Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad imam vremena samo da vam se puno zahvalim a neki slatki zalogajčić večeras.
Ljudi (sa velikim LJ čak i da nije početak rečenice), svima puno :cmok:
Nadam se da sam umela da vam pokažem da vas SVE volim i poštujem.

- - - - - - - - - -

Dobro, dobro, znam ja da vi mislite da vas ja sad samo zagovaram, ali obećavam torticu večeras :D
To što me nije juče bilo na Krsti, ne znači da nisam mislila na tebe. U gostima sam već dva dana. Sad sam u busu, hrlim u Beograd. Valjda je ostalo nešto od te torte.:lol:

Želim ti sve najbolje, draga moja prijateljice. :heart2:

- - - - - - - - - -

Hvala svima još jednom na čestitkama :cmok:

Evo torte kao što sam obećala :)

smilie_geb_148.gif

Jedino što ja kad dunem, šanse ipak nema da ugasim sve svećice :lol:

- - - - - - - - - -

A izistinski sam pravila Moskva tortu i ubila sam se.
Što bi rekla Wild postala sam pravo zimsko prase :evil:
Tako ti je to u našim godinama... :lol:

PS Možeš da me zoveš teto, starija sam od tebe 14 dana. :D

Moskva šnit je super torta:) Kad je slatkiš dobar, greota je ne jesti:)

Ja sam danas sa mamom šila neku haljinu (ja malo, a ona malo više:lol:), ali smo se malo prešle i izvadile kroj za manji broj nego što mi treba (nemački i italijanski brojevi se razlikuju za jedan broj, te eto zabune:lol:; u Burdi je 40, a u Butiku 42 za iste mere). No dobro, eto mi još jednog motiva da još smršam:lol:

Počela sam juče da čitam Stoner, Džona Vilijamsa i zasad mi drži pažnju. Nije komedija kao što sam htela, ali lako se čita, tako da je ok.
To su nemacki i francuski, a italijanski su spasavaj se ko moze jer je nemacki 40 italijanski 34, a nemacki 40 je francuski 42.
Poenta je kod tih brojeva da recimko suknja ili pantalone kop broja 40 mora da ima u struku 80 cm, a u devojackim prsima 100 cm, kod broja 38 je struk
76 itd. Kod nas, ali i u Evropi bez Italije i Francuske) vaze se ovi "nemacki" brojevi, kod Engleza i Amera sasvim je drugacije cak i za cipele.

Ja procitah konacno OSTACI DANA Kazuo Išiguro i stvarno sam odusevljena knjigom.
Meni je prosto neverovatno da neko ko nije Britanac po rodjenju, a ni po ubedjenju, uspeva da se ovako udubi u psihologiju
coveka, ljudi, drustva koji su rodjeni 60-70 godina pre njega. A i sam je rodjen na drugom kraju sveta u kome srebrni " beshtek" i ne postoji.

Meni je licno bio jako zanimljiv deo u kome on ( batler) opisuje vreme izmedju dva rata i odusevljenje aristokratije u UK za Hitlera,
ali o tome jedino se onj usudio da pise, toga nema u drugim knjigama. Sam autor u nekom intervjuu kaze da se ljudi, narodi, nacije
( tu je u prvoj liniji Japan, ali i UK; Francuska) jako nerado secaju nekih neslavnih vremena iz svoje istorije , a obicno se tako ponasaju i knjizevnici
ili intelektualna elita tog drustva. Uzeo je na zub Francusku, a mogao je bilo koju zemlju iz Evrope, ali i shire.
Cak i Srbiju;) Ali dochim da mu je ipak nepoznata.

Da li se moje genijalne prijateljice još uvek nisu vratile iz provoda? Ja stigla u Niš... Čekam dozvolu da stavim sliku... Ili će neka od vas to učiniti? ;)
Hvala vam za divno po podne, Snežnoj hvala na predivnom poklonu (jao, što ja volim poklone :)).
Lamar, torta je bila predivna (Moskva šnit :heart: )
Moja koleginica je oduševljena vama, :ortakinje:

- - - - - - - - - -

Za neupućene, Rada je danas imala seminar u Bg-u, ali i okupljanje forumašica. Srce mi je puno... :heart2:

Pre Rada stigla u Niš, nego mi u razne krajeve Beograda i okoline. Koleginica se lepo uklopila s nama, nadamo se da će nam se pridružiti na forumu.

Upravo se sladim tortom. Super je, baš mi prija.

Mislim da necemo stavljati sliku. Ostacemo tajanstvene. Mada su nam slike baš lepe.

Poslednja izmena:
Ja tek sada stigoh do kompa.
Imali smo mali porodični samit jer sutra imamo svadbu u familiji.
Divno nam je bilo večeras, koleginica ti je takođe divna, sećam je se još sa nekog sajma knjiga od ranije i sećam se vrlo dobro da voli cveće :)

I moji pokloni su takođe sjajni, neke ću da čitam a sa nekima ću da se femkam :ogledalo:

Batalite jedenje i pijenje, narocito reformisticke torte, sad vidim da ima i neke podmoskovske jerBo sam ja na dijeti vec 4 nedelje, a tako ce biti barem jos cetri
jer moram da se vratim na 38, a dosla sam negde izmedju 40 i 42, a tu je celih 10 kg zive vage.
Meni je najtorta svih torti Vasina, al je zayebana do "yaya" iako za nju treba caljda i dvajes jajca:D
Pravila sam je uspesno u mladjem dobu svog zivota, ali sada citam, mrzi me i da bacm pogled u i na kuhinju.

Umoljava se Quentin da mi da naslov "najbolje" knjige od Pinchona.

Drago mi je da vam se dopalo ono što sam vam namenila:D A torta je bila odlična:cmok:
Bilo je baš lepo sinoć, vreme je proletelo:)

Da se ne lažemo, ko ne voli poklone, ali retko ko ume da odabere pravi za mene, Veliko sam gunđalo i često se razočaram, ali, ti si nas stvarno savršeno pročitalai i ne sećam se da me je neko skoro ovako prijatno iznenadio i obradovao. Hvala ti na tome. :heart2:
Sad nemam kud, moraću da zapisujem šta sam pročitala... :lol: A izbor knjige je baš po mom ukusu. :cmok2:
Ne stigoh sinoć da je postavim...

27858880_1218965521571146_3974443623118671634_n.jpg

Batalite jedenje i pijenje, narocito reformisticke torte, sad vidim da ima i neke podmoskovske jerBo sam ja na dijeti vec 4 nedelje, a tako ce biti barem jos cetri
jer moram da se vratim na 38, a dosla sam negde izmedju 40 i 42, a tu je celih 10 kg zive vage.
Meni je najtorta svih torti Vasina, al je zayebana do "yaya" iako za nju treba caljda i dvajes jajca:D
Pravila sam je uspesno u mladjem dobu svog zivota, ali sada citam, mrzi me i da bacm pogled u i na kuhinju.

Umoljava se Quentin da mi da naslov "najbolje" knjige od Pinchona.
I ja sam na dijeti i smršala sam 4 kg od početka godine:cool: Ali moram još tako da i dalje dijetiram:lol:
Volim slatkiše više nego išta ali smanjila sam. Ali sam stukla tortu juče u slast:D
Da se ne lažemo, ko ne voli poklone, ali retko ko ume da odabere pravi za mene, Veliko sam gunđalo i često se razočaram, ali, ti si nas stvarno savršeno pročitalai i ne sećam se da me je neko skoro ovako prijatno iznenadio i obradovao. Hvala ti na tome. :heart2:
Sad nemam kud, moraću da zapisujem šta sam pročitala... :lol: A izbor knjige je baš po mom ukusu. :cmok2:
Ne stigoh sinoć da je postavim...

Hahah, piši, piši:lol:
A moramo priznati da je najveći uspeh to što sam potrefila knjigu koju nemaš:lol:
Nema na čemu:)

Nisam čitala nijednu od onih koje ste dobile, tako da se čekam utiske kad pročitate da vidim da li knjige valjaju ili ne. Meni su se učinile zanimljivim, što ne znači da su takve zaista, ali se ja ipak nadam da jesu:)

Pročitala sam Stoner (Džon Vilijams) i nije mi se previše dopala knjiga. Vilijam Stoner odlazi na studije poljoprivrede, međutim uviđa da ga više interesuje književnost te se okreće tome. Postaje predavač na fakultetu, ženi se ženom koja je hladna i koja ga ne voli, sa njom dobija ćerku o kojoj on više brine nego ona, a i profesionalno doživljava nepravdu. Imao je jedan krajnje monoton i nesrećan život, i iako se trudio da radi ispravno, štošta je bilo protiv njega. Knjiga nije obimna i brzo se čita i sam početak mi je bio ok ali kasnije je sve krenulo da pada. Ovakih priča ima, ali jednostavno, em mi je bilo predvidivo šta bi moglo ga se desi em mi nije prijala ovolika doza nesreće. Knjiga može da se pročita, ali nije ništa specijalno.

I ja sam na dijeti i smršala sam 4 kg od početka godine:cool: Ali moram još tako da i dalje dijetiram:lol:
Volim slatkiše više nego išta ali smanjila sam. Ali sam stukla tortu juče u slast:D

Hahah, piši, piši:lol:
A moramo priznati da je najveći uspeh to što sam potrefila knjigu koju nemaš:lol:
Nema na čemu:)
I ja sam se fino uhodala sa ovom dijetom pa cu produziti barem jos mesec dana. Ne jedem nista slatko, ali po podne napravim ogroman
smoothie ( valjda buide i 600-700 ml) sa malinama, bananom, kivijem, zasladim vestackim zasladjivacem ,zalijem bademovim mlekom i to mi bude
savrseno Ok, nista mi drugo slatko nije potrebno.
Kupila sam ovaj 49 ( al to ima samo 200 strana, dzabe sam dala pare):D

Vidim da je aktuelan ( i ne samo na Balkanu) opet Ismail Kadare, Ovde mi je mnogo skup ( valjda ga niko i ne cita) ali cu
zato u Beogradu kupiti sve tri njegove knjige novoizdate. Generala mrtve vojske imam, remek delo.

Znači, obična tužna i nesrećna životna priča. A koga to zanima!? Ja lično volim da pročitam da su živeli srećno do kraja života. Kao u bajci. Zato i čitam romane. Inače bih čitala novine.

Uskoro završavam Moju prijateljicu 3, pa ću odmah da se bacim na Zagonetnu narukvicu Artura Pepera, poklon od divne drage Snežne Pahuljice. Ako je kao što piše na poleđini https://www.laguna.rs/n3334_knjiga_zagonetna_narukvica_artura_pepera_laguna.html biće baš to što volim.

Ja videh sliku sa okupljanja :D, a nisam ni znala da je bilo, tek sam sad ovde videla :)
Videla sam na FB fotku grupice zena u najboljim godinama (i poklone) i pretpostavila sam da je bilo neko vidjanje.
Bas lepe slike :)

- - - - - - - - - -

Sta ste dobile od knjiga? :)

Nek je rekla, ja ne bih ni videla. Ako nekom smeta, skinuću. Ako uspem, kao što sam jedva izbrisala ko je sa mnom. Vas na slici sve mnogo volim, ali ne želim da mi stižu lajkovi ljudi koje ne znam.
Onaj fejs je totalno poludeo. Sve radi po svojoj volji, ne može da se obuzda.
Pita me kolega danas preko mesindžera, gde sam nema me mesecima. Pa nema, kad me fejs nije izabrao za tvog prijatelja, džaba što ti jesi. Prikazuju mi se objave 5-6 prijatelja, pa nemoguće da ostalih skoro 100 ništa ne objavljuju.

To su nemacki i francuski, a italijanski su spasavaj se ko moze jer je nemacki 40 italijanski 34, a nemacki 40 je francuski 42.
Poenta je kod tih brojeva da recimko suknja ili pantalone kop broja 40 mora da ima u struku 80 cm, a u devojackim prsima 100 cm, kod broja 38 je struk
76 itd. Kod nas, ali i u Evropi bez Italije i Francuske) vaze se ovi "nemacki" brojevi, kod Engleza i Amera sasvim je drugacije cak i za cipele.

Ja procitah konacno OSTACI DANA Kazuo Išiguro i stvarno sam odusevljena knjigom.
Meni je prosto neverovatno da neko ko nije Britanac po rodjenju, a ni po ubedjenju, uspeva da se ovako udubi u psihologiju
coveka, ljudi, drustva koji su rodjeni 60-70 godina pre njega. A i sam je rodjen na drugom kraju sveta u kome srebrni " beshtek" i ne postoji.

Meni je licno bio jako zanimljiv deo u kome on ( batler) opisuje vreme izmedju dva rata i odusevljenje aristokratije u UK za Hitlera,
ali o tome jedino se onj usudio da pise, toga nema u drugim knjigama. Sam autor u nekom intervjuu kaze da se ljudi, narodi, nacije
( tu je u prvoj liniji Japan, ali i UK; Francuska) jako nerado secaju nekih neslavnih vremena iz svoje istorije , a obicno se tako ponasaju i knjizevnici
ili intelektualna elita tog drustva. Uzeo je na zub Francusku, a mogao je bilo koju zemlju iz Evrope, ali i shire.
Cak i Srbiju;) Ali dochim da mu je ipak nepoznata.

Nisam stekao utisak da je takvo bilo raspoloženje aristokratije.
Više je reč o pojedincima.

Nisam stekao utisak da je takvo bilo raspoloženje aristokratije.
Više je reč o pojedincima.
Pojedinac je bio i kralj Evdvard VIII;)

ZIG HAJL 1937.
Još dok je bio prestolonaslednik, Edvard je gajio simpatije prema Adolfu Hitleru koji je od 1934. bio nemački kancelar. Obnova snage nacije, čvrstina u nastupu i podrška naroda koju je uživao delovali su opijajuće na krunskog princa Kuće Vindzor.

Nakon abdikacije, a uprkos savetima vlade, Edvard, sada Vojvoda od Vindzora, odlazi u posetu Hitleru 1937. godine. Lidera nacizma pozdravio je podignutom rukom (zig hajl). Hitler je u njemu prepoznao simpatizera, što je i rekao Albertu Šperu, ministru za gradnju i arhitekti konc-logora:

"Sve bi bilo drugačije da je (Edvard) ostao kralj. Njegova abdikacija je veliki gubitak za nas."

Mene je u knjizi fasniriao batler koji je zaljubljen, a ne shvata da je zaljubljen i tako do kraja i knjige i svog zivota.
Knjiga je ustvari prelep ljubavni roman:)

I ja sam se fino uhodala sa ovom dijetom pa cu produziti barem jos mesec dana. Ne jedem nista slatko, ali po podne napravim ogroman
smoothie ( valjda buide i 600-700 ml) sa malinama, bananom, kivijem, zasladim vestackim zasladjivacem ,zalijem bademovim mlekom i to mi bude
savrseno Ok, nista mi drugo slatko nije potrebno.
Kupila sam ovaj 49 ( al to ima samo 200 strana, dzabe sam dala pare):D

Vidim da je aktuelan ( i ne samo na Balkanu) opet Ismail Kadare, Ovde mi je mnogo skup ( valjda ga niko i ne cita) ali cu
zato u Beogradu kupiti sve tri njegove knjige novoizdate. Generala mrtve vojske imam, remek delo.
Ja ne bih stavila zaslađivač pored banane.. A to je baš dosta (600-700ml).. to bi meni bilo za dva obroka i to dobra... Je l' te zasiti to na duže vreme?
Znači, obična tužna i nesrećna životna priča. A koga to zanima!? Ja lično volim da pročitam da su živeli srećno do kraja života. Kao u bajci. Zato i čitam romane. Inače bih čitala novine.

Uskoro završavam Moju prijateljicu 3, pa ću odmah da se bacim na Zagonetnu narukvicu Artura Pepera, poklon od divne drage Snežne Pahuljice. Ako je kao što piše na poleđini https://www.laguna.rs/n3334_knjiga_zagonetna_narukvica_artura_pepera_laguna.html biće baš to što volim.
Da, priča nije ništa posebno.. Očekivala sam da će ići u nekom drugom smeru ali je išla nizvodno i to mi nije prijalo.

Jedva čekam utiske za knjigu:D
Ja videh sliku sa okupljanja :D, a nisam ni znala da je bilo, tek sam sad ovde videla :)
Videla sam na FB fotku grupice zena u najboljim godinama (i poklone) i pretpostavila sam da je bilo neko vidjanje.
Bas lepe slike :)

- - - - - - - - - -

Sta ste dobile od knjiga? :)
Pijev život, Visoke planine Portugalije, Zagonetna narukvica Artura Pepera i Čudesan život Izidora Zvižduka:)
Da, kod svih je tako.
Ja sam u ljubičastom. Ne znam samo kako je Pahuljica znala da ću biti u ljubičastom, pa mi upakovala poklon u ljubičasti papir.
Hahah da, to je ispalo baš simpatično:D Kao da sam vidovita bila:lol: Dobro mi inače radi intucija, ali u jednoj bitnoj situaciji (za mene) sam skroz promašila skoro, tako da sad intuiciju usmeravam na druge:)

Išla sam kod frizera, i baš se šalim sa drugaricom da ću sad isfenirana na nastavim da čitam:lol: Što bi se reklo, sve u fulu:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back