tara
Buduća legenda
- Poruka
- 35.576
e, da, otmenost jeza sam htela da procitam i nikako da je nabavim, al mozda je ove godine narucim za rodjendan
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
bog malih stvari - po meni odlicna knjiga, davno sam je citala, ali je bas ostavila utisak dobre knjige koju bih mogla ponovo da citam
e, da, otmenost jeza sam htela da procitam i nikako da je nabavim, al mozda je ove godine narucim za rodjendan
kako bih ti rekla, biblioteka rula.
Aj bre da pokusamo da ne koristimo ove kategorijazice ....jer mozda navodimo na pogresan zakljucak one koji knjigu citali nisu ...nego da umesto dosadna napisemo sta se nama nije dopalo ....ostavljajuci prostora da zainteresujemo nekog bas tim sto se nama ne dopada....
Pa to mi se i nije dopalo...
Neko je posle pomenuo da je docaran zivot zene u avganistanu...
A zivot zene u avganistanu je sigurno mnogo gori nego sto u knjizi izgleda, knjiga te rasplace...a kad bi bila svedok takvog zivota, zanemela bi...:S![]()
Al ste brezobrazni...
Inače "Hiljadu čudesnih sunaca" uopšte nije patetična i sam naslov nema mnogo veze sa radnjom...tako da...preporučujem za čitanje...![]()
Ja recimo i ne zelim da procitam tu knjigu Lovac na zmajeve. Knjiga se pojavila par godina posle pocetka bombardovanja i okupcije Avganistana i odmah je postala bestseller prvo u Americi a onda i sire. Svi citalacki klubovi su je imali pod obavezno da se procita. I svi zale jadne zene u Avganistanu i zakljucak je verovatno eto bas super da smo otisli da im pomognemo i da ih oslobodimo i donesemo demokratiju. Ta knjiga je legla samo tako establismentu u Americi da na neki nacin pravda okupaciju jedne zemlje i to je razlog sto ne zelim da je citam. Doduse mnoge knjige imaju i politicke poruke ali eto ova mi se ne dopada.
Neko te je grdno prevario, pa donosiš pogrešan sud o knjizi koju nisi čitala. Ni jedna od ove dve knjige nije politička i nema veze s okupacijom. Pročitaj ih makar pre no što ih komentarišeš. U obe knjige dominira ljubav, ali ne između muškarca i žene, i dominira nasilje, ali ne ratno. Jedno je sigurno, posle čitanja niko ne ostaje ravnodušan.
U redu je, prkosna, reci nam čitaš li uopšte nešto? Koju bi knjigu preporučila, recimo, meni?Pa kao sto rekoh ne zelim da citam tu konkretnu knjigu a objasnila sam i zasto. Ne smatram da imam pogresan sud, knjiga se pojavila u pravo vreme na pravom mestu da izazove odredjene reakcije pre svega americke javnosti.
U redu je, prkosna, reci nam čitaš li uopšte nešto? Koju bi knjigu preporučila, recimo, meni?
Hajde kad smo vec poceli da analiziramo djela Haleda Hoseinija onda moram da dodam da me nije dirnula prica o ratu u Avganistanu nego je u oba djela akcenat stavljen na veliko prijateljstvo i ljubav.
Lovac na zmajeve
Citiram : ...intimna povest o porodici i prijateljstvu, izdaji i spasenju....
Prica o prijateljstvu dva decaka u Avganistanu i neverovatna prica o jednoj dalekoj kulturi.
Hiljadu cudesnih sunaca
..... nezaboravan portret jedne ranjene zemlje i istinski dirljiva pripovest o porodici i prijateljstvu. Istovremeno prelepa i teska, prica o jednom nemilosrdnom vremenu, nesvakidasnjem prijateljstvu i neunistivoj ljubavi.
Eto pa ko voli nek' izvoli
Preporucujem: Senka vetra - Karlos Ruis Safom
Dobro. A recimo, sebi?
Navedi mi 5 knjiga koje su te "razbile". Hoćeš?
Moram priznati da se ni ja ne palim na te teme...Volim da citam o istoriji Jevreja sa jedne druge knjizevne distance, vise istorijske, ne ljubavne...To mi je zanimljivo jer mnogo toga se nauci, sazna...Ne privlace me sunca i zmajevi, kolibe, one silne dame sa feredzama na naslovnim stranama...cini mi se da je ovde knjizevnost postala pomalo agresor na inteligenciju sa mozda dobrim ciljem, ali losim sredstvom...