Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Divna Bi:heart:
Da, čak i da ne ponesem ništa mislim da mi neće biti žao jer ću gledati da skitam što više jer idem prvi put u Milano i ko zna kad ću opet. Volela bih da odem na neko od jezera da vidim (Komo možda ili La Garda). Sad već kreće da me hvata ono lepo iščekivanje pred put.:D

Hoće, namestiće se sigurno:) Druženja su zlata vredna; šta bi ljudi bez toga...:)

Nego, htela sam još nešto da napišem o Dekiju Stojiljkoviću, pa me stalno nešto prekida. Prvo mi se sin javio na fejs iz Rige (pošto je prethodno bio u Vilnusu, a pre nego što ode u Talin, obilazi sve Pribaltičke republike, a posle ide u Finsku), a onda je počela oluja, pa sam skočila da pokupim veš sa terase, a evo sad opet sija sunce, palo 5 kapi kiše, samo pokvasila ulicu. Ali olujčina je bila zastrašujuća. Sreća da je trajala 3 minuta.

Deki je meni simpatičan ovako kad ga gledam, slušam, i čitam njegove kolumne koje su jedno vreme izlazile u Blic ženi. Možda ima i dalje, ali nisam odavno kupila. Normalan čovek, realan, piše o svakodnevnim stvarima koje muče većinu ljudi, kritikuje, onako na finjaka šta je za kritiku.... jednom rečju, čovek baš na mestu.

Poslednja izmena:
Pitanje za quentina pošto voli američku književnost da li je čitao afro-američke pisce kao što su: Ralf Elison, Ričard Rajt, Lengston Hjuz, Maja Anđelou... i ako jeste kako mu se čine njihova dela?

A i nisam se nešto načitao crnaca. Ovo su sve poznati pisci koje si naveo, tu je i Toni Morison, ali jedini koga stvarno mogu preporučiti je Džems Boldvin. On je bio i homoseksualac, pored toga što je bio afroamerikanac, tako da piše iz pozicije dvostruko obespravljanog. Istina, najviše mi se dopala Đovanijeva soba, u kojoj se ne vidi da je crnac.
Čitaću uskoro Kolsona Vajtheda, savremenog pisca, ali koliko vidim i on piše uglavnom o rasnim temama.

Ljudi ovde u južnom banatu je bilo katastrofalno nevreme, evo sa zgrade u kojoj živim je odnelo skoro pola krova, a ja sam na
poslednjem spratu... jbg ne mogu da verujem kakva katastrofa, sad ako bude neki pljusak kod mene će biti poplava.:sad2:

Bodrijar, ja sam u svatovima u srednjem Banatu, takodje jezivo nevreme je bilo, srecom, u toku je bilo crkveno vencanje. Ujaku je otisao deo krova, ni ne znam sta je sa mojom kucom...
Nadajmo se da nece biti pljuska.

Da baš je bilo užasno kratko je trajalo, ali je bilo ubitačno, ima i drveća potpuno iščupanih, čujem da je u susednom selu
još gore, čitavi krovovi odleteli, srušeni ambari i šupe... Nadam se da je sa tvojom kućom sve u redu.
Samo je ovo trebalo ljudima, pored svih problema.

Auuu. Ala ste vi nastradali. Ja ne gledam vesti pa nisam nista cula. Nadam se da cete sto brze sanirati stetu. Bas mi je zao. Zaista, samo nam jos ovo treba.
Uvek kada sz prirodne nepogode u pitanju malo mi je lakse kada to pogodi neku bogatiju zemlju. Sve mislim, oni ce lakse nadoknaditi stetu.

A kada pogodi nekog siromasnijeg... :(i
Pa kada smo jos to mi. Pa kada je jos to neko koga znam... Smatram da vas znam.

Poslednja izmena:
Sve su to nama Ameri smestili
Sad sam bila kod jetrve koja čita Treće oko i takve stvari i zastupa tu teoriju. A ja citiram Dejana Lučića koji kaže: Ne postoje teorije zavere, sve je to istina! :rtfm:
A ja sam postala sklona da poverujem u to one godine kada je mesec dana bilo lepo i sunčano, samo onaj dan kad je bio Putin i parada, padala je kiša.

Hvala lamar... trebao je da dođe majstor da vidi koliko će to koštati i šta treba od materijala, ali nije došao, koga god zoveš
već je negde na terenu, nema toliko majstora koliko ima oštećenih objekata, samo da ne pada kiša, jer ako krenu pljuskovi
ima sve da prokisne.

Deki je meni simpatičan ovako kad ga gledam, slušam, i čitam njegove kolumne koje su jedno vreme izlazile u Blic ženi. Možda ima i dalje, ali nisam odavno kupila. Normalan čovek, realan, piše o svakodnevnim stvarima koje muče većinu ljudi, kritikuje, onako na finjaka šta je za kritiku.... jednom rečju, čovek baš na mestu.

Potpuno je normalan tip i priča po niški... :lol:

Sve su to nama Ameri smestili
Sad sam bila kod jetrve koja čita Treće oko i takve stvari i zastupa tu teoriju. A ja citiram Dejana Lučića koji kaže: Ne postoje teorije zavere, sve je to istina! :rtfm:
A ja sam postala sklona da poverujem u to one godine kada je mesec dana bilo lepo i sunčano, samo onaj dan kad je bio Putin i parada, padala je kiša.

a ko amerima smesta ona uragane? Izgleda da ne umeju bas tacno da koriste taj harp :D
A kisa padala da bi vodja mogo prkosno da skine kapuljacu i odbije kisobran, a za njim i ostale dvorske lude... :D

Ameri, sami sebi, da sakriju trag, kao i 11. septembar.
Aha, malo su se zaigrali.

- - - - - - - - - -

Joj, bože sad ću stvarno ispasti ne znam ni ja šta.....
Kad ne možeš zdravorazumski da objasniš i prihvatiš neke stvari, onda... tako. A pošto nisam religiozna pa da sve lepo pripišem božjoj volji i završim stvar, ja tako lupetam

Danima sam bez knjige u ruci.
Pardon, bez nove knjige, večito prelistavam neke stare naslove, radim na nekom tekstu.
Juče mi je prijao Beograd, uprkos kiši, uprkos nevremenu koje sam pratila iz prevoza.
Sručila se kiša, lila niz velika autobuska okna, a ja putovala.
Srećom, smirilo se dok sam stigla, mada je u prestonici kiše bilo u naletima.
Ja, večito pripremljena za igru vremena, ipak sam se malo smrzla.
Ipak sam krenula dok je bilo dosta toplo, ali džemperak i hulahopke nisu bili dovoljni da prikriju pad temperature.

Mnogo mi je prijao dan, loše vreme izvuklo je odlično društvo i ljuta topla čokolada u Kosta kofi-ju.

Stoga praštajte moje nečitanje. :D

P.S. Berhnardovo Hodanje mi se jaaakooo dopalo. Pomenuste ga nekoć (pisca a ne ovo delo).

Procitao sam juce za dan Ja sam legenda, iskoristio sto sam se klackao vozom sat i po.
Svidela mi se dosta iako nisam ljubitelj tematike vampira, krvopija i sl. :) prilicno je zanimljiva iako bas i nije previse dinamicna i zivopisna jer sadrzi samo jednog jedinog usamljenog lika, sto je za 50% manje nego u Makartijevom Putu :D
hvala nasoj novoj drugarici sa teme, na preporuci ;)

Sve vreme dok sam citao zamisljao sam Vila Smita kao Roberta :)
Inace, skoro smo pisali o paralela izmedju knjiga i filmova i kako film ne mora nuzno da se drzi knjige. Ovo je tipican jedan takav primer... film veze nema nikakve sa knjigom, izuzev same ideje. Niti je u knjizi junak price crnac, niti ima psa, niti ima podrum u kome drzi vampire, niti salje poruke spasa i traga za prezivelima, niti su vampiri agresivni i sa super naglasenim fizickim sposobnostima, a epilog tek nije uradjen ni priblizno zavrsetku knjige...

Vratio sam se Farenhajtu 451...
Naleteh na interesantan pasus

Screenshot_1.png

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back