Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prvo stil je odlican, dopao mi se jos u Penelopijadi, onako blago cinican, ali ne samosazaljevajuce, nego bas sa merom. Zena koja se nalazi na pola zivota(tako kaze), dolazi u grad u kome je odrasla i seca se detinjstva, ali i polako uvodi detalje iz sadasnjosti. Nije ozbiljna zena:D I tu je prica o njenoj drugarici iz detinjstva sa kojom se onako bas zenski poredi, u masti da tako kazem. Nadam se da ovo nije mnogo informacija, a i nisam mnogo odmakla u citanju, pa pretpostavljam da ti ovo sto sam napisala nece promeniti ugodjaj.

To pise i na sajtu nema greske skoro pa isto ....
Nego me zanima ono sto ne pise ....
Neki licni dozivljaj ne sadrzaj.
Tu pripada ono da ti se svidja stil.

To pise i na sajtu nema greske skoro pa isto ....
Nego me zanima ono sto ne pise ....
Neki licni dozivljaj ne sadrzaj.
Tu pripada ono da ti se svidja stil.

EEbote ala si opasna, otkud ja znam sta pise na sajtu? Meni se dopada i sadrzaj. :mrgreen: Moj dozivljaj je da je fino, opustajuce citati je, a nije sranje "zensko" stivo koje se cita sa jednim zatvorenim okom, vec je napisana tako, da obracas paznju na svaku rec, jer je svaka dobro ukomponovana.

Mene zanima od tih knjiga na Laguninoj akciji - da li je neko citao ''Oko cega smo se moja devojka
i ja svadjali''
kao i ''Bujno leto''?

Čitala ja ovu.
I skroz je ok.
Lako štivo, duhovita, lepršavog stila i tako svi ti slasni epiteti.
Meni omiljena od sve te lake literature, definitivno.:)

Da, još da dodam, slabo je patetična, više je ironična :D

A odustala sam i od kupovine Macijeg oka.
Kupila muzu dve knjige , birao je heboteeeeeeeeeeeeeeeeee kao da bira sustinsi bitne zivotne stvariiii ....i jednu knjigu Amin Malufa za poklon i sebi nista :(

Al sve se tesim tolike knjige imam - imam i sta da citam ....al slaba vajda oce srce da pukne od muke sto nije dobilo danas knjigu :(

ja procitala ,aj da kazem sto da ne kazem "ponasaj se kao dama razmisljaj kao muskarac" jedini razlog:to sto je imam,tj dobila sam tu knjigu
i gle cuda,ja stvarno mrzim popularnu psihologiju,pa jos sam naslov mislim mrs mamicu ti,ti ces da mi kazes kako cu da se ponasam i razmisljam
ali knjiga kad se izbace neki patrijarhalni delovi uopste nije losa
bas lepo jednostavno analizira muskarce,i ukazala mi je na dve tri greske koje sam pravila s mm

pa npr da muskarca treba pustiti da bude muskarac
da se brine o nama
ne da budes slina od zene,ali ne moras da se goozis kao ja i takmicis se ko ce da ima vecu platu
da treba da mu ti sama postavis svoje limite
odmah
da zna sta s tobom moze da ocekuje,jer on u startu zeli samo sex
a ako mu ti kazes da nisi samo one night stand onda ce da razmisli o tome i ako je spreman na nesto drugo ostace
ako nije otici ce
ali ako to ne pokazes on ce svakako hteti one night stand
sto ne znaci da sam ja protiv ONS
samo kazem
da treba da mu jasno i glasno kazes sta mislis,osecas
"smeta mi da u 23h ides kod mame da joj pomognes oko kolaca za slavu sutra i ostavis me samu s decom kod kuce"
on ce svakako da pomogne mami,ali mozda ce sutra ujutro otici i odneti joj kupovne,ali te nece ostaviti
i tako

ma ne treba da budes prava zena,nego sebi da olaksas zivot,pazi ovo poslednje sto sam napisala ima veze s onim o cemu smo pisale tamo na nasem forumu ;) ako ti ne kazes niko nece da mu kaze
neke zene ocekuju da muskarci osete sta treba da rade,ali nije tako,oni su prilicno prosti i ne osecaju stvari u vazduhu,oni moraju da cuju

"smeta mi da u 23h ides kod mame da joj pomognes oko kolaca za slavu sutra i ostavis me samu s decom kod kuce"
on ce svakako da pomogne mami,ali mozda ce sutra ujutro otici i odneti joj kupovne,ali te nece ostaviti
i tako

Moja mati, kaze da ovo ima u psihologiji i stalno mi skrece paznju da govorim na taj nacin(sto mene nervira, ali moze biti korisno), treba da govorimo ono sto osecamo, da govorimo kroz potrebe. Npr. Sedis na nekoj proslavi, zima je(kao godisnje doba) i mnogo ljudi u prostoriji pusi(cigare), a ti si nepusac(cigara) i onda kazes onom ko sedi do prozora da otvori prozor. U vecini slucajeva njegova reakcija ce biti da je napolju hladno i da nisi normalna, ali, ako kazes da otvori prozor, jer je tebi zagusljivo, to ce i uciniti i nece pretpostavljati zasto to kazes, jer ces mu ti reci. E sad ja sam psihologoskeptik i nalazim da je to sve smaranje, ali mozda nekom koristi:)

neke zene ocekuju da muskarci osete sta treba da rade,ali nije tako,oni su prilicno prosti i ne osecaju stvari u vazduhu,oni moraju da cuju

I ovo mi mama stalno govori. :aha:

A odustala sam i od kupovine Macijeg oka.
Kupila muzu dve knjige , birao je heboteeeeeeeeeeeeeeeeee kao da bira sustinsi bitne zivotne stvariiii ....i jednu knjigu Amin Malufa za poklon i sebi nista :(

Al sve se tesim tolike knjige imam - imam i sta da citam .... srce da pukne od muke sto nije dobilo danas knjigu :(

Znam kako se osecas, tako se i ja osecam kad ne kupim knjigu =(

pa npr da muskarca treba pustiti da bude muskarac
da se brine o nama
ne da budes slina od zene,ali ne moras da se goozis kao ja i takmicis se ko ce da ima vecu platu
da treba da mu ti sama postavis svoje limite
odmah
da zna sta s tobom moze da ocekuje,jer on u startu zeli samo sex
a ako mu ti kazes da nisi samo one night stand onda ce da razmisli o tome i ako je spreman na nesto drugo ostace
ako nije otici ce
ali ako to ne pokazes on ce svakako hteti one night stand
sto ne znaci da sam ja protiv ONS
samo kazem
i tako

ne daj se linda, upecali te na propagandu.
http://1.***************/_4TgkoUJyR8M/SoKX5KaY51I/AAAAAAAAAZk/Ymvg6SApkNg/s320/feminism.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back