Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Toliko sam se najela kokica, da burek neću ni da okusim. A s mesom je, moj omiljeni...:(

- - - - - - - - - -

Al' sam se napalila na pozorište, jedva čekam da ponovo prodaju karte po 100 dinara...:zcepanje:

:mrgreen:
E pa super nam je bilo! Jeste bilo ladno , junački sam izdržala svih 6 dana ( samo jedan dan je bilo bez sunca, ostale dane je bilo prijatno) i evo noćas u putu se razbolim i sad imam temperaturu i upaljeno grlo a sutra mi zadnji dan godišnjeg :besna:
Inače znate da sam hrono , e pa opustošila sam sve pekare u Pragu i pila piva i Starbaksa za sve pare! Od sutra opet vojnički režim :lol:
I jela sam gulaš pa sam zaključila da je mađarski 10 liga iznad češkog.
Divan je Prag ( meni je ovo drugi put tamo) jedino što je BAŠ BAŠ prenatrpan turistima....ja sam se nadala da neće biti toliko ljudi pošto ipak mart nije sezona ali svejedno je bilo zastrašujuće.
Žao meni tih ljudi što žive tamo...jeste da turizam donosi para al sigurno je teško imati nešto tako estetski lepo a nemati ga nikada za sebe....
Dosta se promenio grad ...ja ga se sećam iz srednjoškolskih dana, sećam se arhitekture, osećaja neke slobode i prisnosti među svim tim ljudima...a sad sam ga nekako videla iz druge perspektive, prelepog ali sa gomilom pijandura,bučnih ekskurzija i bordela na svakom drugom ćošku.....
Rado, ih bre ima vremena za Prag. ko si na budžetu, možda da probaš s onim vikend putovanjcima, dobiješ 4 dana za 70ak jevrića. Nije puno al je lepo da ti dupe vidi puta:)

:mrgreen:
E pa super nam je bilo! Jeste bilo ladno , junački sam izdržala svih 6 dana ( samo jedan dan je bilo bez sunca, ostale dane je bilo prijatno) i evo noćas u putu se razbolim i sad imam temperaturu i upaljeno grlo a sutra mi zadnji dan godišnjeg :besna:
Inače znate da sam hrono , e pa opustošila sam sve pekare u Pragu i pila piva i Starbaksa za sve pare! Od sutra opet vojnički režim :lol:
I jela sam gulaš pa sam zaključila da je mađarski 10 liga iznad češkog.
Divan je Prag ( meni je ovo drugi put tamo) jedino što je BAŠ BAŠ prenatrpan turistima....ja sam se nadala da neće biti toliko ljudi pošto ipak mart nije sezona ali svejedno je bilo zastrašujuće.
Žao meni tih ljudi što žive tamo...jeste da turizam donosi para al sigurno je teško imati nešto tako estetski lepo a nemati ga nikada za sebe....
Dosta se promenio grad ...ja ga se sećam iz srednjoškolskih dana, sećam se arhitekture, osećaja neke slobode i prisnosti među svim tim ljudima...a sad sam ga nekako videla iz druge perspektive, prelepog ali sa gomilom pijandura,bučnih ekskurzija i bordela na svakom drugom ćošku.....
Rado, ih bre ima vremena za Prag. ko si na budžetu, možda da probaš s onim vikend putovanjcima, dobiješ 4 dana za 70ak jevrića. Nije puno al je lepo da ti dupe vidi puta:)

E zbog svega toga što si opisala + skupoće, ja nemam želju da idem sada u Prag. Neka od naših drugarica sa foruma se žalila da su neljubazni. Takvi su po prirodi, nije to zbog najezde turista, uvek su bili takvi.
Ja sam tamo bila mesec dana u vreme studiranja, u doba socijalizma, stanovala u studentskom domu, izlazila, skitala, šetala, išla na besplatne koncerne po baštama i hramovima. Kad sam čula da ti koncerti sad koštaju po 20 evra... izgubila sam volju. Ali da je lep - lep je, mogla bih opet da šetam tim uličicama na Maloj strani i Starom mnjestu (ako bih mogla da prodjem od turista).
Inače, ja ovde popizdiiiiiim.... kad se tamo pred Novu godinu sjate Slovenci i ostali u Beograd. Prodješ Knezom, ne možeš srpski da čuješ. Desi m se da mesecima ne odem u Knez, a radim na 20 metara odatle....
al sam ja neki protivnik turista.... ali nikad nije lepo kad ih je previše..

Nisu prijatni, definitivno. Osim ovih omladinaca u Starbaksu ( jedan mi iscrto smajliće po čaši od kafe onoj za poneti pa sam morala momku da se pravdam posle ) :lol:
Neprijatniji su jedino u Budimpešti bili...zvuči ružno, to sam već i pričala al nigde se neprijatno ko u Budimpešti nisam osećala. Naspram njih su čak i Česi topli :lol:
Mada moram da Vam ispričam kako smo se momak i ja slatko sporazumevali s jednom bakom u prodavnici suvenira....mi došli jedan dan, divne šolje imali ( nedaleko od Kafkinog muzeja) a ona sirota ni reč engleskog a mi ni reč češkog. Ali jadna uzvrpoljila se oko nas, našli smo se na Dobar dan :) Sutradan mi opet tamo, da dokupimo još jednu šolju ( mnogo su divne bile) i ona nas prepozna i opet cela predstava s nas troje, ispričasmo se siti a nismo se ništa razmeli i nakraju mi izlazimo a ona trči za nama , sa nekim kartončićima i viče da nam da poklončić ( darak :heart:) i da nam ženica par tih razglednica, čestitkica lepih, bog te pita. Mislim to verovatno svima da al meni bilo tako lepo, baš je mila baka:) Ceo dan mi bila u mislima.

Sada se u Pragu sve plaća....ja sam kao ultimativnu uvredu, kao neko ko se amaterski bavi fotografijom, doživela kada su mi skoro svuda tražili da doplatim dozvolu za fotografisanje....50 kruna. Nije to puno al eto mene to baš pogodilo, nekako mi je baš drsko. Hajde da i razumem u crkvi, u katedrali....ipak je to neka sveta ustanova ( bar za nekog) ali daj me nemoj....
Vazduh što dišeš još da ti naplate pa da su mirni.

Stvarno? Doplaćuje se za fotografisanje? Baš su alavi... Čekaj bre, pa 50 kruna je skoro dva evra (1eur =27 kruna, zvanično), pa nije ni malo dva evra, 240 dinara za fotografisanje.

I onda su starci radili. Ne znam koliko je stara ta baka što je pominješ, ali verovatno jeste. I to mi je uvek bilo nekako žao. Ali, kažu, male im penzije, pa moraju.

Stvarno? Doplaćuje se za fotografisanje? Baš su alavi... Čekaj bre, pa 50 kruna je skoro dva evra (1eur =27 kruna, zvanično), pa nije ni malo dva evra, 240 dinara za fotografisanje.

I onda su starci radili. Ne znam koliko je stara ta baka što je pominješ, ali verovatno jeste. I to mi je uvek bilo nekako žao. Ali, kažu, male im penzije, pa moraju.

Ja s tim ljudima ( Cesima) imam slicna iskustva. upregnu neke matorce , a vidis da su generacija Kundere, ali su ovi bili uvek neka UDBA i oni
mrtvi ladni spartaju tako sa nekim ausvajzovima pa ako bacis artiju van korpe odmah se odnekuda pojave, mada kod mene nije bio slucaj artije nego
pas koji nije bio na povocu. Moj muz i ja smo umrli od smeha, kao da si u nekom filmu u kome glavnu ulogu igra Bata Zivojinovic.
Neljubazni su, ali to su i Madjari i Bog te pita ko sve jos.
Da li smo mi ljubazni? Ja mislim da jesmo:D

Jao Prag...docekah jednu Ng tamo..pa pre oko 7-8 godina...Mnogo mi se dopao grad...nisam imala iskustva sa neljubaznošću,ali da je bilo prepuno turista, jeste..
Često mi padnu na pamet ljudi koji žive u tim turisticki atraktivnim gradovima i koliko bi me to nerviralo da sam jedna od njih...

Nego, mi proslavismo nase Mladence u dvoje i bas smo uzivali.U povratku svratismo u TC Plaza u Kragujevcu, pa sam u Mladinskoj knjizi kupila dve Kingove knjige..imaju popust 20% do kraja nedelje?U Vulkanu,koji je izdavac 10%

Carobna knjiga ima akciju...narucila sam Ostrvo i Nit, Viktorija Hislop i prve cetiri knjige serijala Vampirski dnevnici..da kompletiram...

Sto se pomenutih bajki tice, Pepeljuga, uvek i zauvek...

A sad odoh da ucim za testiranje na poslu...valjda ce i s tim jednom prestati...

- - - - - - - - - -

Bi, svidja mi se prikaz :)

Danas sam sa muskarcima setala do luke, i dok su oni zadivljeno posmatrali francuski ratni brod ja sam uzela knjige iz ove 'kucice' gde svako moze ostaviti knjige koje vise ne zeli i uzeti ono sto mu se svidja. Ima knjiga na grckom i engleskom, strucnih knjiga, casopisa... Traje uspesno mesec dana i danas je bilo knjiga duplo vise nego na mojoj slici.

Pogledajte prilog 349250

Ovo mi se mnogo dopada!!

Pricala sam vam da na letovanju po hotelima, najvise volim taj kutak gde se ostavljaju knjige....svakodnevno obilazim i proveravam..
Ali kod nas to ne bi funkcionisalo....

Sad stvarno idem...

Važi...
Al' kad te cimam, da me odbiješ. Nemam više onaj broj sa besplatnim minutima. :( Imam samo onaj sa 122

:lol: iskreno jedno stvorenje, zato te i obožavam ...
Još sam sa Neletom, malo me razočarao u momentu ili ja ne želim da priznam da je istina.
(da ne želim da priznam ne bih ovde spomenula ali pišem jer sam razmišljala o tome)
Pričajući o Srbima zaključio je kako su bolji glumci kod nas u Srbiji.
Živeći pod Turcima i u nemaštini mi jesmo bili bedni , gladni, izmučeni i lako je bilo glumiti takve uloge, malo kiselog humora a pozorište smo stvarno imali u kući

Ja sam kod Hajdi najviše volela onaj tavan kod dede na planini.
Što miriše na suvu travu :zaljubljena:

I ja :zaljubljena: To je tavan na kome je spavala i imala prozorcic sa pogledom na dolinu, a deda joj je namestio postelju od sena..:heart:
To me dirne i dan danas.

- - - - - - - - - -

Nisu prijatni, definitivno. Osim ovih omladinaca u Starbaksu ( jedan mi iscrto smajliće po čaši od kafe onoj za poneti pa sam morala momku da se pravdam posle ) :lol:
Neprijatniji su jedino u Budimpešti bili...zvuči ružno, to sam već i pričala al nigde se neprijatno ko u Budimpešti nisam osećala. Naspram njih su čak i Česi topli :lol:
Mada moram da Vam ispričam kako smo se momak i ja slatko sporazumevali s jednom bakom u prodavnici suvenira....mi došli jedan dan, divne šolje imali ( nedaleko od Kafkinog muzeja) a ona sirota ni reč engleskog a mi ni reč češkog. Ali jadna uzvrpoljila se oko nas, našli smo se na Dobar dan :) Sutradan mi opet tamo, da dokupimo još jednu šolju ( mnogo su divne bile) i ona nas prepozna i opet cela predstava s nas troje, ispričasmo se siti a nismo se ništa razmeli i nakraju mi izlazimo a ona trči za nama , sa nekim kartončićima i viče da nam da poklončić ( darak :heart:) i da nam ženica par tih razglednica, čestitkica lepih, bog te pita. Mislim to verovatno svima da al meni bilo tako lepo, baš je mila baka:) Ceo dan mi bila u mislima.

Sada se u Pragu sve plaća....ja sam kao ultimativnu uvredu, kao neko ko se amaterski bavi fotografijom, doživela kada su mi skoro svuda tražili da doplatim dozvolu za fotografisanje....50 kruna. Nije to puno al eto mene to baš pogodilo, nekako mi je baš drsko. Hajde da i razumem u crkvi, u katedrali....ipak je to neka sveta ustanova ( bar za nekog) ali daj me nemoj....
Vazduh što dišeš još da ti naplate pa da su mirni.

Kad procitam ovo boldovano - izgubim svaku zelju, ma koji grad da je u pitanju...Msm, dokle ide ovaj svet :roll:

- - - - - - - - - -

Inace, citam Montefjorea Jedne zimske noci...da jos malo uzivam u zimi i snegu ..:aha:

Raspuštena banda, niko maltene nis' ne čita (ja prva) :malav:

Sledeće dve nedelje opet radim kao i ono posle nove godine što je bilo, ali pola radnog vremena. Neću biti po čitav dan tamo, nego ću se menjati sa drugaricom. S obzirom na to, i čitanje će ili da se otegne ili da potpuno stagnira (počela sam pre neki dan Priču o zemlji i moru, ali nisam odmakla mnogo).

Kamenita i ja smo lepo kafenisale juče, vreme proletelo :)

Ja takođe 0.

0:0:3 za Radu :lol:

Nek ste kafenisale, zamišljam kako vam je bilo lepo :D

Ali sada ipak odoh da čitam Fvonka. Čitam svako veče po nekoliko strana.
Ma koliko da sam umorna moram u krevetu da pročitam bar nešto, inače ne mogu da se smirim i da zaspim.
Tih nekoliko mršavih straničica jedino ima smisla ako je knjiga tanušna kao što je ovaj Lu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back