Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
EKV i Azru sam obozavala u srednjoj skoli! :-) Kad se setim... Znam celokupni opus, sve o njima...
Nakon toga punk faza, Djubrivo, Dzukele, Hladno pivo...
Sad bi to bio najvise progresive rok, Pink Floyd, Tangerine Dream, The Stranglers...Potom dzez i blues..
Obozavam Ninu Simone.
Naravno, slusam sve i svasta sada, ali ovo me nekako najbolje opisuje.

Naravno, muzicki pravac koji bi slusala se nikada nije mogao videti spolja, na meni. Uvek sam bila dama. :-D

Ih, Pink Floyd... Ta muzika mi je bukvalno pomogla da preživim neke teške godine, ali sad ih slušam jedino kad slučajno naiđem na njih negdje.

Sve se to mijenja, nekad mi je džez bio dosadan i iritantan, a sad vrlo često slušam Bila Evansa ili Četa Bejkera ili tako nešto.
Volim i Nila Janga, Pola Sajmona, ponešto od Džonija Keša...

Hvala sto me podržavate al taj period je iza mene. Sad svi, dobro ne svi ali vecina, misle da sam normalan :D
Volim i sada da cujem povremeno nesto tvrdji zvuk, neki i češće poput hladnog piva, goblina, ramstajna, ali sam uglavnom u blazem fazonu.
To slušaju moja deca. Me ne da slušaju, nego mi je sin "grupi" ide po svim festivalima i svirkama po Srbiji i regionu i sluša iste grupe.

E, baš me nasmeja... :rotf: A oni, šta su?

Ti tvoji "obeleživači" dakle smatraju da svako ko sluša duhovnu muziku, mora da je pop... :lol:

Krasuljce, ne znam kako se zovu ti koji slusaju duhovnu muziku ali znam da je za njih vec kasno :D

:zcepanje: :rotf: e baš ste me nasmejali

Moja ćerka dok uči pusti zvuk kiše koja pada... u jednom momentu (mog života) se pojavila neka ambijentalna muzika, kao za smirenje i opuštanje. E, ništa me toliko nije nerviralo kao to, čak ni ono Bodrijarovo.

A najviše volim instrumental dok čitam... Reči me dekoncentrišu.

Ma ja nikakvu muziku ne mogu da slušam dok čitam. Jedino potpuna tišina mi odgovara.
Muziku slušam jedino dok radim nešto nebitno, dok sam na poslu, recimo. :p

- - - - - - - - - -

Moja ćerka dok uči pusti zvuk kiše koja pada... u jednom momentu (mog života) se pojavila neka ambijentalna muzika, kao za smirenje i opuštanje. E, ništa me toliko nije nerviralo kao to, čak ni ono Bodrijarovo.

Uh, da...

Ti mi baš deluješ kao neko ko sluša gotiku. I zamišljam da se oblačiš kao gotičar (jel se tako kaže?). Nekako si pomalo ekstremna u svemu, u onome šta jedeš (na onoj temi) i šta čitaš (na ovoj). I ta sveća na tvom avataru. Ništa uvredljivo, samo sam tako ja to zamislila.

E pa ljudi, hvala vam, još jednom ste me prosvetlili. Ja nisam znala da taj Tom Vejts uopšte postoji. I sad sam malo prekopala po youtubu i našla da je to šta i kako on peva, nešto apsolutno zanimljivo.

Inspirisala me je ova priča o muzici pa smo ja i sinak, sami kuci, dali sebi oduška malo :D
Bas sam pomenuti pink floyd pustao... i wish you were here... kakva stvar :worth:
Pa stinga, phila collinsa, kleptona, ninu simone, bjesove, kud idijote... na kraju zavrsismo sa lako je prutu da se sokoli! :D

Nije preporucljivo
Po gradu da se ku'cis
Tu su Grobari
Delije
Radovci
Zemunci :zurka: (Struka Dobrodosli u Beograd)

Da li sam stih linija ili osoba
Ja nisam ti ni ti ja
I jos ovo znam
Nisam ono sto o meni
Kazu tvoje reci al' nisam
Ni onaj od juce
Sad sam neko treci :zurka: (Marčelo feat Ministar Lingvista- Neko treci )

Hip hop je sjajan zanr.Rep ne volim bas da slusam ali po nekad mogu da pustim.

Poslednja izmena:
Inspirisala me je ova priča o muzici pa smo ja i sinak, sami kuci, dali sebi oduška malo :D
Bas sam pomenuti pink floyd pustao... i wish you were here... kakva stvar :worth:
Pa stinga, phila collinsa, kleptona, ninu simone, bjesove, kud idijote... na kraju zavrsismo sa lako je prutu da se sokoli! :D

Echoes od Pink Floyda spominje se u Peljevinovom Omon Ra, da malo ostanemo u vezi sa temom.
Neki pisci vole da stavljaju dosta muzike u svoje knjige.
Naravno, Murakami u neke svoje knjige trpa gomile opskurnih džezera. Inače, ima neku gigantsku kolekciju džez ploča.
Jedan od mojih omiljenih likova u novijoj književnosti je Frenzenov Ričard Kac (iz Slobode), garažni roker u poznim godinama. Frenzen je kasnije objavio spisak pjesama za koje bi Kac rekao da nisu baš totalno srannje (otprilike najveći kompliment za koji je sposoban). Mislim da sam čuo samo za jednu pjesmu sa te liste. :D
U Mojoj borbi Knausgor dosta piše o omiljenim novotalasnim bendovima.

Sta si ocekivao?! :-D

Inace, Pink Floyd je moja omiljena grupa svih vremena. Nisam nailazila na njeno pominjanje u nekoj od procitanih knjiga.
A trenutno mi jedino pada na pamet slusanje klasika sa radia od strane Bukovskog i pominjanje pesme Chelsea hotel u nekom od romana Mome Kapora(Una mozda?).
Iako muziku volim, vise obracam paznju kad se pisac osvrce na omiljene knjige, da li autobiografski ili kroz svoje likove.

O, pa konačno nešto što mi je poznato :lol:
Ovaj niz muzičara bi od prilike bio po mom ćeifu.

- - - - - - - - - -

Linejna, Zamjatinov roman Mi ima čak i moja biblioteka koja nije baš prebogata.
Napiši mi u PP-u u koju si biblioteku učlanjena pa ću ti poslati link za elektrosku pretragu.

Da se vratim na procitane knjige ove godine. Konacno sam citala Selenica nakon sto sam ga nepravedno gurnula u zapecak. I otkrila novog, omiljenog, domaceg pisca. :-)))) Procitala sam tri knjige, "Ocevi i oci", "Prijatelji", "Glava/pismo". Prijatno sam se iznenadila kad sam uocila da se bavi jednom od mojih omiljenih tema, uspostavljanje radnickog samoupravljanja nakon Drugog svetskog rata. I to Selenic odlicno radi!
"Ocevi i oci" me je strasno podsetila na sudbinu Milosa N. Djurica, ima li neke veze ili se to meni samo ucinilo? Od te tri najvise mi se dopala.

Rej Bredberi - Farenhajt 451. Nije me dojmila nesto, od starta sam imao neku odbojnost, bila mi je konfuzna, sto nije retkost kada je rec o kombinaciji lose sredjenog el.formata i hrvatskog jezika. Mada, nije samo do ove dve stvari, tako je koncipirana da mnoge delove nisam uspeo da shvatim pa sam se vracao i citao ponovo.
Smesno mi je bilo, dok se nisam navikao, kako je npr. neki pojam kod nas nespretno preveden. Fire man - vatrogasac na srpskom jeziku. U knjizi je verovatno u originalu, zadrzan naziv fire man, a na nasem jeziku su u ovom slucaju vatrogasci palili vatre, iako im ime kaze upravo suprotno! :)

Zavrsio sam i Kisni psi od Dejana Stojiljkovica.
Kako nisam ljubitelj prica i kad god resim da citam, nekako gledam da sto pre smandrljam jer se ne udubim kao kad je rec o knjizi, valjda jer znam da ce brzo kraj, za 5-10 strana, ove su mi se price ipak svidele. Nisu nesto posebno ali su dobre, zanimljive, i uzivao sam dok sam citao. Ipak, mislim da mi se ne bi svidele uopste, da sam citao ostala Stojiljkoviceva dela, jer koliko mogu da zakljucim na osnovu povrsnog poznavanja tematika drugih knjiga, sve price crpu sustinu iz neke od knjiga. Mozda mu je bila ideja da ove price na neki nacin budu preteca i svojevrsni uvod u knjige (iako je, gledano hronoloski, napisana posle Konstatinovg raskrsca, Znamenja Andjela i Kainovog oziljaka)...

Poceo sam sa citanjem Zasto se niste ubili, Viktora Frenkla. Svojevremeno je jedna poznata licnost, koju sam znao da vrlo idealizujem dok me nije potpuno razocarala, preporucila ovu knjigu kao jednu od omiljenijih. Kako mi je vec par godina na spisku za citanje, resio sam da vidim o cemu je rec.
S obzirom da bas tesko uspevam da uspesno odradim pretragu sadrzaja na forumu, svako ko je citao neka bude slobodan da iznese misljenje ukoliko to zeli.

Da se vratim na procitane knjige ove godine. Konacno sam citala Selenica nakon sto sam ga nepravedno gurnula u zapecak. I otkrila novog, omiljenog, domaceg pisca. :-)))) Procitala sam tri knjige, "Ocevi i oci", "Prijatelji", "Glava/pismo". Prijatno sam se iznenadila kad sam uocila da se bavi jednom od mojih omiljenih tema, uspostavljanje radnickog samoupravljanja nakon Drugog svetskog rata. I to Selenic odlicno radi!
"Ocevi i oci" me je strasno podsetila na sudbinu Milosa N. Djurica, ima li neke veze ili se to meni samo ucinilo? Od te tri najvise mi se dopala.

Od Selenića sam čitao samo Timor mortis.Dobro je napisana knjiga, ali ja baš nemam želudac za te mučne priče iz naše skorije istorije. Uvijek dođem do nečega s čim imam lično ili porodično iskustvo.

Poceo sam sa citanjem Zasto se niste ubili, Viktora Frenkla. Svojevremeno je jedna poznata licnost, koju sam znao da vrlo idealizujem dok me nije potpuno razocarala, preporucila ovu knjigu kao jednu od omiljenijih. Kako mi je vec par godina na spisku za citanje, resio sam da vidim o cemu je rec.
S obzirom da bas tesko uspevam da uspesno odradim pretragu sadrzaja na forumu, svako ko je citao neka bude slobodan da iznese misljenje ukoliko to zeli.

I ja sam je kupila posle preporuke nekog valjda akademika. Frankl valjda govori o tome kako je preživeo logor. Smatraju ga osnivačem novog psihijatrijskog pravca- logoterapije.
WIN_20170920_154726.jpg
'Ajde, prvo ti, pa mi reci da l' bi to mene zanimalo... ;)

Od Selenića sam čitao samo Timor mortis.Dobro je napisana knjiga, ali ja baš nemam želudac za te mučne priče iz naše skorije istorije. Uvijek dođem do nečega s čim imam lično ili porodično iskustvo.

Moja omiljena je ta, Timor mortis, mada mi se sviđaju i Memoari Pere Bogalja. Ubistvo s predumišljajem sam samo gledala. Očeve i oce mi je letos preporučio prijatelj (upravo pročitao), moraću što pre kako bi smo polemisali kad se ponovo budemo sreli. :)
Jao, da stignem sve što želim, moraću da čitam 25 sati dnevno, ko naš preCednik... :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back