krasuljak
Buduća legenda
- Poruka
- 26.629
Pamtim kad si kolicima dovlačila po desetak knjiga kući...
Umorilo se dete. 
Šalim se.
Verovatno si našla novi hobi...
Umorilo se dete. Šalim se.
Verovatno si našla novi hobi...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Umorilo se dete. 
Сјајан је блог Снежане Радојичић. И на самом блогу има јако занимљивих прича (после Турске, иде средња, па југоисточна Азија).. Било ми је јако занимљиво да пратим све то. А има је и на друштвеним мрежама (ФБ, Инстаграм...), ту поставља цртице и доживљаје које су up to date.
У међувремену прочитао сам два, слободно могу рећи, ремек-дела:
Очеви и оци - Слободан Селенић
Бетон - Томас Бернхард
Колико уживам читајући Бернхарда.. Ритам реченице, стил, као створени за мене. Права музика.
А, за Селенића, такође, изузетан писац. Штета што му се не поклања довољно пажње током часова књижевности; такорећи ни не спомиње се.
pa stiže naredna poruka "Ne Gausa nego Faust - Gete... ja sam to malo iskombinovala" 
ovde ima ono Ad acta što je Dana pominjala pre neki dan!Па да, најбоље је тако "без система", читати оно што нам одговара. Наравно, кад бирам шта ћу читати ослањам се на препоруку људи који имају сличан укус моме или, као у овом случају, вратим се писцима који су ме већ фасцинирали.
За Timor mortis се слажем; прочитао сам је прошле године и фантастична је.
Иначе, Дерета има акцију која траје до 31. августа - 3 књиге за 999 динара. Може се наћи неколико занимљивих наслова.
Линк: http://dereta.rs/akcija.aspx
Ja sam počela Nevidljivi, Aleksandra Gatalice. Pošto sam vratila u biblioteku Nevidljivi Pola Ostera, bibliotekarka mi preporučila istoimeno delo. Kaže da se njoj lično mnogo više svidelo od Velikog rata, za koji je dobio NIN-ovu nagradu, a koji niko ovde nije baš preterano hvalio.
Ali, nešto mi baš i ne ide.
A i u književnost se izgleda razumije. Teško da postoje dva različitija pisca od Pola Ostera i Gatalice.Nemoj da mi diraš bibliotekarku, super je žena, postadosmo skoro prijateljice. A i u književnost se razume mnogo više od nekih drugih bibliotekara. Stajao Nevidljivi Gatalice na pultu, pa je, eto, bilo simpatično što vraćam knjigu istog naslova. Mogu i sasvim različiti pisci da daju iste naslove.
A ja, iz tvog pisanja, zaključujem da mogu Gatalicu slobodno i da preskočim.

Ne znam jeste li pominjali ovu akciju http://www.evrobook.com/knjige-za-odrasle/akcija-outlet-sve-knjige-po-270-dinara.html
Ja bih izdvojila Marijasa ali necu kupiti nista (ima ga i u biblioteci).
Ne znam, meni je Veliki rat bio priličan sumrak NIN-ove nagrade. Ambiciozno, a neoriginalno i nekako nedovršeno.
Bi, još jedan glas ZA preskakanje...![]()

imam i Let, Vladimira Arsenijevića. Neko ga je uporedio sa Mirjam.![]()

Ja.
Izgleda danas nije najbolji dan da savjetujem šta da se čita.
Ja.
Izgleda danas nije najbolji dan da savjetujem šta da se čita.
![]()
Ostaviću i to ako mi se ne svidi. A imam i Elizabet Gilbert, Nevesta mora. To je otprilike u istom rangu. Pa leto je! Ako ne idem na more, ne znači da ne treba da čitam plažne knjige!
Gledam juče u Teranovi, "putokaz" za "probne kabine".
Mozda ce nam doneti miris mora ili bar podsecanje..
Preporučujem Knjigu o Blanš i Mariji i Ono što oduvek želiš. Čitala sam i Kuhinju boje šafrana, Incest i Otkad si otišla, ali ne preporučujem za kupovinu, može da se pozajmi. Zanima me ovaj erotski triler Iživljavanje, nema ga u biblioteci.
![]()

Pamtim kad si kolicima dovlačila po desetak knjiga kući...Umorilo se dete.
Šalim se.
Verovatno si našla novi hobi...![]()

)

Znam da se nisam najpreciznije izrazila, ali nisam znala da je baš toliko nejasno. U prodavnici Teranova označeno strelicama (putokazi) gde se nalaze kabine za probanje stvari, a napisali su "probne kabine". Kao da su to sad neke privremene kabine da se proba, proveri, ispita da li funkcionišu, pa će onda da stave prave. Ono probni rad, pa ako zadovolje primiće ih za stalno.
Napisala sam plažne knjige, umesto knjige za plažu, pod uticajem tih probnih kabina, umesto kabine za probu.
)