Mrs.Bi
Veoma poznat
- Poruka
- 13.373
Radi sve, sutra je normalan radni dan, nije praznik.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Дошао је Алексеј (пралик мог Митрофана из Села). Јадан, мокар, поцепан, мрачан, очи слабашне, уморне. Стално се збуњује, о нечему прича и – ''ево шта би у новине требало дати!''Ja citam Ivana Bunjina ( Selo), "zavicajni roman", takodje je vreme pred Revoluciju ( kad razmislim sve su ruske knjige koje vrede pisane pred Revoluciju), ali
se sa ovom knjigom moje intersovanje za ruske autore zavrsava. U toj carskoj Rusiji kao da nije bilo ljudi koji zive nekim normalnom zivotom, ili jad i nezamisliva beda, blato, smrzavanje i gladovanje

Pa recimo da će od srpske Nove godine sve krenuti na bolje![]()

) ali sam na netu nasla knjigu Marli i ja. Citala sam je ali jako sam volela da je imam

Дошао је Алексеј (пралик мог Митрофана из Села). Јадан, мокар, поцепан, мрачан, очи слабашне, уморне. Стално се збуњује, о нечему прича и – ''ево шта би у новине требало дати!''
Потом смо прешли на сељачко сиромаштво, прљавштину, на бесмислени и груби сељачки разврат са женама чија су последица невероватан број деце. ''наравно, сваке ноћи. Како иначе? Погасе ватру, одмах за подсукњу и крене да деље...'' Да, ја описујем тек стоти део онога што би ваљало написати, али што не трпи ниједан папир на свету.
Дневници, Буњин
------------------------------------------------------
* СРЕЋНА СРБСКА НОВА ГОДИНА! *![]()

Кажем ти, за почетак треба да читаш његове приповетке.Da imam ziFci, a nemam, sa takvom bih ljubavlju i zadovoljstvom citala ovo Selo ( on u tom romanu pod Selom podrazumeva celu tadasnju Rusiju), ali nemam.
Sigurna sam da cu ga citati i neki drugi put jer je Bunjin simply genijalan.
Кажем ти, за почетак треба да читаш његове приповетке.
Брзи воз Москва-Севастопољ зауставља се увече на једној станици ради мимоилажења. Он, лик из приче, каже својој жени да му је познато ово место: ту је једној девојци давао часове. Упорним питањима жена му извуче признање да је имао идилу с том девојком, да су намеравали да се узму, али да су га њени родитељи, по њега срамно, отерали.
''Иза Курска, у вагону-ресторану, када је после доручка пио кафу с коњаком, жена му рече:
- Зашто толико пијеш? Ово ти је, мислим, већ пета чашица. Зар још тугујеш, сећаш се своје девојке са летњиковца, кошчатих стопала?
- Тугујем, тугујем – одговори он, смешећи се неприметно. – Девојка са летњиковца... Amata nobis quantum amabitur nulla!
- То је латински? Шта то значи?
- То ти не мораш знати.
- Како си груб – рече она немарно и окрену се прозору пуном сунца.'' (Крај приповетке)
Из Тавних дрвореда
Толико као ја моју драгу неће волети нико!
Sve su sa Limunda. Magični krug autorke Osmice, Ketrin Nevil, Planet gospodina Samlera Sola Beloua, odlično očuvane, kao nove, i Američku trilogiju Perl Bak (za 10 dinara, mislila sam da mi stoji u vikendici, da čitamm kad se kupam da ne uništavam ove iz kompleta, kad ono raspad živiRado, koje si knjige pazarila?
Ja cekam da spakujem dete na spavanje pa da pocnem sa drugim delom ovog zapocetog i pomenutog serijala.
Ne secam se sad ko je na nekoj od prethodnih strana protumacio da zalim sto sam izdangubila slagajuci slagalice sa Jovanom. Slagala sam sama, na kompu, dok je on spavao. Sad sam se setila da to napisem![]()
)

Na današnji dan treba nešto novo da se unese u kuću radi napretka. Pitam ja jutros muža šta da kupim, kaže on, kupi neku knjigu...![]()

Sat i po slazem puzzle, mogla sam knjigu procitati![]()
Ja čitam Oči plavog psa, pripovetke Markesa.![]()

Bravo za Marlija. I ja ga otkad kupujem. Film me uvek rasplače, moraću da nabavim knjigu.
Mogu ti reci da retko gde ima da se nadje (mada ne sumnjam da ces ti uspeti