacija. Ovo sve kazem uz zadrsku jer nisam citala "Knjigu o bambusu" ali sudim na osnovu procitanih knjiga Perl Bak i onoga sto znam o Bajcu i njegovom odnosu prema kjnizevnosti i opstem stilu i pristupu.
Dano, k'o da sam ja pisala...tj, ja sam mislila, ali si ti to lijepo uobličila
sa jednom malom razlikom, što sam Knjigu o bambusu čitala, i prilično mi se dopala kol'ko se sjećam,...

Ester ja ti se svakako necu smejati ( :):):) ) jer nemam pojma sta je to.
A i sto da se smejemo. Pa svi citamo i tu laganiju literaturu. Ne znam za ovu konkretnu kakva je, ali ako joj ti dajes 8/10, onda sam sigurna da je to OK.

Odoh da izguglam.

ne vjerujem da nećete, al' ja sam jedna hrabra osoba
Savršena damska agencija, Hester Braun, Laguna, naravno....u rangu te protrčavajuče literature meni je bila dobra 8...izvin'te...8/10

Ma gdi bre da ti se smejem kad te volim :D
Naravno da svi citamo i laganiju literaturu. Jesam li ja lepo ispricala pre neki dan da je to ko torta - red fil red patispanj, a i filovi su razlicite tezine i sastojaka :)
Dobro je imati i za to preporuku - vredi znati koje je dobro lako stivo jer u protivnom, em se ne opustis, em ne dobijes zadoovljstvo, onda nicem ne sluzi knjiga...

Eto tako, ja sad citam taj triler "40 reci za tugu" i mogu vam reci da umirem od straha... Jeste Lamar, nije za tebe. Ne znam kad sam se toliko plasila kad su trileri u pitanju - obicno me ne dotice, a horore ne citam. Ali ovde, ziva nisam do kraja. Samo da izdrzim da ne virim ;)

Pa draga, ovo deluje zanimljivo i opustajuce. Savrseno za plazu, za nedeljno po podne kad ti je svega preko glave, za gradski prevoz...
Sto si sasava. Pa u ovoj nasoj dragoj Biblioteci je valjda normalno da ne citamo bas samo i iskljucivo Sekspira :)

Ma gdi bre da ti se smejem kad te volim :D
Naravno da svi citamo i laganiju literaturu. Jesam li ja lepo ispricala pre neki dan da je to ko torta - red fil red patispanj, a i filovi su razlicite tezine i sastojaka :)
Dobro je imati i za to preporuku - vredi znati koje je dobro lako stivo jer u protivnom, em se ne opustis, em ne dobijes zadoovljstvo, onda nicem ne sluzi knjiga...

Eto tako, ja sad citam taj triler "40 reci za tugu" i mogu vam reci da umirem od straha... Jeste Lamar, nije za tebe. Ne znam kad sam se toliko plasila kad su trileri u pitanju - obicno me ne dotice, a horore ne citam. Ali ovde, ziva nisam do kraja. Samo da izdrzim da ne virim ;)

Uh, kad mi tako kazete ja dobijem zelju da ipak citam.
A ti ne budi dete :bob: i ne viri.

e 40 rechi z atugu m e sad kopkaaaaa
ne mogu da se setim shta je bilo na kraju, ali secam se te ledene atmosfere u knjizi:zima2:
i sve vidim u svojoj glavi sliku neke kuce...
dano, kad prochitash morash mi na pp napisati ukratko, pliz :)

ja malo chitam u poslednje vreme, a puno shtrikam:strika: :lol:
cedila sam jednu knjizurinu 3 nedelje, koja propast
niakd zavrshiti, vishe sam preskakala nego shto sam chitala...bahs sam se namuchila :sad2:
napisala sam negde kad sam uzela pisca, knjiga se zove Religija i ich mi se nije svidela
radi se o krstashima, turskoj opsadi Malte..a kroz sve to ima kao ljubavna pricha od koje sam ja ochekivala mnogo...
a ono :roll: nachitala se o borbama, prosutim crevima i odsechenim rukama i ostalim ranama:evil:
znachi moja topla preporuka :lol: zaobidjite ovu knjigu sem ako ne volite opise ratovanja

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back