Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Majče, uzmi onda Milenijum.

ko pisao, malo o chemu se radi?

inache kad smo kod knjiga za odmor..
ja se uvek setim sebe kad sam pre 3godine bila na moru, chitala sam Olivija nekoprezime i previshe bujna mashta-Helen Filding
mislim da je ona napisala Bridzet Dzouns:think:
ja sam se toliko smejala dok sam chitala na plazi, znachi svi su me tako chudno gledali
neka varijanta tralalala knjige, malo humora+romansa+kao krimic shpijunaza:lol:
ali zarazna je
i mislim da sam tada chitala od Megi O'Farel-Kako je nestajala Esmi Lenoks
knjiga me je odushevila, nije klasika za odmor, ali nije teshka:) bar meni

Mala Smrt u Lisabonu - Robert vilson

Sjajna knjiga al lose uradjena tehnicki.
Jurili smo listove po plazi , na svakih 5 m bila po jedna stranica.
Vetar je otvorio knjigu i pocepao nam prvih 50 strana.
Ne pitajte kako niko ne zna,
Isto se desilo i sa Sireninom stolicom.
Uzasno uradjene knjige , tuga me uhvati kad ih vidim onako raskupusane.

To sam i ja primetila kod starijih Laguninih izdanja. Mislim da zbog toga sada štampaju na takoreći toalet papiru, ali se bar stranice drže.

Ma idi bre ubica muza mi je ko neki roman sidni seldona napisan za domacice .:lol:
Covece lezim na plazi , na jednoj strani plaze jedna kuka na muza i svalerku, na drugoj strani druga kuka sto joj decko ima zenu, a ja u sredini izmedju dve vatre citam knjigu o tri zene sa tri promasena braka od kojih ce na kraju svaka doci tamo gde je krenula.

Onda pogledam ovu utucenu i pomislim pusti tog coveka da ide kad je vec krenuo , sta je tu je nasao drugu i sta ces sad , pa onda ovu revoltiranu pomislim ti ces kako bog nalaze dobiti korpu vrlo skoro jer si svalerka a oces da si zena , siba me realnost sa leva i sa desna a u knjizi hepi end sa holivudskim obrtom i krajem.

Mislim se hau jes nou....pricaj ti to nekom drugom.

E zato mi se nije dopala knjiga.
Ono jes ima surovo istinitih recenica i delova , par puta sam se dobro nasmejala prepoznavsi se u njima, al to nije popravilo moj utisak da sam citala previse "seldonovsku" knjigu.

a spremam se da kupim recepte za savršen brak, čini mi se da je baš nežna i opuštajuća, a to mi treba u ovom periodu više od svega

Meni je bila ok, ali sam mozda ocekivala malo vise (:think: mozda imam prevelika ocekivanja..:think:)

A nezno i opustajuce - ja sam uvek otvorena za takve predloge. :aha:

Btw,
trenutno citam ''Franceskina zabava'' Patrisa Skanlan, za pocetak nije losa.
Kupila u Narodnoj knjizi za 350 din.

Poslednja izmena:
ja sam na moru procitala one dve knjige sto mi je uvalila koelginica i jos dve sto mi je dala morska drugarica:D
Badem od Nedzme mi se ne svidja, odnosno samo je potvrdjen moj stav o razvratnosti arapa, tacnije arapkinja:lol:
Kljuc iz rozete- ok avanturisticko stivo, lici na one filmove o mumiji, ili lov na zeleni dijamant i taj fazon
Vilijem Pol Jang / Koliba-i svidja mi se i ne svidja, jos nisam definisala, posto nije knjiga za plazu i moracu da je procitam jos jednom. generalno ne volim religijska i verska stiva i meni knjiga nije dala mnogo odgovora osim mozda zanimljive i drugacije percepcije Boga.
Toni Parsons/Covek i decak- moj hit leta- zabavna, dirljiva, duhovita, pitka, toplo preporucujem:D

Kupila sam kumi Tajni život pčela i dopala joj se.Nisam sigurna da bi se i meni svidela.Deluje mi previše emotivno - možda grešim.Od tih sa emoUcijama, ovog leta sam se zalepila za Potragu za srećom.

Recepte sam čitala, sve u svemu, pozitivan utisak, mada mi je na momente bila dosadna - mislim na onaj savrmeni deo.Baka je zanimljivija.

I da, moja iskustva sa letovanja: uvek ponesem debele knjige, jer takve najviše volim, ali onda stignem da pročitam 1-2, Mislim da ću se preorjentisati na ove tanje,pa da ih više iščitam, zabavnije je i opuštenije.Putujem ponovo na more u subotu i sad već pravim neki uži izbor...

Poslednja izmena:
ja sam na moru procitala one dve knjige sto mi je uvalila koelginica i jos dve sto mi je dala morska drugarica:D
Badem od Nedzme mi se ne svidja, odnosno samo je potvrdjen moj stav o razvratnosti arapa, tacnije arapkinja:lol:
Kljuc iz rozete- ok avanturisticko stivo, lici na one filmove o mumiji, ili lov na zeleni dijamant i taj fazon
Vilijem Pol Jang / Koliba-i svidja mi se i ne svidja, jos nisam definisala, posto nije knjiga za plazu i moracu da je procitam jos jednom. generalno ne volim religijska i verska stiva i meni knjiga nije dala mnogo odgovora osim mozda zanimljive i drugacije percepcije Boga.
Toni Parsons/Covek i decak- moj hit leta- zabavna, dirljiva, duhovita, pitka, toplo preporucujem:D

Vec sam je spakovala u kofer,mnogi su mi je preporucili :)

Završila sam Bibliju otrovne masline, i mogu slobodno da je preporučim. Opisuje jednu američku svešteničku porodicu sa četiri kćeri, koja odlazi u Kongo '60. god. sa ciljem širenja hrišćanstva. To ne da je bilo teško, nego praktično i nemoguće, tako da dolazi do totalnog raspada porodice, posle smrti najmlađe kćeri od ujeda zelene mambe. Čitava knjiga je sumorna, možda zbog toga nisam mogla da je čitam na odmoru. Puna je opisa teškog života u Africi, političkih previranja tamo, gladi. Pokazuje i teškoće kroz koje prolazi mešoviti bračni par (jedna od kćeri se udala za crnca), koji uprkos obrazovanju, nije dobrodošao u Americi kao ni u Africi.
Ceo roman je sastavljen od opisa raznih situacija iz ugla svake od pet žena, majke i četiri kćeri. Uprkos surovosti, uopšte nije dosadan.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back