krasuljak
Buduća legenda
- Poruka
- 26.629
Posle Manga, ne nameravam više da čitam Ljubicu Arsić.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Posle mene, niko nema više nikakve šanse kog Arse, pa čak ni ti, Rale.Posle Manga, ne nameravam više da čitam Ljubicu Arsić.

Ne mogu da verujem da još uvek nici pročitala Ljubicinu Macu!
Au, kako vi devojke sporo čitate, preporučivao sam je još odavno, na ovoj temi.
To je najbolje što je Ljubica ikada napisala!![]()

I na mene je tako delovala "Pazi sta zelis..."
I bas sam je na plazi citala. Ali ona druga od istog pisca "Moj gospodin savrseni", ne svidja mi se uopste...

Napisao sam 80% teksta još krajem prošle nedelje, ali me onda uhvatila ona mala droca u mahinu, ne da mi još uvek da dišem bez nje. Oprosti mi, Ludačo, posvetiću joj još samo ovaj vikend, a kad se vratim u utorak, obećavam da ću ištancovati nekoliko još luđih nastavaka krstarovske sage o Majstoru Kojatkinu, maloj veštici Margariti, Ludači - njenoj najboljoj, i ostalim njihovim krstarovskim frendicama, koje svojim vrelim sisicama i čvrstim guzama matorom profesoru ne daju mira!Ne mogu da verujem da još nisi napisao nastavak priče koji si mi obećao!
Kako vi pisci u izvesnim godinama spoooro....pišete!
![]()

Lepo je predstavio kako se destruktivna osećanja, čak i kriminalna ponašanja u ljudima bude kada su suočeni sa bolom.
Problem sa knjigama leži u činjenici da se svake nedelje naštancuje i u knjižarama osvane gomila novih romana, zbirki pripovedaka, putopisa.....Sve imaju šarene, blještave korice, još malo pa će i šljokicama da ih prskaju. I kako sad plivati u tom moru novoprevedenih i novonapisanih knjiga? Gde naći smernice, kursore, skrivene znakove šta vredi trošenja par ili više sati života (koji je ipak jako kratak da bi ga arčili na loše knjige)? Ponekad sam sama sebi nalik na lovca na skriveno blago, al bez mape i gusarske družine.
Obično u Politici pročitam recenziju po koje knjige, pa me neka i zainteresuje ali i oni su se orjentisali na esejističku i "visoko-intelektualnu prozu", i u fazonu su da samo profesori i doktori nauka umeju da pišu....
I šta je uopšte "žensko pero"? Od kada olovka piše drugačije ako je drži muškarac ili žena? Poslednjih nekoliko godina izdavači potenciraju žene-pisce, što je sjajno, i treba tako ali mogli bi i neku selekciju da naprave. Tipa nije Isidora Bjelica pisac. Ona je obrazovana žena koja pokušava da piše (i po meni loše joj ide). Ljubav u Kairu, Egiptu...na Vrškoj čuki...to nisu romani, već kolumne nekoga ko je pročitao puno istorija umetnosti, pretrčao je globus nekoliko puta i naravno ume da sastavi pristojan tekst. Ali to nije pisac.
Slično je i sa Mirjanom Bobić Mojsilović...koju lično volim da čitam, i imam skoro sve njene knjige. Ona je nastavak urbane proze Mome Kapora samo sa dodatkom ženskog senzibiliteta. I proširena forma kolumne....Razmišljanja o životu, ljubavi, sexu, svakodnevici, politici, gradske žene dovoljno obrazovane i sa dovoljno mozga da o svemu ima mišljenje i da to mišljenje adekvatno izrazi...Nešto kao Sex i grad al sa domaćim pekmezom preko....
Ali to je i dalje daaaleko od pisanja....

) da najavi da se ne citatreći put sam pročitala ''ljude laži'' skota peka za poslednjih 18 godina....strašno koliko mi se svaki put više dopada i koliko me baca u bedak....