Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Joj, bre, pa što rekoste koja je ćerka umrla?! :S
Obrzirom da se to naslućuje tek na početku i baš nije stvar koja se otkriva odmah.
Sećam se da kad sam je ja čitala, sam sve vreme navijala da bude neka druga i baš mi je unosilo želju da čitam što više i da je ne ispuštam iz ruku..
Dobro, ne samo to, nego ceo roman, uopšte.

Meni se svidela.
Zato što je deskriptivna, uvodi nas u Afriku, pravu crnu Afriku.
Gledanu belim ali i nekim drugim očima.
Ukazuje na različitosti ali i sličnosti...

Ne znam..
Meni se baš baš dopala..

Ja sam pre par dana završila Idi kuda te srce vodi. Nije loše, ima par lepih misli, ali nije me se nešto posebno dojmila. Pogotovo kraj mi je nekako nedorečen.

Sada trenutno čitam Poslednji voz za Istanbul i sviđa mi se ...

Da li je neko citao knjigu Druga strana ljubavi od Sali Boman?

Korice me neverovatno privlace, nemam pojma zasto, svaki put je gledam kad udjem u neku knjizaru, i na kraju cu da je kupim, ali bih volela da znam (pe nego sto potrosim pare) da li je samo za gledanje, ili ima jos neki kvalitet ? :D

Inace dobila sam na poklon "Svi ljudi Reta Batlera" i pocela je sinoc....za sada nije losa

Citala sam ja, simpaticna limunadica ali nista specijalno. Sve te price lice jedna na drugu...
Ne znam jel ima u nekoj biblioteci da nadjes, ja ne bih kupovala.

Inace danas svratismo u neku knjizaru (polovne knjige) i nadjoh knjigu sa tri Zil Vernova romana u jednom tomu. Na kasi se ispostavilo da se tamo knjige kupuju na meru :eek: Imaju digitalnu vagu kao da je mesara u pitanju a ne knjizara :D tako da sam kupila 1.6 funti knjige :zcepanje:

Nisam sigurna da sam te razumela. Koje to ja knjige prepričavam?
Da i ti nisi od onih što biraju knjige prema lepim koricama?

E sad ...osecam se prozvanom :lol:

I hocu da izjavim za televizor da ne biram knjige prema koricama, ono sto sam napomenula je specijalan slucaj :lol:...

P.S. Znaci niko nije citao gorepomenutu knjigu?

Završila sam Bibliju otrovne masline, i mogu slobodno da je preporučim. Opisuje jednu američku svešteničku porodicu sa četiri kćeri, koja odlazi u Kongo '60. god. sa ciljem širenja hrišćanstva. To ne da je bilo teško, nego praktično i nemoguće, tako da dolazi do totalnog raspada porodice, posle smrti najmlađe kćeri od ujeda zelene mambe. Čitava knjiga je sumorna, možda zbog toga nisam mogla da je čitam na odmoru. Puna je opisa teškog života u Africi, političkih previranja tamo, gladi. Pokazuje i teškoće kroz koje prolazi mešoviti bračni par (jedna od kćeri se udala za crnca), koji uprkos obrazovanju, nije dobrodošao u Americi kao ni u Africi.
Ceo roman je sastavljen od opisa raznih situacija iz ugla svake od pet žena, majke i četiri kćeri. Uprkos surovosti, uopšte nije dosadan.
koliko sam skonatala ne spominje se na početku koja je ćerka umrla nego se saznaje kasnije, povlači se ta tema kroz dobar deo knjige
Super mi je. Sad je baš stigao Hju, posle one vožnje čamcem s Tomasom. Živa nisam šta će biti.:think: Ne znam za koga da navijam.

Nisam sigurna da sam te razumela. Koje to ja knjige prepričavam?
Da i ti nisi od onih što biraju knjige prema lepim koricama?
nisam od onih koji biraju knjige prema koricama, nema potrebe za tim stavom, samo sam primetila da mi je bzv što odaješ delove knjiga ma koliko nebitno izgledali

Pročit'o Digitalna tvrđava od Dena Brauna,
informatički-psiho-krimi-akcioni-ljubavni-triler
pa se verovatno većini neće svideti na prvi pogled, al' dobra je..
..ko voli da čita svašta xD

Citala sam je, dobra je.

Evo jednog komentara iz novina o toj knjizi.....

Viki Miljković: Kada čitam, ja uključim mozak

Volim da čitam knjige a najviše mi se dopadaju one sa akcionim sadržajem. Poslednje što sam pročitala je „Digitalna tvrđava“. To je jako zanimljiva knjiga. U njoj se radi o svemu i svačemu, a umešana je i policija. Inače, to je knjiga za koju moraš malo više da uključiš mozak. Treba da je čitaš sam i da se isključiš iz svega da bi je shvatio. Ovo je definitivno jedna od boljih knjiga koju sam pročitala u životu.

E sad ...osecam se prozvanom :lol:

I hocu da izjavim za televizor da ne biram knjige prema koricama, ono sto sam napomenula je specijalan slucaj :lol:...

P.S. Znaci niko nije citao gorepomenutu knjigu?

Ne, dušo, nisi ti prozvana. :zag:Ja sam prozvana, pa sam se branila na svoj način. Bila je polemika o tome( o izgledu knjiga) pre mesec dana, nebitno ko je vodio.
Ja kad udaram nisko, to radim direktno, a sada mi to nije bio cilj.;)

Super mi je. Sad je baš stigao Hju, posle one vožnje čamcem s Tomasom. Živa nisam šta će biti.:think: Ne znam za koga da navijam.
Ovde sam se baš razbila od prepričavanja. Dobro, priznajem, trebalo je odmah s Mirkom na pp da pređem.
nisam od onih koji biraju knjige prema koricama, nema potrebe za tim stavom, samo sam primetila da mi je bzv što odaješ delove knjiga ma koliko nebitno izgledali

I meni je bezveze što imaš najviše zaključanih tema, pa ćutim. Na Knjizevnosti se moderator mnogo manje meša.
Izvini, izlete iz mene više nego što pristojnost dopušta.

Rado, to ti je kao sa filmom... imas zelju da ga gledas, a onda ti neko oda kraj i bome ubije draz.

Zato na temi postoji neko nepisano pravilo da se sadrzaj knjige, ukoliko zelite jedni drugima da ga povjerite, stavlja u spoiler

zato je tara reagovala, jer mozda neko zeli da cita, ali ne zeli da zna sta ce se desiti.

Citala sam je, dobra je.

Evo jednog komentara iz novina o toj knjizi.....

Viki Miljković: Kada čitam, ja uključim mozak

Volim da čitam knjige a najviše mi se dopadaju one sa akcionim sadržajem. Poslednje što sam pročitala je „Digitalna tvrđava“. To je jako zanimljiva knjiga. U njoj se radi o svemu i svačemu, a umešana je i policija. Inače, to je knjiga za koju moraš malo više da uključiš mozak. Treba da je čitaš sam i da se isključiš iz svega da bi je shvatio. Ovo je definitivno jedna od boljih knjiga koju sam pročitala u životu.

E' super, ako je Viki Miljković morala da uključi mozak, nažalost za tebe je preteško štivo,
al' dobro, ima vremena mlada si još... :D i zelena :p

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back