Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li je neko procitao Carobni breg Tomasa Mana?

Pocela sam pre par godina pa odustala negde oko 50-te str.

Vredi li probati ponovo?

Hvala

Ja sam ga čitala poodavno, kad sam studirala i svideo mi se. Upozorili su me da je dosadno, smaranje, ovakvo-onakvo, pa sam možda bila spremna na tako nešto, da kažem sproro dešavanje i nije mi smetalo. Uopšte mi se Tomas Man dopada. Budenbrokovi su mi jedna od najboljih knjiga koje sam pročitala. Pamtim opis oluje - fantastično. Tačno čuješ kako fijuče vetar i pljušti kiša i osećaš onaj specifičan miris vlažnog vazduha, mokrog lišća. Uh, baš sam se zanela. Mogla bih opet da pročitam. Znači moj ti je predlog da probaš ponovo, pa ako ide- ide, ako ne, pa šta. Ne treba sebe mučiti ničim što nam ne prija, ako baš ne moramo. Život je kratak, ima toliko lepih stvari i knjiga, čitaj nešto drugo.

Takođe sam odustala od Čarobnog brega oko 50-e strane:rumenko: mada su me ubeđivali da nastavim, nisam mogla:rumenko:

Budenbrokovi su prva "ozbiljna" knjiga koju sam pročitala (imala sam 12-13 godina i do tad sam čitala isključivo knjige za decu). :) Baš mi se svidela i svakom je preporučujem. Mislim da bih mogla i ponovo da je čitam.:)

Nije me mrzelo i prelistala sam celu temu. Vec sam napisala da trazim knjige za opustanje na plazi, pa sam iscitala vase preporuke i treba mi uporedjivanje nekih knjiga.

Sigurno cu poneti
- Kratku istoriju traktora...
- nesto od Sofi Kinsel (Bogomdana domacica ili Secas me se)
- Crveni sator
- Pre nego sto me je ona srela - Barns
- Badem (valjda nije jako perverzna :))
- od Hoseinija bih ponela i Lovac na zmajeve i Hiljadu cudesnih sunaca, ne mogu da se odlucim samo za jednu

E sad, zanima me koje su najinteresantnije knjige (uzela bih samo po jednu od svakog pisca). To mi treba za odmaranje mozga, posto radim takav posao da po ceo dan citam (nazalost nezanimljive stvari) pa mi treba nesto za opustanje.

Ovo su knjige/pisci koji me interesuju

- Teri Pracet
- Justen Gorder (pretpostavljam Devojka sa narandzama)
- M. Atvud (Slepi ubica ili Sluavkina prica)
- A. Mekol Smit (koji je najinteresantniji triler)
- Indi Sundersen (Lepota nepoznatog ili Dvadeseta supruga i Svetkovina ruza)
- Dzejn Grin (Opcinjena ili nesto drugo?)
- Aleksandra Poter (Moj gospodin savrseni, Pazi sta zelis...)

Hvala na pomoci

Od A. Poter Moj gospodin savrseni ili Ko je ta devojka. Posle Pazi sta zelis, shvatila sam da su ove navedene ipak bolje od nje.

Pa nisam ja bas fan :)
Naprotiv, pocela sam da citam Kinselu zbog drugarica kojima sam kupovala knjige za novu godinu pa sam onda kupila i sebi da vidim sta je to.

Od nove godine do sad procitala sam sve koje nisu Kupoholicarka.
Secam me se . mi se ne dopada. Previse je vec vidjena. Skoro sam gledala neku seriju koja je na istu temu i sve vreme sam mislila na tu knjigu .

Bogomdana domacica - mi je isto onako.

Umes li da cuvas tajnu me zabavljala do pred kraj, gluposti glavne junakinje su me zasmejavale al kraj je dosao prerano i ocekivan je.

Najvise mi se dopala Devojka iz dvadesetih. Skroz sam se zabavila citajuci je i nekako to je jedina knjiga koju bi preporucila.

Sad citam Vruce pantalone - autoka Meg nesto.....jeste lagano al zabavljam se dobro citajuci o Australiji i njihovoj izopacenosti :)

drugarice su in nekog, meni nejasnog razloga:D mislile da je kupoholicarka pravo stivo za mene, pa su mi kupile njene tri knjige... posle su mi uzele Mirandinu veliku gresku... i mogu ti reci da ta knjiga odskace od drugih tog tipa

prije svega, glavni lik nije neka pravnica ili novinarka, nije debeljuca i nije smotana... kao sto je slucaj u svim knjigama tog tipa
ona nije glupaca koja ulazi u konferencijsku salu, pravi budalu od sebe, sto odusevljava muskarca njenoh snova, ko je naravno bogati naslednik... bljuc

djevojka, glavna junakinja, je mnogo kul lik:D

drugarice su in nekog, meni nejasnog razloga:D mislile da je kupoholicarka pravo stivo za mene, pa su mi kupile njene tri knjige... posle su mi uzele Mirandinu veliku gresku... i mogu ti reci da ta knjiga odskace od drugih tog tipa

prije svega, glavni lik nije neka pravnica ili novinarka, nije debeljuca i nije smotana... kao sto je slucaj u svim knjigama tog tipa
ona nije glupaca koja ulazi u konferencijsku salu, pravi budalu od sebe, sto odusevljava muskarca njenoh snova, ko je naravno bogati naslednik... bljuc

djevojka, glavna junakinja, je mnogo kul lik:D

Jeste, to sam citala na plazi pre nekoliko godina(zapravo vise od nekoliko, 9 godina) i bas je knjiga za plazu, ali nije bljutava. Iste godine sam na istoj plazi procitala Ljubavne igre, napisala Dzil Mensel i isto se dobro ismejala. To bi bile preporuke za plazu.:)

Sada citam milionputapomenutu Kradljivicu knjiga i za sada je ok. Dobra je ideja da je narator(ka) smrt i dopada mi se sto nema patetike iako je situacija takva da se ista gotovo podrazumeva.

Andjelka777, ukoliko zelis da citas nesto opustajuce, moja preporuka jeste da prije( da ne kazem umjesto :)) Kinsele uzmes:
Dzil Mensel- Mirandina velika greska,
Dona Kaufman- Veliki zli vuk

I knjiga koja ne ostavlja ravnodusnim nikako jeste Viktor Peljevin- Sveta knjiga vukodlaka... to je sjajna stvar

Ja sam tek sad ukapirala sta si me pitala :(
Ponekad sam gglupson tezak.
Na zalost Mirande vise nema u prodaji...a zainteresovala si me i rado bi je citala.

Ja sam tek sad ukapirala sta si me pitala :(
Ponekad sam gglupson tezak.
Na zalost Mirande vise nema u prodaji...a zainteresovala si me i rado bi je citala.

Pa ako nema da se kupi tu je uvek biblioteka, eto ja uglavnom uzimam knjige tamo i moram reci da su dobro snabdeveni .;)

Inace za opustenje evo da preporucim i ja jednu , " Vencani kum" od Met Dana, cini mi se da se tako pisac zove, ja sam se sve vreme dok sam je citala smejala na glas, da je moj muz na kraju uzeo da je procita :eek:, sto inace ne voli nesto knjige, sa ovom je odusevljen.:D

Da li je neko procitao Carobni breg Tomasa Mana?

Pocela sam pre par godina pa odustala negde oko 50-te str.

Vredi li probati ponovo?

Hvala

ja sam je čitala baš davno, i mislim da je dobra knjiga, i da vredi... ali ko zna - možda se tebi stvarno neće dopasti - meni uopšte nije bila dosadna...

Atvudova Sluskinjina prica se meni jako dopala, zenski Orvel, ali nije bas opustajuce stivo. Kakva je Macje oko od Atvudove, vidim da je sam na ovom snizenju u Laguni?

dobra je, i ima priču koju svaka od nas može da prati - ženska druženja u mladosti... očima sad već odrasle junakinje...

Sad citam Vruce pantalone - autoka Meg nesto.....jeste lagano al zabavljam se dobro citajuci o Australiji i njihovoj izopacenosti :)

Mirka,
ja pocela da citam Vruce pantalone, i odustala posle par strana..Sta znam, nesto me nije pruvukla, malo me smorila sa onim objasnjavanjem na pocetku.

Sad citam Odbegla supruga - Sajdet Al Hidžaz
http://www.sezambook.com/store/index.php?productID=193

Sto se Kinsele tice,
meni se dopala Bogomdana domacica (mada je blago smorila i razvukla na kraju),
moracu da procitam Devojku iz 20-ih, a Kupoholicarke me nesto ne privlace.

Mirka,
ja pocela da citam Vruce pantalone, i odustala posle par strana..Sta znam, nesto me nije pruvukla, malo me smorila sa onim objasnjavanjem na pocetku.

Sad citam Odbegla supruga - Sajdet Al Hidžaz
http://www.sezambook.com/store/index.php?productID=193
.

Joj nastavi vruce pantalone , meni je slatka.
S pocetka je davila malo dok udjes u likove i te besomucne zurke su mi delovale da ce smarati al sad se prica vec zakuvala i skroz su interesantni likovi.

Imam jos malo do kraja a ne stizem .
Veceras cu .

Sad sam bila u Laguni....kupila sam:

1. Faktor bivsi - Andrea Sempl
2. Sminkerka - iste autorke

To nije bilo u mom planu al mi devojka iz knjizare kad smo caskale o knjigama rekla nesto o njima i uporedila sa Kinselom , pa sam dosla do zaklucka da bi to moglo da bude idealno odmor stivo. Slozile smo se da su engleske autorke daleko interesantnije pa sam onda uzela to .

3. Bujno leto
4. tri juna
5. Ljubavne igre
6. Muzika i tisina

Dvoumila sam se i dvoumila dal da kupim Beli oleander i Macije oko ..i na kraju sam odlucila da necu.

Obzirom da akcija traje do 23.maja imam jos sanse da se predomislim.

Takodje sam se uhvatila pa odustala od knjige Posledni susret il tako nesto ....
Jel neko citao to ???

Joj nastavi vruce pantalone , meni je slatka.
S pocetka je davila malo dok udjes u likove i te besomucne zurke su mi delovale da ce smarati al sad se prica vec zakuvala i skroz su interesantni likovi.

Imam jos malo do kraja a ne stizem .
Veceras cu .

Sad sam bila u Laguni....kupila sam:

1. Faktor bivsi - Andrea Sempl
2. Sminkerka - iste autorke

To nije bilo u mom planu al mi devojka iz knjizare kad smo caskale o knjigama rekla nesto o njima i uporedila sa Kinselom , pa sam dosla do zaklucka da bi to moglo da bude idealno odmor stivo. Slozile smo se da su engleske autorke daleko interesantnije pa sam onda uzela to .

3. Bujno leto
4. tri juna
5. Ljubavne igre6. Muzika i tisina

Dvoumila sam se i dvoumila dal da kupim Beli oleander i Macije oko ..i na kraju sam odlucila da necu.

Obzirom da akcija traje do 23.maja imam jos sanse da se predomislim.

Takodje sam se uhvatila pa odustala od knjige Posledni susret il tako nesto ....

Jel neko citao to ???

Slatko ces se ismejati, mada je Mirandina velika greska bolja, pa ako nadjes u nekoj knjizari kupi i nju, za opustanje.

Ja cu da kupim Macje oko i mislim se da kupim Veridba je dugo trajala, mnogo mi se dopao film:think:

Nema Mirande rasprodat je tiraz eventualno ako je negde zaostala al ja slabo ulazim u knjizare , uglavnom kod izdavaca kupujem.

A posto mrzim knjige iz biblioteke eventualno mogu da pitam nekog koga poznajem da li ima , mada znajuci sa kim se druzim, da im ja ne kupim knjigu za rodjendan i novu godinu te se same setile ne bi - nikada.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back