Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zavrsila "Kinesko-engleski recnik...". Divana knjiga. Kroz neobicnu formu (namerno iskvarenog engleskog), odlicno pretstavljen dozivljaj zapadne kulture i zapada, od strane jedne Kineskinje. Znaci vidjenje iz prve ruke. (Sto mi ne rekoste da ima i :rida: , srecom nisam bila u autobusu :) ). U toj, uslovno receno laksoj literaturi, ima bas lepih stvari! Ovo sam uzela na citanje odavno, ali nikako da pocnem. Onda vidim kako je vi cesto spominjete, i tako pocnem... I bas sam se nauzivala.

Jedno vreme kada uzmem nesto tako lakse, najcesce naletim na nesto dosaaaadnoooo! Recimo secam se neki "Klavir". Dosada neopisiva. Pa "Istorija slucaja" - Kejt Atkinson, triler u pokusaju. Mislim ja bas volim Agatu, englesko selo, atmosferu, kisu, London, stare bakice sa gomilom macaka... Ali nije to-to. Jednostavno neubedljivo. I tako bas promasaj za promasajem.

A vidim ja vi navalili i na tu Djurdjevicku. I uzmem "Jacuzzi u liftu", danas pocnem malo da vidim o cemu se radi, i cini mi se za sada vrlo zanimljivo. Stvarno ste divne :kiss: .

Zaebaćeš se, ali skroz.
Ovaj i Kaja su mi najjači utisak ostavili.
A i nije to onaj fazon gadno-mučno-suze i sl. Nego je jednostavno jako.

Kako nije mucno, meni sama pomisao na sve to mucna a kamoli da citam o tome. Sinoc sam povedena ovom pricom stisla zube i zabila nos u knjigu da malo prelistam i sve mi je bilo jasno ...i ko i sta i gde...i kad sam videla ono Zenice ....slosilo mi se. Ne znam medo , treba mi malo sira slika da bi me ubedila da to ipak citam. Ako nije za ovde , na pp bar.

:sad2: nista nas ne sme iznenaditi pa ni to da se ovo jednom odistinski dogodi :dash:

A niko da se dohvati Cuvara svetinje :heart:
Ja sam donela na posao Cas anatomije u pdf i to cu da citam.
Iako sam kod kuce pocela sinoc Ubistvo u akademiji nauka umesto Avantura nevaljale devojcice koje davim kao zmija zabu!

"Upis u gimnaziju slučajno je koincidirao sa mojim
inaćenjem roditeljima. Taman se moja majka pomirila sa
sudbinom da ću postati “…novinar, pisac ili neka slična
budala.” - ja sam otišla i upisala se u Matematičku
gimnaziju."

:zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:
Dakle ova Djurdjevicka je ludaja nevidjena , dodje mi da je izljubim ..

Kol'ka li sam ja budala, kad sam otišla dalje od Matematičke gimnazije?:rumenko:
Čekaj, ko je u stvari ovde budala?:)

A ono za JK, lamar, nisi jedina koja se naložila.:) Meni meda otvori oči da je za*ebancija. Ja od uzbuđenja otvorila temu na Književnosti. Posle sam molila gibicu da je obriše. Tuga.:dash:

prochitala sam Deda Rankove riblje teorije i svidela mi se:)
ne mogu da objasnim na koji nachin, valjda jer je drugachija od svega shto sam chitala, od domacih pisaca pogotovo
prochitah u jednom dahu, jedva sam je ostavila nocas:aha:

ali neka neko kaze ovoj plavushi shto je kraj tako nakaradan:think: moze i na pp da me prosvetlite:mrgreen:

ne mogu da objasnim na koji nachin, valjda jer je drugachija od svega shto sam chitala, od domacih pisaca pogotovo

ali neka neko kaze ovoj plavushi shto je kraj tako nakaradan:think: moze i na pp da me prosvetlite:mrgreen:

Važi, kad stignem do kraja. :)

majche, koliko se ja sećam, sve su joj knjige tako nekako nezavršene. Ili ja nešto nisam shvatila. Bar te o inspektorki Hari. Ali to ne umanjuje njihovu zanimljivost, humor i zadovoljstvo dok se čitaju.

Moram da vam prijavim da sam odustala od knjige Djavo i mala gospodja Djordja Milosavljevića. Smorila me.

"O medjuvremenu i jos ponecemu" M.Beckovica sam citala u srednjoj skoli, prvi put...Ali, joj se stalno vracam, jer me uvijek iznova nasmije i podsjeti na...

Evo dio...da ne parafraziram...

"...Dok je u nama bila jos neka mrvica skromnosti i stida bilo nam je neugodno da budemo Nesto. Stid i skromnost cinili su nas zbunjenima, cak i glupima. Polozaji, titule, standard, ne trpe nasu zbunjenost i glupost. Zato smo morali nesto zaboraviti. A to sto smo zaboravili je: ko smo, odakle smo, kakvi smo. Stideci se toga poceli smo izmisljati sebe trudeci se da postanemo neko drugi.Ova knjiga nas podseca na ono sto smo pokusali zabasuriti. To je gorka i vedra polemika sa sobom i vremenom. Mala i nejaka u odnosu na glupost kojom se bavi..."

Kol'ka li sam ja budala, kad sam otišla dalje od Matematičke gimnazije?:rumenko:
Čekaj, ko je u stvari ovde budala?:)

A ono za JK, lamar, nisi jedina koja se naložila.:) Meni meda otvori oči da je za*ebancija. Ja od uzbuđenja otvorila temu na Književnosti. Posle sam molila gibicu da je obriše. Tuga.:dash:

Ebote Rado bila sam se odsekla :eek: ...
Reko ima li kraja :roll: ...
I gde li je taj kraj :evil: .
Kad... Hhvala bogu zezanje. Mada :think: ...

Moram sa vama da podelim jedan pasus knjige :Cas anatomije na gradjevinskom fakultetu....mnogo mi je super :

"Nikako mu se nije činilo: To nije vodovod. (Ma idi?) To
su neke matematike, verovatnoće i ta sranja... (Dobro je da si
prepoznao bar verovatnoće!) Mi se ni time ne bavimo. (A
čime se vi zapravo bavite?) Opet petljaš sa onima iz kabineta
preko puta. (Petljala ti se keva sa babunom.) Ja ovde ne
vidim sebe i tačka. (Kako li bi se iznenadio kad bi zaista
video sebe?) Ovo ne postoji. (A ti postojiš?) Nikad čuo...
Melje on tako u beskraj, a ja izgovaram u sebi gornje
rečenice u zagradama i buljim u orman sa knjigama..."

:zcepanje:....petljala ti keva sa babunom :rotf:

ne bih je ni ja pomenula,procitala sam zenu sa greskom,nije me taknula

И ја сам је прочитао.
Прича је бесмислена, а ликови су као у цртаном филму...

Иначе, јуче сам купио нову књигу Била Брајсона, Мејд ин Америка.
Човек ме поново одушевио.
А мој утисак о њему ће вам бити јасан кад вам кажем да су његове књиге оне које најчешће поклањам. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back