Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala ti, jer sam se bas dvoumila da li da citam ovu, trilogiju valjda, u koju jos spada i Balada o Bohoreti. Da li i ona valja?
Ove Mirise... sam citala odavno, jedva se po neceg secam (osim da su mi bile lepe tople porodicne sage koje ja inace obozavam), pa cu tako seriju gledati manje opterecena knjigom koje se kao sto rekoh slabo secam.

Balada ne spada u trilogiju,tu su sve ...na Balkanu.U Baladi Gordana pise o tetki,lepa je i ona.Citaj neces pogresiti.;)

Drage moje, čitam koje knjige preporučujete i pitam se da li je moguće da mnoge od njih nisam (ne pročitala) nego ni poželela da pročitam :think:

I zaključih zašto je tako - izdanja nekih izdavačkih kuća (Laguna, Paidea, Alnari,..) ne smatram dobrom literaturom!
Izvinite - to je jednostavno moj stav!

Moja preporuka su:

- Bog malih stvari - Arundati Roj (izdavač "Plavi jahač")

- Angus od snova - Aleksandar Mekol Smit (izdavač "Geopoetika")

- Monah Kalist - Milivoje M. Jovanović (izdavač "Ip Nova Iskra")
Postoji i u elektronskom izdanju http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Knjige/Kalist/Kalist.htm

- Spletkarenje sa sopstvenom dušom - Marija Jovanović (izdavač "Marija Jovanović")

- Azil - Sanja Domazet (izdavač "Zavod za udžbenike")

- Likovi starog Rima - Andrea Đardina (izdavač "Clio")

- Zeleni dvori - Viljem Hadson (izdavač "Svjetlost Sarajevo", ako se dobro sećam - proveriću!

Za sada je to moj izbor :)

:bye:

ps. Klasici se podrazumevaju! ;)

Poslednja izmena:
pa dobro, takvim razmišljanjem ćeš samo sebi doneti štetu jer u svim, pa i tim izdavačkim kućama, ima izuzetno dobrih knjiga, samo treba da probereš
ali ok, izvini, to je jednostavno tvoj stav

Ehh... :aha: Koliko li je samo dobrih knjiga na ovom svetu :zaljubljena:... da dnevno čitam po jednu opet do kraja života ne bih sve pročitala! :(

Tako da, iskreno da ti kažem, nemam želju da tražim jednu dobru u moru loših! :ljutko:

Diskutabilno je ko će sebi naškoditi, i zbog čega! :think:

Pozdrav tara! :bye:

Poslednja izmena:
Koliko je samo dobrih knjiga na ovom svetu :zaljubljena:... a iskreno,nemam želju da tražim jednu dobru u moru loših! :ljutko:
Diskutabilno je ko će sebi naškoditi, i zbog čega! :think:

Pa eto,ti citaj tvoje dobre,mi cemo nase lose knjige i svima super.A posle mozemo da razmenimo i misljenja.Zanima me da li si procitala nesto od tih izdavaca,kad tvrdis da su losi?:think:

Drage moje, čitam koje knjige preporučujete i pitam se da li je moguće da mnoge od njih nisam (ne pročitala) nego ni poželela da pročitam :think:

I zaključih zašto je tako - izdanja nekih izdavačkih kuća (Laguna, Paidea, Alnari,..) ne smatram dobrom literaturom!
Izvinite - to je jednostavno moj stav!

Moja preporuka su:

- Bog malih stvari - Arundati Roj (izdavač "Plavi jahač")

- Angus od snova - Aleksandar Mekol Smit (izdavač "Geopoetika")

- Monah Kalist - Milivoje M. Jovanović (izdavač "Ip Nova Iskra")
Postoji i u elektronskom izdanju http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Knjige/Kalist/Kalist.htm

- Spletkarenje sa sopstvenom dušom - Marija Jovanović (izdavač "Marija Jovanović")

- Azil - Sanja Domazet (izdavač "Zavod za udžbenike")

- Likovi starog Rima - Andrea Đardina (izdavač "Clio")

Za sada je to moj izbor :)

ps. Klasici se podrazumevaju! ;)

ja sam nedavno pročitala Azil i nekako mi bio težak i mračan, nije mi legao
Spletkarenje sa sopstvenom dušom, pa posle Kao da se ništa nije dogodilo sam čitala odavno i znam da mi se mnogo svidelo, nije baš neka laka literatura, ali je jasno i zanimljivo... Vidim da ima i Idi vreme je, a možda i nešto još novije, nisam baš u toku.

A ja baš htela. Milunka Savić je nahvalila na Književnosti, a ona je i sama pisac. Sad si me bacila u dilemu.

E, taj kusta je samog seme napravio insitucijom , pa ko od onih koji sebe smatraju intelektualcem sme da kaže nešto protiv njega u bilo kom smislu politike, filma, izgleda (onako večito mastan), pa ni knjige.
Mene se lično njegovi filmovi posle "Oca na službenom putu" ne svidjaju i on me uopšte ne zanima, jedino bih volela da vidim Drvengrad.

da li neko moze da mi preporuci neki roman o zivotinjama.nesto po fazonu marli i ja.znaci topla prica,moglo bi o psima ili mackama?treba mi za poklon

Ako je u pitanju odrasla zenska osoba, onda moze jedna knjiga-roman. Pitka je i govori o nastojanju jedne zene da pomogne da se ocuva jedna zivotinjsaka vrsta - kojot, koji zivi u sumama u okolini. I jos svasta se tu desava ;) . Ali kako se zove ne mogu da se setim i gotovo. Devojke pomozite ako znate. Mislim da je Laguna izdavac.

E, taj kusta je samog seme napravio insitucijom , pa ko od onih koji sebe smatraju intelektualcem sme da kaže nešto protiv njega u bilo kom smislu politike, filma, izgleda (onako večito mastan), pa ni knjige.
Mene se lično njegovi filmovi posle "Oca na službenom putu" ne svidjaju i on me uopšte ne zanima, jedino bih volela da vidim Drvengrad.

:ok: Potpisujem.

Ako je u pitanju odrasla zenska osoba, onda moze jedna knjiga-roman. Pitka je i govori o nastojanju jedne zene da pomogne da se ocuva jedna zivotinjsaka vrsta - kojot, koji zivi u sumama u okolini. I jos svasta se tu desava ;) . Ali kako se zove ne mogu da se setim i gotovo. Devojke pomozite ako znate. Mislim da je Laguna izdavac.

Mozda mislis na "Bujno leto" od Barbare Kingsolver. :)

Topla prica, krhka i snazna u isti mah.

Takodje poucna, Barbara je po vokaciji biolog te citaocu otkriva mnoge tajne flore i faune.

:aha: A ja kad sam napisala da je Kusta spada u šund kao Mateus, Alimpic, Zika seljak ....onda bezmalo nisam packe dobila.
E sad dodje ono kao kad ti je roditelj u pravu pa dodje neminovno da ti kaze :Jesam ti rekla(ao) !

Tako cu i ja ....Jesam vam lepo rekla da je to bzvz knjiga :tease:

Pa eto,ti citaj tvoje dobre,mi cemo nase lose knjige i svima super.A posle mozemo da razmenimo i misljenja.Zanima me da li si procitala nesto od tih izdavaca,kad tvrdis da su losi?:think:

Nisam iznela svoj stav da bih se svađala i provocirala :)

Pročitala sam...ne brini, ne pričam napamet! :)
Na primer: Baldasarovo putešestvije od Amina Malufa i Baldapurski vrt od Kenize Murad i obe sam (sa ostalim knjigama) poklonila biblioteci...

Poslednja izmena:
:aha: A ja kad sam napisala da je Kusta spada u šund kao Mateus, Alimpic, Zika seljak ....onda bezmalo nisam packe dobila.
E sad dodje ono kao kad ti je roditelj u pravu pa dodje neminovno da ti kaze :Jesam ti rekla(ao) !

Tako cu i ja ....Jesam vam lepo rekla da je to bzvz knjiga :tease:

Jesi Mirka, jesi :hvala::hvala::hvala:.
Nego u prvom trenutku mi nesto bilo bzv da ide zajedno sa tom Mateus (ako mi verujete ja ne znam ko je ona, msm znam, ali sto se tice lika, sad da mi ponudis milionce ne mogu da ga se setim). I nisam nekako mogla blanko da ga otpisem kao pisca, jer nista procitala od njega nisam. Mislim jel on nesto pisao pre ovoga?
A Meda je napisala komentar O njemu, sa kojim se ja slazem do poslednjeg slova. Eto. Ja sam samo htela da budem oprezna, i da ga ne diskvalifikujem pre nego sto nesto procitam. Ali po svemu sudeci necu se nacitati njegovih dela ;) .

Jao citajuci vas ja shvatam kako sam nevidjena citacka lencuga postala.
To smo bujno leto kupovali na nekoj akciji cini mi se ja ga ni takla nisam.
Eno stojim na pola Nevaljale devojcice cirka mesec dana ni list da procitam.
Kol'ke sam knjige nakupovala i samo bih jos i jos a nista ne citam.
Bilde zena !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back