Bambi81
Aktivan član
- Poruka
- 1.304
Ja u biblioteci (ako mislis na ovu pitu ljuskaru), ne bih je kupovala..
Jeste, na pitu sam mislila, hvala

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja u biblioteci (ako mislis na ovu pitu ljuskaru), ne bih je kupovala..

Ni ja je nisam pročitala. A gde ste je vi nabavljale?

pred,pred sezona - 5 noći (+2 u busu) - 5.000 dinara + osiguranje oko 700. Povoljno, ali ne znam oće biti kupanja. Uglavnom - biće čitanja i 

Bijićka, super..idi, idi...biće kupanja, tako kažu prognoze...moje se dijete kupalo juče
ne opterećuj se knjigama, nego više čitaj![]()
)

vidiii ko nam došao
(šupšup)

Ni ja je nisam pročitala. A gde ste je vi nabavljale?

TakodjeJavi utiske
Zavrsila sam Lejlu..Iako volim istinite price..ova je ipak bila malo preteska za moj ukus..Lepo je opisana, nema bas nekih gnusnih i odvratnih scena,
i iako je kraj pozitivan..ipak se nesto osecam bzvz..i drago mi je sto sam je zavrsila.
Sledeca na redu je - Mapa za izgubljenje ljubavnike..Ako je neko citao - neka napise utiske..
(btw, u potrazi sam za nekom pozitivom..)
te Dana. I posle nemo' neko da kaze da ti nesto ne pamtis
!)
ne znam kako da kazem... sladunjava, lagana. Govori o porodici Pakistanaca u danasnjoj Britaniji, o odnosima kultura, o porodicnim odnosima i da, o ljubavi, ali je ljubavna prica o kojoj na kraju vrlo malo znamo, samo povod da se sve drugo preispituje.
. Ova mi je zapala za oko, kratke price jednog Bugarina, idealne za bus. Odlicne su. U stvari, prve recimo 3-4 i nisu nesto, ili se ja nisam navikla, ali posle sam se bas primila. Kratke su, recimo strana do pet str, ali sve kaze. Ume da bude duhovit ali sve je sa nekom visom poentom. I on je opterecen tranzicijom ali ne neki nas nacin, crni nacin (kriminal, nasilje i sl) nego nekako blago podsmesljivo zapitano, tipa kako ce se Tute Bugari snaci u svemu tome. Recimo ima fenomenalna prica kojoj sam se glasno smejala kako Bugari kad putuju u inostranstvo se trude da potrose manje para na stanicne wc-e pa pokusavaju da se njih sto vise "brzim uklizavanjem" provuku na jedan zeton na onim obrtnim rampama ispred wc-a. Te se tako nekoc u Nemackoj desilo da su neki zaglavili vrata, a unutra ostala grupa Bugara. I sta ce, krenu oni iznutra da dozivaju e da bi neko znao da su zaglavljeni, ali znaju samo jednu rec na nemackom naucenu iz partizanskih filmova: "Ahtung! Ahtung!" A Nemci napolju pomisle da je nadjena bomba te krenu ubrzano da evakuisu stanicu i okolni rejon. I tako Bugari tesko da ce u Evropu svojim ponasanjem, ostaju zaglavljeni u wc-u a jedini put iz njega im je izgleda nadole, kroz g...
Dano, tvoji prikazi knjiga su zaista dragoceni. Ovaj Institut deluje zanimljivo i primamljivo, ali si odmah jasno dala do znanja da to nije za nekog ko čita usput, po malo kao ja. Valjda ću nekad uspeti da se organizujem tako da sedim na miru kod kuće posvećena samo čitanju bar 2-3 sata na dan u kontinuitetu.
A ova pričica u Bugarima u WC me je baš slatko nasmejala. Uglavnom, Bugari uđoše u EU, a mi sve dublje tonemo u go.nima. Izvinjavam se zbog spama, ali nisam mogla da odolim toj asocijaciji

Hvala draga. Napomenula sam to za "Institut" jer sam ga i ja pocela pre par meseci tako usput, procitala 20-ak stranica i bas mi nije islo. A sad sam ga ponela u Stambol, citala u vozu u cugu (u vozu nemas sta drugo da radis nego da citas) a drugu polovinu knjige sad za vikend i to takodje u cugu. Ali tad sam vec bila "pecena" i nisam imala problem sa koncentracijom ni motivacijom. A i obecala sam Tari da cu procitati
I da dodam da "I druge price" uopste nisu skupe, cini mi se nesto manje od 400 din sad na toj akciji, a inace u Kuci za citanje je bar 20% popusta dakle nesto vise od 400 din. Gledala sam im i druge knjige, nesto sam kupila, a nesto patim da kupim. Bas imaju finih izdanja, sve mi se cita... (tesko zabu u vodu naterati, samo, kao sto je Rada laka na Lagunu, ja sam na ove i jos poneke)
U poslastičari, normalno.![]()
što si neozbiljna, ccc...
.Water ja ne mogu da ti dam odgovor, "nisam cito"![]()

Meni je to prelepa knjiga, ostavila je bas jak utisak. Medjutim, moram da te upozorim, nije ljubavna uprkos naslovu, niti je ....ne znam kako da kazem... sladunjava, lagana. Govori o porodici Pakistanaca u danasnjoj Britaniji, o odnosima kultura, o porodicnim odnosima i da, o ljubavi, ali je ljubavna prica o kojoj na kraju vrlo malo znamo, samo povod da se sve drugo preispituje.
Meni se dopalo kako taj Nadim Aslem pise, ima neke prelepe metafore, svaka mu je recenica nekako pesnicki izvezena, ima dar za detalje.
Eto, moze ti se mnogo svideti ali se pripremi da mozes da budes i razocarana.
Procitala sam sazetak, ne zvuci lose..ali sam se nesto smorila posle Lejle..ne znam zasto ali mi nije prijala..Previse teskih trenutaka, suicidnih pokusaja itd..a malo sam se i umorila od islamske tematike kada govori o negativnoj str. njihove tradicije..što si neozbiljna, ccc...
Pročitala Potragu za srećom, baš mi je legla, interesantna životna priča sa lepom poukom koja me naterala da se zamislim. Lako se čita, nema tu opisa, sve je radnja-dijalog-radnja i ne da vam da je ispustite iz ruku. Ester i Kerefeka hvala na preporuci
Sledeće: Otmenost ježa, baš da vidim kakva je pošto ste je nahvalile.

), Aprilska veštica (malo Geopoetike, da ne bude Rada-Laguna
) nova, malko skuplja, 305 diara, i Moja ljubav Če, 159 dinara. S poštarinom, sve tri knjige 700 dinara, nove. Baš lep oproštaj od Limunda.

Pretpostavljam, pošto mi se film dopao.
Koketiram sa horor literaturom, kao i sa epskom fantastikom,ali na ovoj temi nisu preterano zastupljene
Pretpostavljam, pošto mi se film dopao.
Koketiram sa horor literaturom, kao i sa epskom fantastikom,ali na ovoj temi nisu preterano zastupljene