Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Napokon procitah "Skupljacicu badema" i mogu reci da mi se dopala, drzi paznju sve vreme citanja.Jedino sto sam se ja nesto ulenjila pa citam kad kad.

E sad jedna molba , dajte mi neki naslov neke laganice a da nije ljubavna, jer juce bila u biblioteku sa klincima pa nisam imala vreme da gledam po policama posto je sa njima rizicno da ostanem duze od 5 minuta jer naprave haos:sad2: , pa mi zena dala neku koja joj je bila na dohvat ruke.:(

Procitala "Moskva kv-kva", Vasilij Aksjonov - Geopoetika.
Jedva sam ja to izgurala. Jeste Rus, ali nema "duse slavenske".
Opisuje paralelan svet u kome zive crveni ruski burzuji u vreme Staljina.
Zanimljivost bi trebala da bude i to sto se kroz celu knjigu proteze neki navodni sukob Staljina i Tita (sa sve Rankovicem, Djilasom, Brionima...). Trebala bi, ali meni ni to nije bilo ni najmanje intrigantno.

Uz put procitala jednu slatku knjizicu o zivotu Paje Jovanovica. Nije to nikakva impozantna monografija ili biografija, ali za nekog ko bi zeleo nesto informativno, sasvim dovoljno.
Sad merkam sledecu :think: .

Nalence tacno je da bi pravi izbor bio Levicka i Kratka istorija traktora...
Nju sam od nje procitala.
"Nju od nje" :roll:

Pa je jos uvek ne uzeh :(

`Vako, ja nju trazila po naslovu , mislim na te traktore, jer imam problem slabo pamtim imena pisaca, vise naslove.Elem knjigu sam trazila jos pre mesec dana u biblioteci jedna od onih sto radi tamo samo me je cudno pogledala i rekla da takvu knjigu nemaju.Sada kada sam je potrazila radila je druga i ona kaze imamo je vec neko vreme :eek: ali trenutno je na citanju jer imamo samo jednu.:sad2:Tako da sam poludela , blazeno receno. A tako mi se desilo i s Sireninom stolicom, cini mi se da tako glasi naslov, pa sam saznala da i nju poseduju samo sto ocito ne znaju sve one sto rade u biblioteci:evil:Ma zuas.
Tako da sam na kraju zavrsila sa Barbarom Kingslover "bujno leto".

Gde ste drage forumasice! Ja sam nesto nacisto bila zaglavila sa zdravljem, sa nekim nedacama, pa se sve naslozilo - bila sam nikakva:(
Sad mogu tu i tamo da seducnem za komp pa sam resila da se javim da sam ziva i nesto zdravija.
Prvo da se beskrajno zahvalim Mirki na prosvecivanju po pitanju Mire Djurdjevic - ulepsala mi je bolovanje. "Deda Rankovim ribljim teorijama" ce sad porasti prodaja samo tako, kad budem krenula da poklanjam naokolo. Procitala sam i njen "Treci sektor", o fenomenu nevladinih organizacija sa sve teorijom zavere, zeljom za seksom i tinejdzerskim danima kako to samo Mira ume da zbrlja u fenomenalno-urnebesno-zajedljivu mesavinu. U medjuvremenu mi je drugarica donela i "Cuvari svetinje" -istorijska izmotacija u 10 iluminacija (valjda tako nekako:confused:), i nekoliko avantura Prljave Inspektorke Harijete i jos "Kaju i dobrog Amerikanca" tako da cu da uzivam i da se oraspolozujem.
Procitala sam i kratak roman jedne Senegalke koja je tamo bukvalno ikona sposobne zene i feministkinje. Ona se zove Marijama Ba a roman "Jedno tako dugacko pismo". Bilo mi je veoma interesantno. Retko citam tako starinske africke knjige ali opet je lepo. Govori o prijateljstvu dve zene, skolovane, zaposlene, najbolje prijateljice, koje su se udale u mladosti za svoje kolege, i to iz ljubavi i iz strasti, izrodile decu, i onda su obojica usled razlicitih okolnosti i izbora uzeli sebi po jos jednu, znatno mladju zenu (u Senegalu islam dozvoljava poligamiju). I svaka od njih dve reaguje razlicito i pokusavaju da opravdaju svoj izbor i reakciju. Sa mnogo cime sam mogla da se poistovetim, i pored donekle starinskog jezika i stila jer, i na Zapadu je poligamija rasirena samo ne zakonski priznata vec se zove - neverstvo u braku, a prevarena zena, ona koja deli muza, to je uvek isto, bez obzira kako se nazivalo. To je bio lep uvid u drugu kulturu.
Trenutno citam "Kisa na dar", koju sam najavila jos onomad. Napisao ju je Malajac Tan Tvan Eng, a objavila Laguna. Uzivam u njoj. Pravi stari kov Laguninih kvalitetnih romana. I tako diiiivan stil - sve se moze osetiti, omirisati, zamisliti, iako je potpuno druga kultura i nacin razmisljanja, ophodjenja, druga drustvena i moralna nacela. Zasad sam stigla do pola, javicu se sa utiscima na kraju.
Jos jednom veeeeeliki :bye: svima! Pisacu ponovo za koji dan a dotad pisite zanimljive komentare o lepim knjigama, jedva cekam da sve to procitam;).

Pročitala mm-ov poklon-Zemlji obećani, Hilari Džordan, drama, Misisipi, period drugog sv.rata, težak život na farmi, divni opisi, ljubavi, odnosi izmedju crnaca i belaca... Pročitala za par dana, neočekivano dobra knjiga, def.preporučujem

Čitam ovo Dete zvano To, i ne mogu da se načudim da je istinita priča. Postoje razni monstrumi, ali rođenom sinu ovo raditi...:eek: :sad2: :dash:

Rado citala sam tu knjigu pre par godina. Zaista je NEZAMISLIVO da to neko moze da radi, i to godinama, i to svom detetu, i to... :eek: :sad2: :dash:Jezivo zaista. Ne kajem se sto sam je procitala, ali sam se potrudila da potisnem tu knjigu duboko u neki zaborav, koliko se to moze. Postoji koliko ja znam i nastavak, ali ja ga ne bih citala.

Aha, Izgubljeni dečak se zove, danas ću da počnem s čitanjem. Mislim da je malo blaže, s obzirom da će Dejv biti u hraniteljskoj porodici.
Bože, imam neke učenike koji se čudno ponašaju, počeh da razmišljam o njima na drugačiji način. Ko zna šta sve preživljavaju i kriju...
Možda knjiga i nema neku vrednost, ali pruža informacije koje bi mogle da pomognu nekome ko je zlostavljan, a i nama koji radimo s decom, kako bi to prepoznali i adekvatno reagovali.

Citiram sebe da se ne bih ponavljala. Završila sam i drugi deo, Izgubljeni dečak. Dejv je sada oduzet bolesnoj majci i stalno mu menjaju staratelje.Toplo preporučujem lamar. Bolji je od prvog dela; nije toliko morbidan, a veoma je poučan za nas koji se srećemo s decom iz hraniteljskih porodica. Njih mnogi potpuno neopravdano nipodaštavaju, gledaju na njih ko na prestupnike, umesto na žrtve. Žrtve u svakom pogledu, od lošeg materijalnog položaja preko neprihvatanja od strane drugova u školi, pa čak i njihovih roditelja. Takvo dete je dežurni krivac za sve loše što se desi. Čak i kada gasi požar koji je drugi učenik podmetnuo u školi, biva osuđen na popravni dom, koji stojički izdrži.
Ovaj dečak je uspeo da se izvuče iz svega i postane svoj čovek, pilot, osnuje porodicu, dobije sina... Treći nastavak izgleda da Laguna još nije izdala, ili sam ja glupa da pronađem.

Hmmm Rado, zainteresovala si me nema sta. Videcu. S' jedne strane htela bih, s' druge mucno je.
Vec u prvom delu se on obraca svom sinu ako se ne varam, i tu se vidi da se na kraju izvukao iz svega i postao nezavisna osoba sa stabilnom porodicom, i uobicajeno srecna osoba. Pitam se samo, kako covek posle svega toga moze da vodi normalan zivot :eek: .

Hmmm Rado, zainteresovala si me nema sta. Videcu. S' jedne strane htela bih, s' druge mucno je.
Vec u prvom delu se on obraca svom sinu ako se ne varam, i tu se vidi da se na kraju izvukao iz svega i postao nezavisna osoba sa stabilnom porodicom, i uobicajeno srecna osoba. Pitam se samo, kako covek posle svega toga moze da vodi normalan zivot :eek: .

Time je njegov uspeh veći. Sada više ne leti, već se kroz razne kampanje po Americi bori protiv zlostavljanja dece.

Da li je neko od vas član kluba čitalaca Lagune? Kako se ostvaruju popusti na izdanja a da pritom knjigu ne kupim u Laguninoj knjižari, jer je ovde nema, ili popust važi samo za BG?

Ја сам члан клуба у Лагуни.
Члан се постаје куповином једне књиге у њиховим књижарама (не знам да ли сад имају нека нова места учлањивања као што су Делфи), а мислим да постоји варијанта куповине и путем нета.
Никад ме то није посебно занимало, али могу да ти се распитам следеће недеље, ако ти није хитно.
Попуст важи на територији целе Србије, а врше и доставу књига поштом.
Што се тиче износа, стартни попуст је 15%, и он се увећава за 2% ако купујеш бар једну књигу у сваком узастопном тромесечју (Тромесечја су календарска и не зависе од датума учлањења.).
Овако је могуће доћи до максималног попуста од 25%. Уколико се не купи ни једна књига у два узастопна тромесечја, губе се по 2% од стечених бенефиција (Мада, за ово не знам како тачно функционише јер ми се није десило да не купим књигу у тромесечју.).
Имају и попуст од 10% на три и више књига али он није везан за чланство у клубу већ је намењен свим купцима у њиховим објектима.
Овај попуст се рачуна као додатни на већ остварени, уколико се купи три или више књига...

Надам се да сам помогао...

Ја сам члан клуба у Лагуни.
Члан се постаје куповином једне књиге у њиховим књижарама (не знам да ли сад имају нека нова места учлањивања као што су Делфи), а мислим да постоји варијанта куповине и путем нета.
Никад ме то није посебно занимало, али могу да ти се распитам следеће недеље, ако ти није хитно.
Попуст важи на територији целе Србије, а врше и доставу књига поштом.
Што се тиче износа, стартни попуст је 15%, и он се увећава за 2% ако купујеш бар једну књигу у сваком узастопном тромесечју (Тромесечја су календарска и не зависе од датума учлањења.).
Овако је могуће доћи до максималног попуста од 25%. Уколико се не купи ни једна књига у два узастопна тромесечја, губе се по 2% од стечених бенефиција (Мада, за ово не знам како тачно функционише јер ми се није десило да не купим књигу у тромесечју.).
Имају и попуст од 10% на три и више књига али он није везан за чланство у клубу већ је намењен свим купцима у њиховим објектима.
Овај попуст се рачуна као додатни на већ остварени, уколико се купи три или више књига...

Надам се да сам помогао...

Jesi, nije hitno.

Mislim da popust vazi samo u Delfi knjizarama i Laguninim klubovima citalaca.Kad narucujes preko neta popust ti i ne znaci nesto jer placas postarinu.
Inace,ovde su uglavnom svi clanovi kluba.

Sad sam zbunjena,Lagunine knjige kupujem u Delfi knjizari i uvek kazem da sam clan i imam popust.mislila sam da je u svakoj Delfi knjizari Lagunin klub citalaca.
Poštanski troškovi pouzeća iznose 100 dinara, a slanja unapred plaćene narudžbine 50 dinara, bez obzira na broj naručenih naslova. Kurirskom službom za sve narudžbine cena poštarine je 250 dinara.

Majo mozda gresim, ali poslednji put kad sam pitala rekose mi da lagunini popusti samo u laguni vaze.
Meni je inace Laguna blize pa u delfi retko idem.
Ako proveris napisi i ovde i mene sad to zanima , tj zanima me da li je to promenjeno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back