Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pohvala pomajci je kazu njegov najbolji roman.
Na zalost osim u biblioteci nema je gotovo nigde za kupiti a ja vec davno zelim da je citam.
Zapravo zelela sam da je citam pre Nevaljale devojcice ali eto nisam je nasla.
Sad citam Nevaljalu devojcicu i mogu samo da kazem da me odusevljava kako prica.
Ne znam kako se i po kom kriterijumu odredjuje sta je za nobela u knjizevnosti niti znam ko je u toj komisiji i da li iza svega stoji politicka pozadina kako se ovde kaze ali bilo kako bilo meni je to ok.

I meni je ok. Ali nesto se mislim...imam utisak da ni Nobel nije sto je nekad bio. Mislim, ja ne volim Hemingveja, ali to je subjektivan dozivljaj pored koga ga postujem. Moracu da procitam jos neko Ljosino delo, definitivno.

Devojke, baš ste me obradovale. Nisam slušala vesti danas, pa upravo od vas saznajem da je Ljosa dobio Nobela.
Ovo sad verovatno zvuči krajnje bez veze, ali mene je pre svega fasciniralo njegovo ime. Mario Vargas Ljosa.... kako to lepo i bogato zvuči. Puna su mi usta kad ga izgovorim.
Pročitala sam i nekoliko njegovih knjiga "Razgovori u katedrali", " Dion Rigobertzove belezznice", "Pohvala pomajci" i "Avanture nevaljale devojccice". Sad sam malo zaboravila neke su tu u vezi, da li Pohvala pomajci i "Belezznice", valjda su isti likovi.... eee, baš mi drago

Samo za Bg:
http://www.laguna.rs/index.php?m=vesti&vest=666
A tako bih volela da kupim Vremeplovcevu zenu i Slatkise za dorucak u pola cene. :(

Jao, Rado uvek me oduševiš! Jutros na Laguni nije bilo ovog obaveštenja.Jupiiiiiiiiiii ( toliko o mom obećanju: ništa pre sajma..ali ovo je vanredna prilika, priznaćete..)
I meni je problem da nadjem nekog da mi kupi,jer u mom gradu uopšte nema kluba čitalaca, pa kukam i molim i za knjige nedelje....ali mislim da ću se za večeras snaći...
Odem ja često za Bg, ali nikad se ne potrefi sa ovako nekim kratkim dešavanjima.
Izabrala sam knjige koje si navela, ali se mislim da li da dodam Vozom do Trsta?Hvalila si je?

sine al su me zbunili sa popustima sad : S
dakem ima 10 posto na sva izdanja plus još 10 posto na lagunina
plus još 15 posto na šta? ili je to onaj milinalni popst koji imaš sa članskom kartom : S
kolko je bre to ppsta ukupno

Sad stigoh kuci sa seminara o inkluziji.
Kako ste zlatne, drugarice moje, vi koje hocete da kupite knjige za mene. Sve vas ljubim. :kiss:
Ne brinite, imam ja stalni clanski popust 25% i na tri knjige 10%, tako da mi izadje na 2/3 cene. Prezivecu.
Sad (od sramote moje), moram i Ljosu hitno da kupim dok ima.

Ja uzela Ljosu iz biblioteke Tetka Hulija i piskaralo. Dobar početak, zanimljiv, zanima me šta će biti dalje

Pročitala sam Vedranu Rudan - Kad su žene ku.ve, Kad su muškarci ******. Za moj ukus ima previše pi.ki, ku.aca, je.anja , ali ima puno dobrih zapažanja o položaju žene, o o aktuelnoj politici i društvenom trenutku, običajima, stavovima, isto je u Hrvatskoj kao i ovde....

I opet sam najgora od sve dece...Kupljena mi je sinoc knjiga nedelje Laku noc, lepotice, i od ovih sa popustom od 50%:
- Slatkisi za dorucak
- Vremeplovceva zena
- Kupoholicarka i sestra ( sta cu, imam prve tri, pa da kompletiram - ostaje mi jos sa bebom)
- Vozom do Trsta ( hvala na preporuci Rado, Majo VA)
- Sirenina stolica ( za poklon, ja je imam odavno)

Preterala sam sve mere..:dash: A ovde dodjem kao u ispovedaonicu..da mi lakne..

Nisam citala Avanture nevaljale devojcice..svi o njoj pricaju vec neko vreme, a ja nikad , eto tako namerno, kao bas necu to sto je svima u trendu,kad covek dobi Nobela...Hvaljena je i ovde.Cini mi se da je bio samo jedan komentar tipa: ona ide drugima i vraca mu se i kao bzvz..iskreno i meni se tako cinilo, samo ja nisam kompetetna, jer je nisam procitala...a sad cu morati da je uvrstim na spisak...

Kad vec pomenuh spisak, ne odgovorismo Mirki u vezi sa spiskovima za sajam.Prvi put ove godine nemam neku "to moram da kupim"listu...valjda zato sto sam cele godine bas kupovala .... Kakvi su vasi spiskovi za sajam?

Poslednja izmena:
ja sam našravila neki spisak za sajam, još uvek dodajem i oduzimam
1.sitničarnica
2.ubiti pticu rugalicu
3.norveška šuma ili igraj, igra, igraj
4.slepi ubica
5. čarobnica iz firence
6.kradljivica knjiga
7.avanture
8.poslastica

Ako, dozvoliš, tara, ja bih ti sugerisala da Lagunine knjige kupuješ u nekom Klubu čitalaca, gde bi odmah po kupovini prve knjige imala popust od 15% i na tri knjige još 10%. Na sajmu ti nije ništa jeftinije, za razliku od drugih izdavača.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back