Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pročitala sam Vozom do Trsta, fenomenalna knjiga.
I ja sam je zavrsila,jedino mi se ne svidja kraj,zbrzala ga je nekako,a ja htela jos...:rtfm::lol:

Rado, jesi li čitala D'Ormesona?
E, taj me bacio na kolena.
"Priča Jevrejina lutalice" i "Bog, život i delo" su prevedeni za sada kod nas, koliko znam. Obe izdao Plato i ...kako ovo da kažem....ima 100 godina, ali bih mu rodila 9 sinova k'o 9 Jugovića, bez da trepnem, eto toliko je dobar.

Moj dragi i ja se pridruzujemo odusevljenjem.:super:
Mi Jevrejina citali prosle godine na moru.:heart:

O, Bože, jel se moj ukus toliko razlikuje od vaših?! Mene je Priča Jevrejina lutalice potpuno smorila.... bilo mi teško da pratim, čas je ovde, čas je onde, čas je ovaj, čas je onaj...
Možda zato što ja nikad ne uzmem knjigu pa čitam satima, sve nešto po stranu-dve....

Moguće, ja najviše volim da čitam u dahu, a ni ne hvatam se knjige ako nemam bar pola sata na raspolaganju. Volim da zaronim.

Prvi put Jevrejina nisam ispustila dok je nisam završila, oči su mi bile krvave :lol: Taj roman mi je bukvalno čitalački orgazam, sve to što je tebe nerviralo, mene je oduševljavalo.

D'Ormeson je izuzetan, sličan našem Pekiću. Vrstan erudita, fascinantan rečnik i rečenice, čak i u prevodu. Volela bih da moj francuski jednom bude na tom nivou da ga čitam u originalu.

Moguće, ja najviše volim da čitam u dahu, a ni ne hvatam se knjige ako nemam bar pola sata na raspolaganju. Volim da zaronim.

Prvi put Jevrejina nisam ispustila dok je nisam završila, oči su mi bile krvave :lol: Taj roman mi je bukvalno čitalački orgazam, sve to što je tebe nerviralo, mene je oduševljavalo.

D'Ormeson je izuzetan, sličan našem Pekiću. Vrstan erudita, fascinantan rečnik i rečenice, čak i u prevodu. Volela bih da moj francuski jednom bude na tom nivou da ga čitam u originalu.
kao da mene opisujes..:)

uzasno dosadna kniga koju sam kupila je:

Fotografija (autor ne znam sada)ali ne znam dosadniju knigu nisam citala do sada

Jel citao neko?

Počela sam da je čitam sinoć, preko reda, da vidim je li stvarno toliko dosadna. Pa i nije.
Možda zbog deficita upravnog govora tako izgleda, ali tema je interesantna. Nije baš za brzinsko čitanje. Javiću utiske kad završim.

Mogu slobodno reći da si se ogrešila o Fotografiju, draga Brineta1972.
Jako dobra knjiga. Potvrđuje pravilo da tek kad izgubimo nekog, shvatimo šta nam je značio. Nije važno da li je u pitanju supruga, sestra ili prijateljica. Nekada smo, zaokupljeni svojim obavezama, slepi da vidimo šta nam drago biće signalizira. Ispod glatke fasade lepe, poželjne, uvek vesele žene, krila se duboko usamljena duša. Mada su joj mnogi zavideli, ona bi se rado menjala sa njima. Ovde čak i preljuba gubi smisao.

Ja sam svojevremeno čitala od istog autora Seks i grad i nikakav je... u odnosu na seriju gde lepo vidiš njihove cipele, garderobu, frizure, frajere.... ovde ništa ne vidiš, potpuno prazno...
Tako da ne verujem da su joj druge knjige bolje, ali ako je neko čitao, volela bih da me demantuje ili da potvrdi moje mišljenje

videh onu knjigu klub debelih zena u laguni pa ne znam dal je neko to citao...mis' nisu debele vec ono su price o trudnoci i iskustvima sa njom...

to je verovatno interesantno samo trudnicama
one koje još nisu stigle dotle, ne znaju o čemu se priča
a mi koje smo to odavno prošle, imamo svoje priče
bar meni ta tematika tako deluje

Jao, ti si muško. :worth: Nisam obratila pažnju.:rumenko: Izvini, onda moj komentar možda i nije na mestu, ja sam to sa ženske tačke gledišta. Ne znam uopšte kako muškarci gledaju na to...:think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back