Antigon@
Elita
- Poruka
- 17.056
Ni mene, nego ajde da nesto preduzmemo, a ja nisam preduzimac, ti na neki nacin jesi
Unistiti ovako i poslednju oazu bilo kakve normalne diskusije stvarno je dno, dna.
Sacu pitam funkcionera, ali znam da ga boli patka za ovakve stvari.
- - - - - - - - - -
Opet pominjete Zeku Rodžera i nedavno ste tako lepo pisali o tim knjigama da sam i to zabeležila da treba da potražim. Pa kad da stignem sve? Treba da odem na more na dva meseca. A daj bože da odem na 5 dana u septembru ako iskrsne neki izuzetno povoljan last minut aranžman.
More ostavi sve drugó za neka bolja vremena citaj Zeku, Ja kupih juce i cetvrtu knjigu, tu se Zeka yebava sa mislima o smrti, al mu to ne smeta da
se poybe sa svojom snajkom , ali iz trece knjige jos ne znam koja je ta.
- - - - - - - - - -
Moje je misljenje da smo sami mi svesno unistili Knjizevnost jer smo prestali da tamo pisemo.[/QUOTE]
Ima istine u ovome.
S druge strane, ne može se čovek oteti utisku da smo sujetni kad se radi o ukusima vezanim za književna dela.
Ne može se forsirati američka književnost, ako neko od čitalaca smatra da su to mahom slaba dela.
Isto tako nije sve od nemačke književnosti dobro, da bi oni koji se sa tim ne slažu, bili dočekani na nož.
Meni nije padalo na pamat da dođem na ovaj deo foruma i da kritikujem neka dela koja su neki ljudi čitali, a mogla sam nadobudno da omalovažavam nečiji ukus.
Isto tako, ne smatram da je nužno da se složim sa svačijim stavom, ali kad prorade sujete, onda ljudi i izbegavaju da pišu šta su čitali ili šta trenutno čitaju.
Moderatorski posao na pdf. književnost treba da bude posao za dvoje-troje ljudi.
To je specifičan pdf. gde ne treba očekivati od moderatora da je neprestano za knjigom da bi mogao da prati sve što ljudi čitaju i da usmerava učesnike foruma na diskusije.
Takođe, ljudi koji pišu iz hobija ili iz ambicije da budu pisci, neprijatno se osećaju jer su prozivani.
Ako mi se nešto napisano dopadne, dam komentar u reputaciji, ako mi se ne dopadne, polazim od toga da nije pisano za mene, već za nekog drugog čitaoca koji u tome nalazi lepotu.
Ali, šta da se radi.
Da je to objavljeno na nekom drugom mestu, da je štampano i da se neko od kritičara pohvalno izrazio u vezi sa tim, onda bi i se i drugačiji stav zauzeo.
Ovako se polazi od činjenice da to piše forumaš, a čim je forumaš, ispada da to nije vredno hvale.
Poslednja izmena:

ali vecina je odavde starija od mene 20ak godina, tako da stici cemo ih