Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sve su vam cizme mnogo dobre, i kupljene i ove o kojima se samo masta :)

Lamar, ja volim ovakve kao tvoje. Imam jedne tako za kisu i sneg, ali mi nisu ovde pa ne mogu da slikam. Lude su, jarkih boja i sara. Sad ne znam koliko na slici mogu da se vide, iskopala sam neku od pre dve zime.

cizme.jpg

A dok sam trazila sliku sa cizmama, nasla sam dve Jovanove gde na javnim mestima iskazuje svoju ljubav prema knjigama z:)

jocacita1.jpg

jocacita2.jpg

I da ne budem skroz off, citam i dalje Dragulj Sankt Peterburga, Kate Furnivall, imam jos 50-ak strana a onda cu da procitam i druge dve knjige iz serije jer mi bas prija kako i o cemu pise.

Ja citam Ivana Bunjina ( Selo), "zavicajni roman", takodje je vreme pred Revoluciju ( kad razmislim sve su ruske knjige koje vrede pisane pred Revoluciju), ali
se sa ovom knjigom moje intersovanje za ruske autore zavrsava. U toj carskoj Rusiji kao da nije bilo ljudi koji zive nekim normalnom zivotom, ili jad i nezamisliva beda, blato, smrzavanje i gladovanje
Дошао је Алексеј (пралик мог Митрофана из Села). Јадан, мокар, поцепан, мрачан, очи слабашне, уморне. Стално се збуњује, о нечему прича и – ''ево шта би у новине требало дати!''

Потом смо прешли на сељачко сиромаштво, прљавштину, на бесмислени и груби сељачки разврат са женама чија су последица невероватан број деце. ''наравно, сваке ноћи. Како иначе? Погасе ватру, одмах за подсукњу и крене да деље...'' Да, ја описујем тек стоти део онога што би ваљало написати, али што не трпи ниједан папир на свету.

Дневници, Буњин
------------------------------------------------------

* СРЕЋНА СРБСКА НОВА ГОДИНА! * z:)

Poslednja izmena:
Srecna vam sprska Nova godina:zjelka2:
Super su vam cizme :ok:

Ja nisam kupila cizme (mada nije losa ideja :mrgreen:) ali sam na netu nasla knjigu Marli i ja. Citala sam je ali jako sam volela da je imam
a tesko se nalazi, tako da sam sad happy:sanke:

Дошао је Алексеј (пралик мог Митрофана из Села). Јадан, мокар, поцепан, мрачан, очи слабашне, уморне. Стално се збуњује, о нечему прича и – ''ево шта би у новине требало дати!''

Потом смо прешли на сељачко сиромаштво, прљавштину, на бесмислени и груби сељачки разврат са женама чија су последица невероватан број деце. ''наравно, сваке ноћи. Како иначе? Погасе ватру, одмах за подсукњу и крене да деље...'' Да, ја описујем тек стоти део онога што би ваљало написати, али што не трпи ниједан папир на свету.

Дневници, Буњин
------------------------------------------------------

* СРЕЋНА СРБСКА НОВА ГОДИНА! * z:)

Da imam ziFci, a nemam, sa takvom bih ljubavlju i zadovoljstvom citala ovo Selo ( on u tom romanu pod Selom podrazumeva celu tadasnju Rusiju), ali nemam.
Sigurna sam da cu ga citati i neki drugi put jer je Bunjin simply genijalan.

Rado, koje si knjige pazarila? :)
Ja cekam da spakujem dete na spavanje pa da pocnem sa drugim delom ovog zapocetog i pomenutog serijala.

Ne secam se sad ko je na nekoj od prethodnih strana protumacio da zalim sto sam izdangubila slagajuci slagalice sa Jovanom. Slagala sam sama, na kompu, dok je on spavao. Sad sam se setila da to napisem :)

Da imam ziFci, a nemam, sa takvom bih ljubavlju i zadovoljstvom citala ovo Selo ( on u tom romanu pod Selom podrazumeva celu tadasnju Rusiju), ali nemam.
Sigurna sam da cu ga citati i neki drugi put jer je Bunjin simply genijalan.
Кажем ти, за почетак треба да читаш његове приповетке.

Брзи воз Москва-Севастопољ зауставља се увече на једној станици ради мимоилажења. Он, лик из приче, каже својој жени да му је познато ово место: ту је једној девојци давао часове. Упорним питањима жена му извуче признање да је имао идилу с том девојком, да су намеравали да се узму, али да су га њени родитељи, по њега срамно, отерали.

''Иза Курска, у вагону-ресторану, када је после доручка пио кафу с коњаком, жена му рече:
- Зашто толико пијеш? Ово ти је, мислим, већ пета чашица. Зар још тугујеш, сећаш се своје девојке са летњиковца, кошчатих стопала?
- Тугујем, тугујем – одговори он, смешећи се неприметно. – Девојка са летњиковца... Amata nobis quantum amabitur nulla!
- То је латински? Шта то значи?
- То ти не мораш знати.
- Како си груб – рече она немарно и окрену се прозору пуном сунца.'' (Крај приповетке)
Из Тавних дрвореда
Толико као ја моју драгу неће волети нико!

Кажем ти, за почетак треба да читаш његове приповетке.

Брзи воз Москва-Севастопољ зауставља се увече на једној станици ради мимоилажења. Он, лик из приче, каже својој жени да му је познато ово место: ту је једној девојци давао часове. Упорним питањима жена му извуче признање да је имао идилу с том девојком, да су намеравали да се узму, али да су га њени родитељи, по њега срамно, отерали.

''Иза Курска, у вагону-ресторану, када је после доручка пио кафу с коњаком, жена му рече:
- Зашто толико пијеш? Ово ти је, мислим, већ пета чашица. Зар још тугујеш, сећаш се своје девојке са летњиковца, кошчатих стопала?
- Тугујем, тугујем – одговори он, смешећи се неприметно. – Девојка са летњиковца... Amata nobis quantum amabitur nulla!
- То је латински? Шта то значи?
- То ти не мораш знати.
- Како си груб – рече она немарно и окрену се прозору пуном сунца.'' (Крај приповетке)
Из Тавних дрвореда
Толико као ја моју драгу неће волети нико!

Hocu Nautilus, citacu pripovetke, on zaista prekrasno pise.

Rado, koje si knjige pazarila? :)
Ja cekam da spakujem dete na spavanje pa da pocnem sa drugim delom ovog zapocetog i pomenutog serijala.

Ne secam se sad ko je na nekoj od prethodnih strana protumacio da zalim sto sam izdangubila slagajuci slagalice sa Jovanom. Slagala sam sama, na kompu, dok je on spavao. Sad sam se setila da to napisem :)
Sve su sa Limunda. Magični krug autorke Osmice, Ketrin Nevil, Planet gospodina Samlera Sola Beloua, odlično očuvane, kao nove, i Američku trilogiju Perl Bak (za 10 dinara, mislila sam da mi stoji u vikendici, da čitamm kad se kupam da ne uništavam ove iz kompleta, kad ono raspad živi :()
I Piljnjaka mi je doneo čovek na kućnu adresu, tu je iz komšiluka, Sankt-Piter-Burh i druge priče.Odlična.

Na današnji dan treba nešto novo da se unese u kuću radi napretka. Pitam ja jutros muža šta da kupim, kaže on, kupi neku knjigu...:rotf:
Naravno, to je bilo ironično. Ne važe se stare knjige, pa sam kupila novu bateriju za daljinski...:zcepanje:

Muž ti je baš vickast :lol:

Nisam znala za taj običaj, ali srećom da sam kupila nov jogurt :lol:

Iznenadila sam se kako je ova knjiga Atentat dobra.
Početak mi je bio na granici sa jeftinom literaturom. Međutim... sada mi dođe da vam iskucam neke pasuse.
Kada pročitam možda i hoću.

Svidja mi se, ja sam veliki Markesov fan. Pročitala sam sve što je objavljeno kod nas. Njegove pripovetke u više navrata pod različitim nazivima. Neću stići ovu knjigu da pročitam do kraja, jer ću je večeras predati vlasniku. Ali imam i ja tu knjigu, negde u kutijama (pošto još nisam namontirala biblioteku).
Police su odavno postavljene, ali ispod njih treba da dodje ormarić za obuću, koji je takodje napravljen, ali je malo veći od prostora. Pa je zid morao malo da se ištemuje da može da se uglavi. I to je uradjeno. Samo treba da se poravna i malo prekreči, više radi reda, jer se to neće ni videti. E to moj "vredni" muž nikako da uradi.
I zato neću knjige da poredjam na police jer će se ispod prašiti. Bolje im je u kutijama, bolje su zaštićene, ne praše se. Samo ja ne znam tačno gde mi je šta, iako na kutijama sve piše, ali treba da pregledam 5-6 kutija da nadjem.
A tek ću čitati i druga Markesova dela ponovo. Sto godina samoće mi je bila najbolja knjiga ikada (bolja od Orlovi rano lete :D), i čitala sam je više puta, ali ne znam da li će me u ovim godinama ponovo osvojiti. Možda sam se malo i zasitila tog magičnog realizma. Mnogi su pokušali da ga primene, ali znatno neuspešnije od Markesa.

Bravo za Marlija. I ja ga otkad kupujem. Film me uvek rasplače, moraću da nabavim knjigu.

Hvala Rado. :) Mogu ti reci da retko gde ima da se nadje (mada ne sumnjam da ces ti uspeti :lol: ;) )
Meni je film bio bzvz, ostavio me je potpuno ravnodusnom,
za razliku od knjige gde sam plakala kao kisha :(

Btw, uz casopis Bilje i zdravlje se dobija jedna od knjiga u izdanju Novosti..Casopis je 90 din. a ne znam koje su knjige u opticaju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back