Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rayela, to je jedan ot top -10 mojih omiljenih filmova :heart:
Ali mi je i knjiga (koju sam čitala pre filma) bila odlična.

A u svih deset Jeremija igra glavnu ulogu ( doduse kod mene su Jeremija i Redford fifti-fifti:D?

32063808ef.jpg

Hoću da podelim jedan utisak. Jutros slušam radio i pričaju o Književnoj olimpijadi iz srpskog za osnovce, što je postalo tema jer su dva puta spuštali prag bodova za prolaz. Pitanja su bila takva ili toliko teška da masa opština nije imala nijedno dete za prolazak u dalje taknmičenje. Dakle, radi se o nivou opštinskog takmičenja. Voditelji su pročitali dva pitanja za decu iz sedmog razreda.

Prvo,: od koga je Vuk Karadžić zapisao bajku Zlatna jabuka i devet paunica?

Drugo: kako se zove prstenasta struktura iz pesme Manasija Vaska Pope?

Zna li ko od vas?

Meni se ovo čini van pameti, naročito za nivo sedmog razreda, znači trinaestogodišnjaka. Što se ispostavilo kao tačno, obzirom na rezultate i spuštanje zahtevanog broja bodova. Nisam sigurna da će to neko Društvo za srpski jezik i književnost, koje je kreiralo pitanja uvideti, kao i oni koji uče decu da ovo nije poraz te dece. O obraovanju smo već dosta puta pričali, ali nisam mogla da se ne osvrnem na ovu vest.

Uzgred, voditelji su rekli odgovor na prvo pitanje koje sam postavila, na drugo nisu, pa i dalje ne znam kako se zove ta prstenasta struktura.

Idiotizam. I kod mene se jutros komentarisalo o tome. Niko nije prošao dalje od naših... :(

- - - - - - - - - -

Evo:
"Grafemska struktura pesme 3+2+2+2+2+2+3 *prstenasta kompozicija, ponavljanje istih motiva, plava i zlatna boja."

I od koga je Vuk zapisao dotičnu bajku? Da naučim nešto pod stare dane. Nisam znala da su ti izvori poznati, nego onako, od naroda!

- - - - - - - - - -

aaaa, nisi zapamtila. Znači ništa od učenja nečeg novog. Kod nas je sve tako ili na nenormalno niskom ili na previsokom nivou. Uglavnom ništa nije primereno.

- - - - - - - - - -

Kako je u Italiji, Krasuljak? Šta si još obišla osim stepenica od registara?

Kišovito, vrlo... :(
U petak sam bila u Trstu, to je bio jedini sunčan dan. Uveče je počela da pada kiša, sutradan je padala u Veroni, po podne je prestala u Padovi, ali se zato razbila juče u Veneciji. Esterita me prevarila da su moji gumenjaci do članaka nedovoljni, pa su mi kožne čizme bile poput sunđera. Kad razmislim, sama sam kriva; i one su do članaka... :sad2:
Jutros sam iz busa direktno otišla na posao, usput. Muž je nastavio sa stvarima za Niš... Prođe i to... :aha:

možemo mi to i bolje....
Nisam ti rekla onomad kad si pominjala Modni Vavilon, da se meni ta knjiga svidela. Baš je imala onako neki lep redosled kako se priprema revija, osmišljavanje kolekcije, nerviranje, strah da ce joj neko ukrasti modele, tj. ideje, rad, šivenje, probanje, do kulminacije na reviji. Pa onda neizvesnost kako ce mediji i kriticari reagovati. Sva mi je bila uzbudljiva, ponela me. I zapamtila sam je :D

Čitala sam na putu, a večeras i završila romančić Kapa Vladimira Vojnoviča. Pominjala sam ga, čitala sam njegovu Moskvu 2042. Mogu reći da ga obožavam. Preporučujem ga od srca. Vrhunski satiričar.
Vrlo čitani pisac Jefim Rahljin, ne baš i kvalitetan, nezadovoljan što mu je dodeljena kapa od mačje dlake, dok su drugi dobili kapu od irvasovine, kao predmet prestiža među piscima, doživljava moždani udar i umire, ali tek pošto mu se ispuni želja...

- - - - - - - - - -

Ti kao da si bila na izdržavanju kazne, i jedva dočekala da prodje. Mada, s takvim vremenom i nije neka uzivancija. Moraceš da ponovis ;)

Vrlo rado, ali s ovom našom grupom sa Krste... ;)

možemo mi to i bolje....
Nisam ti rekla onomad kad si pominjala Modni Vavilon, da se meni ta knjiga svidela. Baš je imala onako neki lep redosled kako se priprema revija, osmišljavanje kolekcije, nerviranje, strah da ce joj neko ukrasti modele, tj. ideje, rad, šivenje, probanje, do kulminacije na reviji. Pa onda neizvesnost kako ce mediji i kriticari reagovati. Sva mi je bila uzbudljiva, ponela me. I zapamtila sam je :D

I meni!

Zato što si ti jedna naopaka žena
smilie_girl_007.gif

- - - - - - - - - -

Što se tiče Modnog Vavilona i ostalih knjiga koje mi nisu bile po volji, moram reći da sam velikim delom u pitanju ja.
Non-stop su neka neprijatna dešavanja oko mene pa mi ona drže nerve u napetom stanju, a u tom stanju mi ništa nije po volji.
Videćemo šta će biti sa sledećom knjigom :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back