Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jao ženske imam jednu molbu za vas :D

Prijateljici mi se bliži rođendan pa hoću nekom knjigom da je obradujem.Treba mi neka dobra, baš dobraaaaa ljubavna knjiga, koja bi po mom nekom mišljenju trebala malo da je razdrma,pa malo više :think: , čak i suze dolaze u obzir :lol:

Pa izvolite navalite sa naslovima :D

U potrazi za srećom...sad na Lagguninoj akciji...eto, dobra je za sve (i razmrdavanje i sve)

e, pa, meni pisalo DvEri...:mrgreen:
neko drugo izdanje, vjerovatno

a mama mi je rekla, pošto je ona iz tih krajeva, da je dveri, tako u množini, ...kuća, dom
DvEri ili dvOri, ali za sada mi se svidjaju :D

i tako ja ih gledam, one gledaju mene...kad to ovako napisem ne zvucim sama sebi bas najnormalnije :eek:....ali nema veze :whistling:
Nama mozes sve da kazes ;)

Ja tako od juče gledam ULJKIPLJ, što mi je autobuska i Dezire, koja mi je kućna varijanta, i ko magare između dva plasta sena, ne uhvatih se još ni za jednu.:manikir:
:lol:

Jao, žene, šta sam ja otkrila :eek:.... Pratim ovde šta se piše i čita... pa vidim da se dosta pominjao Purpurni hibiskus. I sad listam svoj spisak da vidim kako se zove knjiga koju sam eventualno htela da preporučim za nalencetovu drugaricu, kad u spisku Purpurni hibiskus. Ja sam to čitala i sećam se knjige prilično dobro, ali uopšte nisam zapamtila naslov. Nije za preporuku kao ljubavna, ali jeste kao interesantna
A knjiga na koju sam mislila je Vanila i čokolada Zveva Kazati Modinjani. I nju ste pominjale. Meni je bila lepa, ništa spektakularno, nije baš da će je pomeriti, ali sećam se da mi je prijala.
Žena posle 18 godina braka ostavlja muža i decu i odlazi u kuću svoje bake na moru, gde se priseća svog detinjstva i boravaka u toj kući. Naravno, sve se srećno završava..
Ali svidelo mi se to što je jednostavno otišla i ostavila muža koji nikad ni o čemu nije vodio računa, da brine o deci (komada 3) i kući i kućnoj pomoćnici i kućnom ljubimcu i svemu što se naizgled samo rešava i nikad nije mislio da žena oko toga ima nekog posla. Nije znao ni kako i gde se plaćaju računi. To je meni i bio najinteresantniji deo knjige. Koliko nas je u istoj takvoj situaciji !?

Meni su, kada govorimo o knjigama koje "emotivno razmrdavaju" bez konkurencije Remarkova dela: Crni obelisk i Tri ratna druga. Nije samo ljubavna prica u pitanju. Tako lepo slika prijateljstvo i vreme u kojem likovi zive. Tri ratna druga je tuznija i ljubavnija u klasicnom smislu, ali je u Crnom obelisku opisana interesantnija ljubav.

Jao, žene, šta sam ja otkrila :eek:.... Pratim ovde šta se piše i čita... pa vidim da se dosta pominjao Purpurni hibiskus. I sad listam svoj spisak da vidim kako se zove knjiga koju sam eventualno htela da preporučim za nalencetovu drugaricu, kad u spisku Purpurni hibiskus. Ja sam to čitala i sećam se knjige prilično dobro, ali uopšte nisam zapamtila naslov. Nije za preporuku kao ljubavna, ali jeste kao interesantna
A knjiga na koju sam mislila je Vanila i čokolada Zveva Kazati Modinjani. I nju ste pominjale. Meni je bila lepa, ništa spektakularno, nije baš da će je pomeriti, ali sećam se da mi je prijala.
Žena posle 18 godina braka ostavlja muža i decu i odlazi u kuću svoje bake na moru, gde se priseća svog detinjstva i boravaka u toj kući. Naravno, sve se srećno završava..
Ali svidelo mi se to što je jednostavno otišla i ostavila muža koji nikad ni o čemu nije vodio računa, da brine o deci (komada 3) i kući i kućnoj pomoćnici i kućnom ljubimcu i svemu što se naizgled samo rešava i nikad nije mislio da žena oko toga ima nekog posla. Nije znao ni kako i gde se plaćaju računi. To je meni i bio najinteresantniji deo knjige. Koliko nas je u istoj takvoj situaciji !?

To je za mog muža. Dobru ideju si mi dala. Taj bi crko za dva dana. :rotf:

Što je ovde veselo :D. Sad mi sestra donela poklončić iz čista mira i ja već prepoznajem po omotu da je knjiga a ne pada mi na pamet koja je, otvaram a ono Biblija otrovne masline, setila se kako sam joj kukala da nikako da smanje cenu a vi ste je sve nahvalile i baš me obradovala, bolje nije mogla :heart:. Donela mi je još njene knjige Otmenost ježa i Poslednji anđeo. Ih sad imam materijala, i dalje se družim sa Slepim ubicom. :cmok: za sve

Meni su, kada govorimo o knjigama koje "emotivno razmrdavaju" bez konkurencije Remarkova dela: Crni obelisk i Tri ratna druga. Nije samo ljubavna prica u pitanju. Tako lepo slika prijateljstvo i vreme u kojem likovi zive. Tri ratna druga je tuznija i ljubavnija u klasicnom smislu, ali je u Crnom obelisku opisana interesantnija ljubav.

davno sam ga čitala..bio mi super
Tri rarna druga baš volim, mogla bih da ih ponovim

Ženske prvo da vam kažem
thankyou.gif
i da vam i ovo kažem da sve vas :heart:
grouphugg.gif

Rado nastavke Plavog bicikla je čitala iz biblioteke i kaže da su suvišni i da je , njene reči, razvodnjeno, tako da od toga odustajem, a pogledaću za Vrtove cimeta.:D

Bi pa i ova njena je što na predhodnoj strani pisah Igra istine, mislim na pisca od Vanile i čokolade,i mogu ti reći da je priča dosta slična sa ovom , sad se malo razočarah, u smislu što su joj knjige na isti fazon, a tako sam se oduševila njome.Isto je priča o ženi ali koja je posle isto toliko godina rešila da stai tačku na takav život gde o svemu ona brine a on se večito izmakinjao .Elem nije ga ostavila ali je okrenula list.Mada u celoj toj priči meni je zapravo fascinantna njena majka i uopšte njena viđenja odnosa muškarac-žena.

Prohujalo s vihorom:per:

Ma sada razmišljam i na tu temu u smislu nešto starije , vidim Una pomenula Remarka ali njega je čitala to znam.
Mada moram da vam priznam da sam malo zaposlila i komšiju koji nije upoznat sa ovim novim piscima već sa onim oldtajmerima i dao mi je i on neke preporuke .
Nešto poput "Ljubav u Veneciji" ,"Voda nešto nosi":think:

Sada se bacam na guglu :lol: da pronađem sve to što ste mi predložili pa da vidm kud ću šta ću.;)

Bi pa i ova njena je što na predhodnoj strani pisah Igra istine, mislim na pisca od Vanile i čokolade,i mogu ti reći da je priča dosta slična sa ovom , sad se malo razočarah, u smislu što su joj knjige na isti fazon, a tako sam se oduševila njome.Isto je priča o ženi ali koja je posle isto toliko godina rešila da stai tačku na takav život gde o svemu ona brine a on se večito izmakinjao .Elem nije ga ostavila ali je okrenula list.Mada u celoj toj priči meni je zapravo fascinantna njena majka i uopšte njena viđenja odnosa muškarac-žena.

A možda ona namerno koristi sličan zaplet da prikaže druge ljude. Ne trudi se oko priče jer to možda nije bitno. Sad si me zainteresovala za tu Igru istine :think:

Ma sada razmišljam i na tu temu u smislu nešto starije , vidim Una pomenula Remarka ali njega je čitala to znam.
Mada moram da vam priznam da sam malo zaposlila i komšiju koji nije upoznat sa ovim novim piscima već sa onim oldtajmerima i dao mi je i on neke preporuke .
Nešto poput "Ljubav u Veneciji" ,"Voda nešto nosi":think:

Sada se bacam na guglu :lol: da pronađem sve to što ste mi predložili pa da vidm kud ću šta ću.;)

Ja Remarka i Zilahija nisam viđala da prodaju pojedinačno. Jedino je Ararat izdala LjHĐ.

e, a ja sam ostala budna do ovih doba da bi završila Ugrešićku
i, završila sam je, što vas uredno obavještavam

moj prvi susret sa Dubravkom Ugrešić je njen roman pod nazivom "Forsiranje romana reke"
što god to značilo
šarmantna je, slatka, sa puno zavrzlama..i sa puno pronicljivosti
likovi su jasni u tri rečenice
zabavna, duhovita, ozbiljna
čitaće je Esterka još

Poslednja izmena:

moj prvi susret sa Dubravkom Ugrešić je njen roman pod nazivom "Forsiranje romana reke"
što god to značilo
zabavna, duhovita, ozbiljna
čitaće je Estrka još
:):):)
Sve sto si rekla stoji :)
Ja sam citala
Baba jaga...
Ministarstvo boli
Muzej bezuvjetne...

:think:Valjda nista vise.
I sve su joj bas takve kako si rekla:D
Neka si ostala budan do sada, vredelo je :D

PS. Jedva cekam da se i ja dokopam i te, i jos neke njene.

što god to značilo
zabavna, duhovita,ozbijna
čitaće je Estrka još

Ester :klap:

I dodajem na mom spisku, koji se bogme baš oduži, zbog ovo boldovano :D

edit: Pa sada se setih da nje nemaju u mojoj biblioteci čim Lamar pomenu Baba Jagu :(
Pa ja vam se divim kako popamtite sva ta imena pisaca , pa meni to nikako ne polazi za rukom.:(

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back