- Poruka
- 55.959
Rado,
srecan rodjendan
Sve najlepse ti zelim, da stignes da procitas sve svoje knjige

srecan rodjendan

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

I ma nek ide život.. Želim ti da imaš sve knjige koje želiš
Evo Rajka, još jedne pesme, za slučaj da onom prvom nisi zadovoljna. Nešto ozbiljno lepo...

Nisam mogla da verujem, zato sam i mazohisticki i citala do kraja ( doduse velika slova, malo stranica pa nije bio problem) da nekoRayela, moji utisci o Francuskom romanu su isti. Teško razočaranje.
Nisam čitla ništa prethodnih dana, i i dalje stojim na istim knjigama (Mesečina i Trezni Moris). 
Nisam mogla da verujem, zato sam i mazohisticki i citala do kraja ( doduse velika slova, malo stranica pa nije bio problem) da neko tako drsko, samuvereno pise o sebi bez da ga uopste zanimaju ljudi i drustvena situacija u kojoj zivi, a zivi sada, danas.
Kao da je on neki Kralj Sunca i za njega postoji samo neki krem pariskog drustva u kome su se prvo vrteli roditelji, a onda i deca. I sam je bio u ljubavnoj vezi sa cerkom Dzoni Holideja i tako neke besmislene zurke sa navodjenjem stotine imena, neke prepoznajes, neke ne, svaki lik iz porodice ima slicnosti sa Robertom Redfordom, Velikim Getsbijem, raznim likovima iz americkih filmova, iz romana velikih stvaralaca, muziku je opisivao u sitna crevca, ali sve nekako tako da citalac razume da je on, autor neka elita.
A mogla bih više da čitam, nego me i tu 'vata nervoza u poslednje vreme. Nekakva teskoba zbog nemogućnosti da postignem sve što želim... 

Pa, neka si nam živa i zdrava ovde sa nama još mnoogo godina. 

Realno, u književnosti meni posle relizma najviše prija romantizam. 
Daćebog.
Razgovaram nešto sa ćerkom ovde, smetam joj dok uči...
Polemišemo oko realizma i modernizma. Ja branim prvo, ona drugo. Kaže, realizam je kopija stvarnosti i tu nema mnogo umetnosti, dok modernizam kreira novu stvarnost i tu dolazi do izražaja umetnost. Ja sam staromodna po tom pitanju, bar kad je književnost u pitanju. Već u slikarstvu preferiram modernizam...Realno, u književnosti meni posle relizma najviše prija romantizam.
Joj, kako bih volela da sam studirala književnost... Čini mi se da bih to mogla i sad, pod stare dane.![]()
Modernizam u knjizevnosti je prisutan vise od sto godina. Ako mislis na kreiranje nove stvarnosti u smislu jedinstvenog, subjektivnog vidjenja i napustanje forme sveznajuceg pripovedaca onda da. Ja te bas videla kao modernistu, osobu kojoj vise prija Bora Stankovic od na primer, Milovana Glisica. 
Dan zove na ušuškavanje, a na mojoj glavi šuška kesa - otac me je ofarbao, čekam da istekne vreme i da posle pranja kose proverim očevu temeljnost.![]()
I, jesi li zadovoljna, je li bio temeljan?
Koliko staromodna?Modernizam u knjizevnosti je prisutan vise od sto godina. Ako mislis na kreiranje nove stvarnosti u smislu jedinstvenog, subjektivnog vidjenja i napustanje forme sveznajuceg pripovedaca onda da. Ja te bas videla kao modernistu, osobu kojoj vise prija Bora Stankovic od na primer, Milovana Glisica.
![]()

Sremčev još više.
Kad kažem modernizam, mislim na ova dela bez forme, ne znam šta je pisac hteo da kaže, nabacano nasilje, seks, droga i rokenrol...
Šalim se, može seks i rokenrol. Tako je.![]()