Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"aleksandrijski kvartet", lorens darel.. nema da se kupi u beogradu, moj muz je jedva pronasao u nekoj antikvarnici ali to je najbolja knjiga koju sam procitala ikad u zivotu... sad citam odlicnu knjigu, mozda malo vise zensku "nega dushe" tomas morl... izdavacka kucha "mali vrt" koja ima tek nekoliko ali vrsnih izdanja, izmedju ostalog i "kako odgajati sinove" - stiven bidalf i "kako odgajati cherke"...

Ja na odmor prvo pakujem dobru knjigu pa tek onda garderobu..Elem,dajte mi neki predlog za duge letnje noci na terasi i vrelinu na plazi..Prosle godine na moru sam citala Senku vetra-moja preporuka svima koji citali..

U proteklih 15 dana , na plazi , procitala sam 5 knjiga.
Sve lagane i ništa posebno.

Murakamijevu "Kad padne noc" - slatko i lagano al ne mnogo upecatljivo .
Suzana Tamaro "Idi kuda te srce vodi" - Razocarenje nad razocarenjima , kladim se da moja baba ima burniju i zanimljiviju zivotnu pricu samo nece da je napiše . Uopšte ne kapiram sto je ta prica izazvala toliko odusevljenja .

Nikolas Sparks " Istinski vernik " - slatko i pitko , taman za citanje na plazi. Mada posle beleznice - smesno.
Nikolas sparks - "Na prvi pogled" - neka vrsta nastavka Istinskog vernika , mislim da je trebalo da stane kod prve il da obe smesti u jednu . Jer ovako ...ova druga je nekako ....pa najblaze receno bez veze.

Nikolas Sparks : " Odluka " - opet boza .

Sve u svemu ....sve su to letnje knjige koje cu zaboraviti da sam citala , a bas to ne volim .

U proteklih 15 dana , na plazi , procitala sam 5 knjiga.
Sve lagane i ništa posebno.

Murakamijevu "Kad padne noc" - slatko i lagano al ne mnogo upecatljivo .
Suzana Tamaro "Idi kuda te srce vodi" - Razocarenje nad razocarenjima , kladim se da moja baba ima burniju i zanimljiviju zivotnu pricu samo nece da je napiše . Uopšte ne kapiram sto je ta prica izazvala toliko odusevljenja .

Nikolas Sparks " Istinski vernik " - slatko i pitko , taman za citanje na plazi. Mada posle beleznice - smesno.
Nikolas sparks - "Na prvi pogled" - neka vrsta nastavka Istinskog vernika , mislim da je trebalo da stane kod prve il da obe smesti u jednu . Jer ovako ...ova druga je nekako ....pa najblaze receno bez veze.

Nikolas Sparks : " Odluka " - opet boza .

Sve u svemu ....sve su to letnje knjige koje cu zaboraviti da sam citala , a bas to ne volim .

Slazem se s tobom za prve dve. Ni meni se nisu dopale a ljudi ih toliko hvale.

le double od dostojevskog-ako ste plitki onda moz da vam bude dosadno,ako ste malo skloni razmisljanju a nestabilni moze da bude opasno :sad2:

otmenost jeza od muriel barberi-u sustini mi se ideja svidela,mada su neki momenti obradjeni naivno(niko nema samo jednu stranu svoje licnosti!) i mislim da je autorka bas ono sto je kritikovala,jer zasto je onda sreca za jednu kucepaziteljku da se smuva s bogatasem,i zasto je ipak to nemoguce

Ljubavnik od Margaret Diras,autobiograija,o odrastanju u Indokini,koja je u to vrijeme bila francuska kolonija,sokantna veza izmedju sesnaestogodisnje evropljanke i bogatog kineza prozeta orjentalnim bekgraundom.
Necete pozaliti.....

Hiljadu cudesnih sunaca ..Haled Hoseini

Nezaboravan portret jedne ranjene zemlje i istinski dirljiva priča o porodici i prijateljstvu. Istovremeno prelepa i teška, priča o jednom nemilosrdnom vremenu, nesvakidašnjem prijateljstvu i neuništivoj ljubavi.
Skoro me jedna knjiga nije tako uzbudila kao ova..Knjiga o nepoznatoj zemlji..obicajima i ljudima

Sad me podseti Kucka:
zene, ako jos niste citale Persepolis - obavezno!
persepolis.jpg

Ovaj strip je jedna od najsladjih stvari koja mi se desila u poslednjih par godina...

le double od dostojevskog-ako ste plitki onda moz da vam bude dosadno,ako ste malo skloni razmisljanju a nestabilni moze da bude opasno :sad2:

otmenost jeza od muriel barberi-u sustini mi se ideja svidela,mada su neki momenti obradjeni naivno(niko nema samo jednu stranu svoje licnosti!) i mislim da je autorka bas ono sto je kritikovala,jer zasto je onda sreca za jednu kucepaziteljku da se smuva s bogatasem,i zasto je ipak to nemoguce

jer valja? u kom je fazonu?

Na moru pročitala:
Dragulj medine(napokon od početka do kraja)
Dvadeseta supruga
Svetkovina ruže(nastavak Dvadesete supruge-još nisam do kraja)

Jedino na moru stignem da čitam... da mi je još bar 10 dana... eh...

Hiljadu cudesnih sunaca ..Haled Hoseini

Nezaboravan portret jedne ranjene zemlje i istinski dirljiva priča o porodici i prijateljstvu. Istovremeno prelepa i teška, priča o jednom nemilosrdnom vremenu, nesvakidašnjem prijateljstvu i neuništivoj ljubavi.
Skoro me jedna knjiga nije tako uzbudila kao ova..Knjiga o nepoznatoj zemlji..obicajima i ljudima

Upravo sam je pročitala. Priča kao priča je dirljiva, potresna, ali ne bih ovo svrstala u književno delo. Nema te elemente.
Beletristika svakako jeste i preporučujem je

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back