Mrs.Bi
Veoma poznat
- Poruka
- 13.373
И мени је било интересантно. И други део ...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Ja sam procitao Mocvaru od onog Islandjanina. Dobra je knjiga, ne ide previse u sirinu pisanjem nepotrebnih stvari, nema veleobrta kao u holivudskim filmovima....ali knjizevno je to tanko dosta sa kratkim recenicama jedva da su i prosto prosirene. Stilom me je podsetila na Kormaka Makartija.
Ipak mi je bolji Nesbe (neko me je pitao da uporedim da Nesbeom, cini mi se kamenita) i ako njegovim knjigama dam ocenu 5 (vi volite ovde da se frljate ocenama) onda Mocvari komotno ide 4
Evo i mene, stigla sam juče iz Poljske. Oženila sam brata![]()

Не знам ко има толико времена да иде од књижаре до књижаре и распитује се има ли која књига да га интересује. Мислим да ћу следеће да читам Случај нестале служавке.
Ja čitam Jedi, moli, voli. Interesantno za sveže razvedene žene ili one koje nameravaju to da budu...
I da prijavim šta čitam. Iz neke Lagunine edicije Laguna za vas, knjiga se zove Jedan dan, neki Dejvid Nikols, nikad čula. Ovo Laguna za Vas je pominjala Pahuljica, ona merači nešto odatle. Ne znam šta bi mojoj sestri, kupila par knjiga, za ovu je dobila preporuku od koleginice. Zasad mi je jedini utisak: otužno.
Tu knjigu sam citala bas u vreme najveceg emotivnog kraha koji sam ikad dozivela...prijala mi je, pronalazila sam se u nekim delovima, ali koliko me je tešila i snazila, toliko mi je bila izgovor za jos malo ocajavanja..Kasnije sam citala lose kritike o njoj, ali mene vezuje za taj neki period i uopste ne mogu da je definisem ni kao dobru ni kao losu.
Do tada nisam imala iskustva sa ljubavnim lomovima, pa nisam bila bas sva svoja....
Zato sam se i ogradila da je roman za one koje su tako nešto preživele ili preživljavaju. Svi smo imali krahove, nemoj se lažemo, ako ne bračne, a ono predbračne. Samo, teško da si mi, obične smrtnice, možemo priuštiti Italiju, Indiju, Indoneziju za vraćanje u kolosek. 
, uredjena drustva...Da li moze neka preporuka za skandinavske autore. U zadnjih godinu dana sam citao Nesbea, Pitera hega, Lua i poslednjeg ovog islandjanina Arnaldura Idridasona... volim atmosfere u njihovim knjigama, hladno vreme, hladni ljudi, uredjena drustva...
Mozes sebi da priustis i recimo Ferari ( mada ne verujem da te to bas zanima, ja uopste i ne vozim, ali recimo da je to neki vrh zadovoljstva) iz tih kriza koje svako covek imaMa, to je onaj fazon da trudnice sreću trudnice...Zato sam se i ogradila da je roman za one koje su tako nešto preživele ili preživljavaju. Svi smo imali krahove, nemoj se lažemo, ako ne bračne, a ono predbračne. Samo, teško da si mi, obične smrtnice, možemo priuštiti Italiju, Indiju, Indoneziju za vraćanje u kolosek.
![]()
Ja ti preporucjem Knausgarda ( Moja borba). O tim Skandinavcima ipak znamo nesto barem zbog Hamsuna, filmova Bergmana, ali je Knausgard na jedan,
aj da tako kazem , normalan i prizeman nacin, opisao u svom delu i Norvesku i Svedsku, (pomalo i Dansku ali to su nevazni fragmenti).
Ja se nikada do sada nisam susrela sa knjigama u kojima je tako detaljno opisan zivot ribara, ali i profesora univerziteta, narocito studenta,
uglavnom vreme od recimo 1960 ( mada ima tu opisa i baba i deda koji su i pre WWII ziveli, radili) do danas.
jedan deo kosta 1300-1400 din a ima ih 4 (ili 3 bese?)...cak i da nahvatam neke popuste i dalje ce biti preko 1000 
hvala ali tesko da cu ja tog da kupim ikadajedan deo kosta 1300-1400 din a ima ih 4 (ili 3 bese?)...cak i da nahvatam neke popuste i dalje ce biti preko 1000
![]()
Mozes sebi da priustis i recimo Ferari ( mada ne verujem da te to bas zanima, ja uopste i ne vozim, ali recimo da je to neki vrh zadovoljstva) iz tih kriza koje svako covek ima
( pol i starost ne igraju nikakvu ulogu) samo vreme nekako lechi, nikako neke efemerne zayebancije tipa putvanje ili bilo kakav drugi luksuz.
Ma, to je onaj fazon da trudnice sreću trudnice...Zato sam se i ogradila da je roman za one koje su tako nešto preživele ili preživljavaju. Svi smo imali krahove, nemoj se lažemo, ako ne bračne, a ono predbračne. Samo, teško da si mi, obične smrtnice, možemo priuštiti Italiju, Indiju, Indoneziju za vraćanje u kolosek.
![]()
hvala ali tesko da cu ja tog da kupim ikadajedan deo kosta 1300-1400 din a ima ih 4 (ili 3 bese?)...cak i da nahvatam neke popuste i dalje ce biti preko 1000
![]()
)