gost 52128
Iskusan
- Poruka
- 6.693
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
a i udala sam se za informaticara,koji kaze procitao sam zlocin i kaznu,tj do 300 strane..
i tad sam pisala i pisala,jeste to bio pocetak ali tako se valjda pocinje,predstavljala sam skolu na pesnickim takmicenjima (bila i na regionima danas ili tako neka emisija)..

buki?e ne znam koja je ta emisija
kao nesto podyebavas?![]()

Ne slažem se da danas postoje (i čitaju se) samo limunade.

Ma, u pravu si. Poredim prosjecnog danasnjeg pisca sa Dostojevskim. Naravno da ce se uciniti laganim i traljavim, kao sto bi se i prosjecan pisac njegovog vremena cinio istim takvim.
Ja ne citam mnogo, sta vise, u poslednje vrijeme jedva da i citam, a i tada se latim provjerenog naslova.
Moje nezadovoljstvo se zasniva na tome sto ja volim roman koji se cesto naziva dosadnim. Volim ja opis nakon koga imas osjecaj da si tamo. Zato je mene kosidba ljevinova fascinirala, dok su je mnogi preskakali. Nedavno citam Simonsa i njegov roman Ljeto noci, klinja vozi bajs kroz ulicu, a covjek opisuje svaki sum... ja tada zatvorim knjigu, i pomislim, da, to je to. Kao i psiholoski lomovi. Ne oni koje opisuje Dzejn Ostin, gdje se dama zaljubi i padne u tezak psiho fizicki ocaj, vec totalno ludilo Fjodorovih likova.
Sta bih ja zenama preporucila?
Horore Den Simons-a. To su romani koji se moraju procitati. Meni su predivni. Najmanje od svih mi se dopala Pjesma boginje Kali, ali je jedini romak koji imam jaku zelju opet da procitam. malo kontradiktorno
Price Dina Bucatija. Prodavnica tajni.
Tek nedavno sam procitala Orvelovu Zivotinjsku farmu... malo me je sramota zbog svoje zaostalosti kada je u pitanju poznavanje knjizevnosti, i konstantno kaskanje... tako da i Orvela otkrivam tek sada... ali, bolje ikad, nego nikad![]()
Knut Hamsun, "Glad"
Dostojevski, "Idiot"
Bucati, "Prodavnica tajni"
Pamuk, "Novi život"
Simons, "Pesma boginje Kali"
King, "Rose Madder"
Kunc, "Žestina"
Takođe, poezija Silvije Plat i Emili Dikinson.
I verovatno sam usput zaboravila još mnogo toga.

Jel moze neka preporuka za knjigu koja ce me opustiti i eventualno nasmejati?![]()
za odmaranje mozga, a i smešna je
Ja kupih Vedranu Rudan-Dabogda te majka rodila.
Napiši utiske, molim te.
Sve sam nešto htela da uzmem nešto njeno, ali nikako da prelomim.
Imam ja tu knjigu. Pisi utiske kad procitas, da znam da li vredi citati...
Mada, cula sam lepe komentare o njoj
Dijamanti i bele radeza odmaranje mozga, a i smešna je
![]()

A jel citas ti temu il samoupadnes tek da upadnes ???

Nema par strana da sam napisala svoje vidjenje te knjige .
Da si malo isla u nazad sigurno bi nasla.
jao vidi je sto je cinicna
ne kazem ja da mi je sudjeno da budem dostojevski,pazi to mi nije ni palo na pamet
nego da li prilika pravi pisca
)- nesto od Sofi Kinsel (Bogomdana domacica ili Secas me se)
-
Ovo su knjige/pisci koji me interesuju
- Teri Pracet
- Justen Gorder (pretpostavljam Devojka sa narandzama)
- M. Atvud (Slepi ubica ili Sluavkina prica)
- A. Mekol Smit (koji je najinteresantniji triler)
- Indi Sundersen (Lepota nepoznatog ili Dvadeseta supruga i Svetkovina ruza)
- Dzejn Grin (Opcinjena ili nesto drugo?)
- Aleksandra Poter (Moj gospodin savrseni, Pazi sta zelis...)
Hvala na pomoci

) Kinsele uzmes: