Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jao, ti si muško. :worth: Nisam obratila pažnju.:rumenko: Izvini, onda moj komentar možda i nije na mestu, ja sam to sa ženske tačke gledišta. Ne znam uopšte kako muškarci gledaju na to...:think:

iskreno ako ces, ne znam ni ja vise sta sam :lol:

volim psiholoske knjige o zenama jer uvek moze nesto novo da se nauci a i ta materija me je uvek najvise zanimala i inspirisala :rumenko:

Uf, ni ja to ne volim.Imam neki trip da sve što se piše o stvarnim osobama, bile one savremenici ili ne, mora da ima neku činjeničnu potporu...Čitala sam odlomak Drud-a i dopalo mi se, ali mi je odmah zasmetalo uplitanje Čarlsa Dikensa u priču...
Ne kupujem još, čekam tvoje utiske...

Meni je zasmetalo Dikensovo ime u romanu, ali, od starta je sve fikcija i nekako se bas lijepo uklopio.
Citala sam kritike ovog romana, i sve su pozitivne... a meni je mnogo bio dosadan na pocetku.
Nisam citala dosadniji i sporiji pocetak romana. Previse davi sa opisom djela. Mislim da je Simons ovim romanom malo pokusao da se opet prebaci na neki drugi zanr, sada malo klasicniji, pa je gledao reakcije.
Roman je pun neke blage ironije... pripovijedac je jedan zavidan i veoma los pisac, pa je malo i komican:)

Samo da znas da imas dva dijela. Ja sam procitala tek prvi, a sve mi se cini da je drugi dio sjajan.

da li si citala Strvinarsku utjehu?
Simons je veliki ljubitelj sahovskih partija... pa je to prozeo i u ovom djelu... nadam se da ce to malo produbiti u drugom dijelu

dA LI ste citale Deca ponoci od Salmana Rudzija?
jos '81. objavljen, a ja tek nedavno cula za njega

Iščitao sam Decu ponoći sa pažnjom jednog ostrašćenog, poodraslog deteta i osmehom na licu. Fenomenalan stil! Siguran sam da će ti se dopasti. Kreni sa iščitavanjem, što pre! :)
Ja sam probala pre jedno 10 godina pa odustala.
Bila sam premlada za tu knjigu.
Sad nemam volje da joj se vratim, iako sam citala ostale njegove knjige.

A skoro sam saznala za njegovu knjigu "Tlo pod njenim nogama " i zanima me kakva je.
Pre jedno 10 godina imala si više od, jedno, dvadeset, Šiki. Živo me zanima kako taj uzrast može biti proglašen za "premlad" za bilo koju (i kakvu) knjigu, a kamo li za Ruždijevu Decu ponoći? Lično mislim da si isuviše lenja da iščitaš bilo šta što ima više od dvestotinak stranica. Heh, žena sa takvim dupencetom, pa da uživa u Deci ponoći od 800 stranica, cirka... :cool:

Inače, dopada mi se Ruždijeva rečenica, ali, generalno, nakon Dece ponoći nije više, nikada, uspeo da se ponovi kao džinijus igre rečima. Iščitao sam Tlo pod njenim nogama, ali mi se ne dopada. Dopadaju mi se Smokijeve sesi i tvoje dupence, ali to nije za ovu priču...

Meni je zasmetalo Dikensovo ime u romanu, ali, od starta je sve fikcija i nekako se bas lijepo uklopio.
Citala sam kritike ovog romana, i sve su pozitivne... a meni je mnogo bio dosadan na pocetku.
Nisam citala dosadniji i sporiji pocetak romana. Previse davi sa opisom djela. Mislim da je Simons ovim romanom malo pokusao da se opet prebaci na neki drugi zanr, sada malo klasicniji, pa je gledao reakcije.
Roman je pun neke blage ironije... pripovijedac je jedan zavidan i veoma los pisac, pa je malo i komican:)

Samo da znas da imas dva dijela. Ja sam procitala tek prvi, a sve mi se cini da je drugi dio sjajan.

da li si citala Strvinarsku utjehu?
Simons je veliki ljubitelj sahovskih partija... pa je to prozeo i u ovom djelu... nadam se da ce to malo produbiti u drugom dijelu

Znam da Drud ima dva dela.Odlomak koji sam pročitala je sam početak, ona nesreća, voz...sve vreme neka blaga jeza...zaintrigiralo me je.
Nisam čitala Strvinarsku utehu,čitala sam Leto noći - jedna od njegovih najhvaljenijih knjiga.Nije loše, mada mi nije bila nešto strašna, iako je bilo delova koji su me na momente solidno "prodrmali". Merkam Teror, čula sam da je dobra.

Kupila danas 'Unu' od Mome Kapora. Videcemo kakva je...

I ja je kupila ovog proleca , lepa je , citljiva , malo negde vise pri kraju me je smorila,ali mozda sto sam ja pre nje uglavnom jos neke njegove knjige citala pa se malo prezasitila.

ja još uvek čitam plavi bicikla i ne mrdam od desete strane, me mi ne leži em nemam vremena

Poklonila sam prijateljici za rodjendan tu knjigu , ali nisam znala da ona ima delova i to 6 :eek: .Prijateljica je procitala ali kaze da posle cetvrtog dela vec nije to to, razvodnjena postaje isuvise i gubi na drazi.

Ja danas putujem na more. Spremila knjige sa Lagunine akcije za odmor: Anita Desai - Post i gozba, Marina Levicka - Kratka istorija traktora na ukrajinskom i Peni Većenci - Ostavljena.
Ali, pošto mi je kofer težak 21 kg, ovu poslednju ću morati da ostavim. Vidi kakva podudarnost. A žao mi je, ovde ju je neko hvalio. Ali - 600 grama! Isto kao i ove dve zajedno. Pri kraju sam sa čitanjem Telesne povrede. Pokušaću da završim pre polaska. Dopada mi se.

Jel normalno da na moru mislis na forumase???

Ako jeste onda Rado i Medo da znate ja sam nekako non stop mislila na vas.
Na Radu jer sam odlagala citanje traktora menjajuci je za druge knjige celih 14 dana , a na Medu jer mi je znak Intercontinental bio non stop pred ocima.

Sto se knjiga tice odmor sam zapocela sa "poucnim" stivom - Kako da ubijes muza i ostali korisni saveti za domacice. Cinilo mi se da mi je knjiga preko potrebna i da ce biti korisna , al na zalost nista od toga. Mlaka skoro Seldonovska knjizica o propalim brakovima , cinilo mi se da je to zesce gubljenje vremena jer te price mogu da cujem kad oces dovoljno je da okrenem par telefona. Do kraja sam saznala kako mogu da ubijem muza i bez obzira sto sam imala uslova, taktiku iz knjige nisam primenila. Mozda na sledecem letovanju ( ako se ne popravi , muz mislim , ne letovanje )

Onda sam se bacila na Volim Njujork.
Ok sve vam je jasno iz naslova , tralalajka klasicna , sa super hepi endom, i oda njujorku , manje vise isto sto i sex i grad samo bez cipela .

Posle dva razocaravajuca pokusaja( dobro nije da sam bas ni ocekivala da su knjige nobelovske) upustih se u citanje Sirenine stolice i mogu vam reci to je knjiga koja je obelezila moj odmor i dopunila ga kao i moje emotivne baterije. Ako niste citali , preporucujem. Divna prica o odnosu cerke i oca, cerke i majke, o ljubavi, zrtvovanju, izborima koje pravimo. Citala sam je u trenutku kad su mi javili da je mojoj najboljoj drugarici umro otac pa je da otac cerka prica postala jos izrazenija za mene. I bez te lose vesti mislila bih o knjizi da je sjajna jer nosi neku neobicnu energiju ostrva, neki mir ....jako mi se dopala i ostavila me evo vec danima da o njoj mislim.

Dzaba sam pocela Traktore sutradan kad nisam stigla da se odvojim od Sirene.

Eto...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back