Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Juče sam bila u biblioteci, uzela "Pesme" Konstantina Kavafija i "Dečak od stakla" Donata Karizija (triler).
Malo mi čudno da čitam pesme koje je muškarac uputio drugom muškarcu, šta znam, možda sam konzerva ili nisam navikla.

Pahuljica i ja išle pre neki dan da gledamo Kralja Artura, meni se svideo film. To kažem jer sam u prethodnom postu samo nešto prigovarala, pa daj da nešto i pohvalim. Držao mi je pažnju, a kasnije sam shvatila još jednu stvar, a to je da nema golotinje - prava retkost danas - i pozdravljam to.

Рада зна сигурно, али неће да открије. Знам да је читала књигу, а недавно сам то и споменуо нашта се она као изненадила. Дакле, француски савремени писац врло познат и популаран.

:hahaha:

То ради јунакиња главном лику. Иначе, познат савремени писац а и роман.

Уелбеково Покоравање.. Чим сам отворио гиф, севнуло ми је пред очима :zcepanje:
Има сијасет сличних описа. Мада није лош роман, иако поједини делови више личе на памфлет или као да су написани за дневнополитичку употребу. Зато мислим и да неће баш издржати тест времена.

Рада зна сигурно, али неће да открије. Знам да је читала књигу, а недавно сам то и споменуо нашта се она као изненадила. Дакле, француски савремени писац врло познат и популаран.
i
Ne verujem ( za Radu), zene vole erotiku, ali nas to sve malo drugacije zanima, takve stvari ne pamtimo.
I ja sam nedavno citala knjigu, ali odmah posle nje i Elementarne cestice i ta mi se vise dopala, ali iz nje sam od seksa zapamtila
samo neke masturbacije od jutra do sutra:D

Како не важи за Раду, а што је онда муче еротски снови?
Кад већ помену перверзне Јапанце (али ово је типично француски), у једној јапанској причи маћеха заводи пасторка адолесцента тако што га доји. Отац то зна, али хоће да што више угоди сину како би му надоместио мајку. Стварно су много изопачени. Али ја мислим да је то откако су дошли у додир са западном цивилизацијом, па је реакција на то што су раније живели у врло строгој патријархалној породици.

erotik_smilie_01.gif

---------------------------------------------------------------------
Данас је у Београду обављено групно венчање парова.

Бог им дао што више деце!

Ево и цитата:

Нисам ништа рекао, па она настави:
„Сигурно се сећаш како си покушавао да их сисаш када си имао дванаест или тринаест година. Једио си се што нема млека, ма како снажно сисао.“ :hahaha:
Скинула је направу за дојење са своје леве брадавице, па је постави на десну. Млеко је из њене дојке већ скоро потпуно испунило стаклену посуду, а неколико млазева потекоше и из друге дојке. Она пресу мало млека у чашу и показа ми. (...)
„Да ли се сећаш укуса мајчиног млека?“, запита ме, на шта ја спустих поглед и одмахнух главом.
„Онда сркни и пробај мало“, рече пружајући ми чашу, „хајде, пробај.“
Следећег тренутка ја, иако несвестан онога што чиним, пружих руку, узех чашу и испих белу слаткасту течност.

smilie_baby_101.gif

prezivela svadbu, bilo je lepo organizovano, bez kicha i vrlo opusteno ali sam i dalje cupkala i odbrojavala kad cu kuci:D

Pridodala sam Makartija ' Put" na hrpicu za put - nisam originalno to planirala ali sam kupovala u zadnji cas a u lokalnom Vulkanu je neka susha izgleda, niceg sto sam htela nije bilo ( ovo zvuci kao da je vrlo pogresno formulisano ali ne mogu da se cimam sad, mozak mi je vec u shumi) i prodavacica je vec pocela da me nervira jer se stalno vrtela oko mene i ispitivala jel moze da mi pomogne u izboru.

Bah.

Obožavam kad mislite na mene dok sam odsutna... :zaljubljena: Mislim i ja na vas. :D
Nautiluse, ne sećam se onog citata, kao da ga nikad nisam pročitala. :sad2: Ali, otkrila sam tajnu broja 365, kao što sam ti obečaala... ;) A i pretpostavljala sam da je to...

WIN_20170521_235930.jpg

Nisam mnogo čitala Veliku laž, samo sam u jednom pravcu, do 36. strane. Imala sam mnogo posla za vikend a i druženja, nisam imala vremena za čitanje. Ovo što sam pročitala, mnogo mi se dopada. Nije profesor otkrio baš sve... :D Već sad mogu da vam preporučim roman.

Kako je naisana rečenica, ja shvatila da se organizacija ta i ta založila za krevet, pa vidim da nešto nije u redu. Tri puta sam morala da pročitam da bih shvatila da je trud bio uložen u broj na ruci

U knjizi koju upravo citam ( o knjizi cu neki drugi put) tema su pravoslavci i katolici u Siriji ( ne Srbija nego Sirija:D, ali slican picvajz) i autor pise:
Na pravoslavni Uskrs 1941, 7 april i tu ja pocnem da mislim ( ne radim to bas svaki dan), a bilo je kasno pa nisam nista mogla da proveram.
Sad proverim i stvari stoje ovako. 7 april 1941 bio je ponedeljak ( znaci nikakav i niciji Uskrs), ali me je shlog strefio kada videh da je Uskrs u Srbiji
1941 godine bio 20 aprila ( katolicki je bio 13 aprila), a ja sam nekako uvek drzala zdravo za gotovo da je taj 6 april stvarno bio Uskrs.
U knjizi Prozraci ( Velmar-Jankovic) pominje se bombardovanje na Uskrs, ali 1944 od saveznika.

Nemci nas nisu bombardovali na Uskrs
PISMA

U listu Danas od 7. aprila ove godine objavljen je članak „Venci na spomen-obeležja“ sa potpisom B. R. u kome je izneto da je Zoran Alimpić, zamenik predsednika Skupštine grada Beograda prilikom polaganja cveća povodom obeležavanja 69-godišnjice bombardovanja Beograda od strane Nemaca izjavio: „Tog 6. aprila 1941. bio je Uskrs“.

21. april 2010. 19:57

To nije tačno. Okupacija Kraljevine Jugoslavije zatekla me je u 6. razredu gimnazije u Zaječaru. Tada već odrastao znam da je Uskrs bio 20. aprila. To sam sada proverio i u Timočkoj eparhiji. Da je 6. aprila 1941. bio Uskrs objavili su i mnogi elektronski mediji. Očigledno je da se zamenjuju 16. april 1944, dan Uskrsa, kada su Beograd bombardovali „saveznici“ i 6. april 1941.

S poštovanjem, moja staračka malenkost u drugoj polovini devete decenije.

Uroš Jocić, sudija Okružnog suda u penziji Zaječar
- See more at: http://www.danas.rs/danasrs/dijalog...s.46.html?news_id=188606#sthash.rAKXzQ6e.dpuf

A autoru cu napisati mail jer neprestano mesa neke detalje oko pravoslavaca i katolika, ukljucujuci bas i ovaj datum.

Knjiga je genijalna, nije recimo bas za Quentina, njega takve strvari ne zanimaju, ali posto ti i ja volimo Pamuka, za barem nas dvoje stvarno je "vrh"
Za Radu takodje jer ima genijalnog seksa od jutra do sutra, a nadam se da i ti nemas nista protiv:D
Nije bas kao Pamukovo stvaralstvo neka vrhunska knjizevnost, ali zato bate svashta saznas iz knjige ( o seksu ponajmanje jer je to jel
univerzalna vrednost), ali o Siriji koja je dans u zizi ne samo besmislenih novinskih izvestaja nego i o ljudima, njihovoj kulturi zadnjih 200 godina.
Knjiga bas zbunjuje jer mi svi mislimo da su Arapi malo zatucani, usput i mislimo da su muslimani, ali vidi cuda, Arapi su valjda samo ljudi
kojima je maternji jezik arapski, a bili su i katoilici, pravoslavci koji i sami sebe nazivaju Arapaima.

Meni je najboilnije saznanje ( iz knjige) da su svi lepi i pametni, obrazovani i bogati iz Alepa, a Alepo vise ne postoji.
Nisam mogla da verujem da (a citala sam kod Andre Zida u njegovom cuvenom romanu iz Alzira) da su ti arapski seljaci
imali sistem za navodnjavanje vekovima ( valjda ga imaju i dana danas),a mi smo se njima uvek podsmevali kao pritmiivnim ljudima.

Ima ovde u knjizi i seksa sa magarcima, ali valjda to ni hriscanima nije strano;)
Momak hriscanin ima povece spolovilo sa kojim ne zna sta da pocne:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back