Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Trebala si mene da pitas :manikir: :lol:

Sultanov pecat - Dzeni Vajt
Sultanov harem - Kolin Falkoner
Marina Nemat - Zabranjeni snovi
Snovi o zabranjenom vocu - Fatima Mernisi
Devojka iz Bagdada - Misel Nuri
....

čitala
čitala
čitala
nisam
čitala

:)
hvala na preporuci

Moja takođe. Imam sve 3 knjige.

oooodlične!
uzmi, ako nisi čitala, Moj život u porodici Bin Laden, super je

Požuri, 300 dinara je do 11. januara. :)

Znam, ali to bi mi bila treća tura "akcijašenja" od početka stop akcije, pa više ne znam ni kako to da saopštim bližoj okolini ( a nemoguće je da se prećuti, jer nema Lagunine knjižare u mom gradu) ...Naročito što ja ne znam da odem u knjižaru kao normalan čovek i vratim se sa knjigom - dve.Neeee, ja dok "naramak" ne navučem, nisam živa...A kao što znate, od godišnjeg odmora nisam stigla ništa da pročitam,a kako stvari stoje , neću još skoro...:(

Znam, ali to bi mi bila treća tura "akcijašenja" od početka stop akcije, pa više ne znam ni kako to da saopštim bližoj okolini ( a nemoguće je da se prećuti, jer nema Lagunine knjižare u mom gradu) ...Naročito što ja ne znam da odem u knjižaru kao normalan čovek i vratim se sa knjigom - dve.Neeee, ja dok "naramak" ne navučem, nisam živa...A kao što znate, od godišnjeg odmora nisam stigla ništa da pročitam,a kako stvari stoje , neću još skoro...:(

Ne sekiraj se draga. Bice ponovo tih akcija. I same ste primetile da ponavljaju knjige na akcijama - od ove aktuelne sve su bile i na akciji na Sajmu pa su sad za Novu godinu samo neke dodate. Tako da... bice vremena

Verovatno...

Nego da li si mooožda čitala onog Kralja Gudu-a ( Zaboravljeni kralj Gudu)? Iz dva dela je.

Nisam ali zelim. Na spisku mi je 100 godina. I znam da je na akciji ali nije stigla na red. I svaki put kad je vidim u biblioteci pomislim da je uzmem ali mi se nesto ne da. To ti je knjiga "veciti luzer" za mene - uvek ima neka privlacnija, uzbudljivija, sarenija :)
Ima sad i nova knjiga iste autorke koja takodje deluje zanimljivo ali sve se mislim da prvo procitam Gudua pa da vidim da li mi se uopste svidja stil i tako to

Kupila sam Gudua na onoj akciji španskih romana, pa rekoh da se raspitam....Delovalo mi je zanimljivo,pa sam morala...
Kod mene u glavi je da je će me ili oduševiti ili biti potpuni promašaj...nešto sam se istripovala da nema sredine

Poslednja izmena:
Narucila sam juce knjige. :)

Erlend Lu "Mirni dani u Miksing Partu"

Alehandro Sambra "Privatni zivot drveca"

Margaret Atvud "Penelopijada" (ovim cu zatvoriti carobni krug Margaretinih romana :))

Jutros uplatih parice i sada zeljno cekam da stigne paket. :)

Narucila sam juce knjige. :)

Erlend Lu "Mirni dani u Miksing Partu"

Alehandro Sambra "Privatni zivot drveca"

Margaret Atvud "Penelopijada" (ovim cu zatvoriti carobni krug Margaretinih romana :))

Jutros uplatih parice i sada zeljno cekam da stigne paket. :)

Super! Javi kakav je "Privatni zivot drveca". Cita mi se i na spisku mi je za kupovinu, ali moram prvo malo da se smirim s trosenjem para na knjige.

Šeherezada
ako ti imas neku preporuku za mene (posto i ja volim orijent) tu sam. :)

"Mati pirinča", ako nisi čitala :)
dobra je i "Indijska princeza", drži pažnju :) , kao i "Poslednja Konkubina" :)
naravno, trilogija o princezi Sultani :aha:

skoro sam dobila "Poslednji voz za Istanbul", al' nešto mi ne da da mrdnem od sredine :neutral:

gledam dalje po polici... "Devojke iz Rijada", "Minaret" i "Lejla"... onako... kad pročitaš sve ostalo što ti je na spisku :D

"Mati pirinča", ako nisi čitala :)
dobra je i "Indijska princeza", drži pažnju :) , kao i "Poslednja Konkubina" :)
naravno, trilogija o princezi Sultani :aha:

skoro sam dobila "Poslednji voz za Istanbul", al' nešto mi ne da da mrdnem od sredine :neutral:

gledam dalje po polici... "Devojke iz Rijada", "Minaret" i "Lejla"... onako... kad pročitaš sve ostalo što ti je na spisku :D

Ja volim orijentalne ali mislim pre svega na Bliski istok.

Mati pirinca, Indijsku princezu, Lejlu nisam citala, ostalo jesam.
Najmanje volim knjige o Indiji mada ne znam zasto - najvise me privlaci da citam o islamskim zemljama.

Ne znam da li si citala ''Cetvrta kraljica'', ''Kuca u Kairu'', ''Odbegla supruga''..

Ja volim orijentalne ali mislim pre svega na Bliski istok.

Mati pirinca, Indijsku princezu, Lejlu nisam citala, ostalo jesam.
Najmanje volim knjige o Indiji mada ne znam zasto - najvise me privlaci da citam o islamskim zemljama.

Ne znam da li si citala ''Cetvrta kraljica'', ''Kuca u Kairu'', ''Odbegla supruga''..

nisam Kuću u Kairu :)

i ja najviše volim one čija je radnja u Saudijskoj Arabiji, al i ove su jako dobre :ok: :)

Mene ova "Kuća u Kairu" podsetila na "Igra karata u Kairu". Već sam je preporučivala letos, o životu obrazovanih Egipćanki koje nikako ne mogu da se otmu običajima i tradiciji. I "Post i gozba"... već je neko preporučio

Post i Gozbu, nisam naručila samo zato što sam premašila buđžet. Na nekoj drugoj akciji sigurno. Inače sam jedno vreme čitala samo te tog tipa. Evo i sad mi ispod kreveta stoji, pored ove 4 koje su stigle i Dragulj Medine, počela, pa shvatila da mi je islamska termatika dosadila, i sad čitam, Đavo voli Slavu i Vremeplovčevu ženu..

Post i Gozbu, nisam naručila samo zato što sam premašila buđžet. Na nekoj drugoj akciji sigurno. Inače sam jedno vreme čitala samo te tog tipa. Evo i sad mi ispod kreveta stoji, pored ove 4 koje su stigle i Dragulj Medine, počela, pa shvatila da mi je islamska termatika dosadila, i sad čitam, Đavo voli Slavu i Vremeplovčevu ženu..

Dragulj Medine je knjiga od koje očekujete mnogo, a na kraju se (pomalo) razočarate... mnogo je bolji Crveni šator :)

Dragulj Medine je knjiga od koje očekujete mnogo, a na kraju se (pomalo) razočarate... mnogo je bolji Crveni šator :)

Jel to ono o prvoj menstruaciji i odrastanju devojčica i pripremama za život kakav ih očekuje? Ako je to - baš je dobra!
A Dragulju Medine je napravljena velika nezaslužena reklama time što su je zabranjivali. Pa su ljudi i u svetu i kod nas pohrlili da je kupuju i čitaju, a ona, kažu koji su čitali, nije ništa naročito

Jel to ono o prvoj menstruaciji i odrastanju devojčica i pripremama za život kakav ih očekuje? Ako je to - baš je dobra!
A Dragulju Medine je napravljena velika nezaslužena reklama time što su je zabranjivali. Pa su ljudi i u svetu i kod nas pohrlili da je kupuju i čitaju, a ona, kažu koji su čitali, nije ništa naročito

zaista nije ništa naročito... prevelika očekivanja, a u stvari ništa :neutral:

Crveni šator: http://www.libar.at/beletristika/istorijskiromani/crvenisatoranitadajamant.php

Mislim da je to "Snovi o zabranjenom vocu" Fatima Mernisi. Totalno slatka i simpaticna knijga, nije klise, a i dobijes neki stvari utisak o odrastanju u datom okruzenju i datom vremenu.

"Post i gozba" sam ja hvalila. Ali ona ne spada bas u ovu kategoriju knjiga o kojoj govorite. Prvo, dogadja se pola u Americi a pola u Indiji. A drugo i vaznije, njen stil, nacin na koji tretira temu, poenta, sve je na znacajno vecem nivou nego uobicajeno "egzoticne tople i ljubavne price" smestene u Aziju. Knjiga je mala, stil je pitak, ali u to malo strana uspeva da ocrta ne samo price likova vec i da profil citavih porodica, odnosa unutar njih i na kraju portrete kultura i vrednosti u njima. Zato toliko hvalim tu knijgu. Mislim da je mali biser.

Danas sam zavrsila:
Knjiga o bambusu – Vladislav Bajac, Cigoja, br. str. 250

Covek sa ovih prostora napisao knjigu o Japanu, Japancima, samurajima! Pored svih Japanaca i Kineza, Evropljanin pise o njima! Cudno zar ne? Ne pise o tome kako ih on kao neko ko je drugaciji vidi i dozivljava, vec pise o njima kao da je jedan od njih. Knjiga je stajala duze vreme, nije me privlacila ni svojim izgledom, ni naslovom, ni tematikom... Jedino joj je Bajac bio adut. Ali malo li je?
I zato krenem ja da citam, mislim se, pa ako ti se ne dopadne ostavices, nije obavezna lektira, i sve tako mislim dok citam 20-ak po 20-ak strana. I tako negde oko stote strane shvatim da se to meni dopada.
Nisam tragala za nekim dubljim smislom, ali sam uzivala u citanju o pandama (kakva su to nezna stvorenja!!! - divan ali kratak deo knjige), o vlasti, pohlepi, ljubavi, novcu, zrtvovanju, radu koji ispunjava, dubokom razumevanju, zen meditaciji... Ma o svemu o cemu nikada nisam citala, ali i o necemu o cemu sam vec citala ali sada sagledano iz jednog... :think: najistocnijeg moguceg ugla.
Znate ono kada znate da ste procitali nesto... razlicito od svega do tada procitanog.

Sinoc sam odgledala film "Marli i ja".
Film je bzv za razliku od knjige, koja je bas lepa i nekako iskrena.
Tako da se slazem sa Mirkom. Prilicno dosadno.
Ali sam i ja Rado na kraju :rida:
Samo to nije ni deseti deo plakanja koji se dogodio uz knjigu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back