Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jos se dvoumim.
Imam jos vremena , nakupovala sam knjiga ko da ce sutra sve knjizare da zatvore , pa sad prvo da to iscitam onda cu da odlucim sta cu sa Mirisima....

Milesa...ja se nesto davim sa Mamom.
Zabavan mi je lik sasvim , al svi ostali likovi me udavise i onda kilavim sa knjigom kao da citam na latinskom. Nesto mi ne drzi paznju iako je i laka i zabavna ...

Vazi za sve , nije potrebno biti clan kluba.

Od ponedeljka 8. februara do ponedeljka 22. februara u svim Laguninim Klubovima čitalaca, na našem sajtu, kao i u knjižari SKC startuje akcija 3 knjige za 498 dinara.

Pogresno sam zakljucila,a nisam plavusa :whistling:

meni se svidjaju
ali shit...sad bih morala sve ispocetka Duhove i Lunu nisam citala

Da bi citala Lunu ne moras ispocetka.

Od Marije Jovanovic Dovoljan razlog.
Meni se posle onog Vidojkovica bas dopala, kao i prethodne njene knjige. I nije udavila sa krizom 90-tih sto sam ocekivala, meni je legla.

E, ti i ja se definitivno ne slažemo :)
Iako sam svesna Vidojkovićevih ograničenja, njega bih uvek radije čitala nego nju... I sad baš razmišljam zašto... i došla sam do zaključka da mi ona nije rekla ništa što ne znam, i da mi to smeta... ni Vidojković mi nije rekao ništa novo, ali me je obradovao mnogim sporednim likovima koji su jako zabavni i koje sam (u trenutku dok sam čitala) baš zavolela... ali ja volim tu 'uličarsku' kulturu i literaturu :)

I meni je to najbolja.
Speltkarenje me na prvu loptu odusevilo al citala sam je u jednoj specificnoj fazi zivota ali kad sam je procitala ponovo bila mi je nesto bzvz.

Kao da se nista nije dogodilo je jaca knjiga, dok mi je Idi vreme je razocarenje nevidjeno.

Bila sam ubedjena da posle toga vise nista Marijino necu citati ...cak nisam znala ni da je izdavala.

meni je Dovoljan razlog, iako bolji od Idi vreme je (sto i nije neki problem i ekonomska rubrika u Bambukovackom glasniku moze da bude interesantnija), usiljen. Spletkarenje mi je palo ko kamen na zeludac isto usled krizne emotivne situacije u momentu citanja, Kao da se nista nije dogodilo je bas knjiga za plazu a Dovoljan razlog nije ni trebao da bude napisan...nekako mi je preko one stvari sve - i struktura i prica i sva ta neuroza i pokusaj nonsalancije...sta znam...

E dobro , znaci ovo je definitivni razlog da ne citam.
I mislila sam da je Marija dala svoj maksimum , samo mi je trebalo da cujem da nisam ja jedini kritiki nastrojen citalac , jer su poceli da me ubedjuju oko mene da sam ja prvi i poslednji primerak u vasioni kojoj je Idi vreme je - dno knjizevnosti.

nema tu mnogo mudrosti - hoces da pravis laku literaturu, samo napred al nemoj da pises kad ti se ne pise.
bacila sam Pamuka po stoti put ne mogu i tacka
generalno nemam zivaca za citanje u poslednje vreme

Ja sam pocela citati Dovoljan razlog, i batalih. Roman mi se ucinio kao silovanje mozga... medjutim, drugarica ju je citala, ona voli Mariju, i njen autobiografski roman Spletkarenje... ju je odusevio... ni meni nije bio los u tom momentu... i kaze kako se poslednja knjiga veoma razlikuje od prethodnih, izgleda da je uvela i malo nauke medju trivijalnosti kojima se bavi... malo neke bolesti, poremecenosti i tako to....

Ono sta meni jako smeta, jeste prizemnost koju obradjuju... nije mi jasno zasto se veliki broj nasih zena pisaca bavi iskljucivo musko-zenskim odnosima, na nivou tema koje se provlace po magazinima... ja ne znam koju nasu spisateljicu vrijedi citati...
Sada sam uzela Kujicku, Bajka o Benjaminu Baruhu... sami pocetak romana obecava

E, ti i ja se definitivno ne slažemo :)
Iako sam svesna Vidojkovićevih ograničenja, njega bih uvek radije čitala nego nju... I sad baš razmišljam zašto... i došla sam do zaključka da mi ona nije rekla ništa što ne znam, i da mi to smeta... ni Vidojković mi nije rekao ništa novo, ali me je obradovao mnogim sporednim likovima koji su jako zabavni i koje sam (u trenutku dok sam čitala) baš zavolela... ali ja volim tu 'uličarsku' kulturu i literaturu :)

Volim i ja ulicarsku kulturu i literaturu- al samo da citam :mrgreen::D.
I slazem se da su najcesce raznorazni frikovi mnogooo interesantniji od straight likova, al meni je njegovo pisanje isprazno. Fali mi bilo kakav point. Ili su sex, droga i punk dovoljan point po sebi :think:. Sta znam, meni nisu.

nema tu mnogo mudrosti - hoces da pravis laku literaturu, samo napred al nemoj da pises kad ti se ne pise.
bacila sam Pamuka po stoti put ne mogu i tacka
generalno nemam zivaca za citanje u poslednje vreme

A sto ti je Marija laka literatura?
Meni je sinonim za plazne knjige, recimo Bobicka.
I mene su prve njene knjige vise ``dotakle``, ova poslednja bas me i nije pomerila ali mi je bilo ok da je procitam. S tim da je ja definitivno ne dozivljavam kao tralalalalala. Sada sam inace toliko ``ispomerana`` :) da mi vise od ovog ne treba.

Vidim da se vodi polemika o Mariji Jovanovic...iako sam citala sve njene knjige ni jedne se ne secam, osim poslednje koju sam citala pre mesec dana....i procitala je za 2 dana...prosto mi je lako islo...:)
Toliki utisak njene knjige ostave na mene i toliko mi treba koncentracije.

A sto ti je Marija laka literatura?
Meni je sinonim za plazne knjige, recimo Bobicka.
I mene su prve njene knjige vise ``dotakle``, ova poslednja bas me i nije pomerila ali mi je bilo ok da je procitam. S tim da je ja definitivno ne dozivljavam kao tralalalalala. Sada sam inace toliko ``ispomerana`` :) da mi vise od ovog ne treba.

Bobicku ni ne pipam
dosadna mi

Marijina prva ima tu snagu dobro ispricanog licnog dozivljaja
i btw, jedina koja se dotice nauke
i sto je najgore, kad bude izdala sledecu, ja cu opet da je kupim
u nadi da ce ponoviti Spletkarenje

sad je na red dosao Most preko vecnosti

Volim i ja ulicarsku kulturu i literaturu- al samo da citam :mrgreen::D.
I slazem se da su najcesce raznorazni frikovi mnogooo interesantniji od straight likova, al meni je njegovo pisanje isprazno. Fali mi bilo kakav point. Ili su sex, droga i punk dovoljan point po sebi :think:. Sta znam, meni nisu.

Da, slažem se, nema nikakvu poentu. I meni to nedostaje... ali mi je svejedno bilo zabavno, dok je trajalo :)

A Tango još nisam čitala :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back