kamenita
Ističe se
- Poruka
- 2.674
predivna pesma 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Ja sam nekim dobrim knjigama podelila dvojke i trojke jer mi se nisu dopale. Npr. onaj Žilijen iz Crvenog i crnog mi je tako tunjav lik (tj. kombinacija tunjavog i drčnog, katastrofa), nimalo simpatičan, jedva sam čekala kraj. Znam da je mnogima drag, ali mene je nervirao. A Praško groblje mi je na nos izašlo, trebali su mi dani da se oporavim od čitanja te knjige. Zbog toga sam odustala od čitanja Fukoovog klatna u budućnosti, već ću samo njegovu O književnosti, koju već imam.
), pa ću i njih valjda u skorije vreme. Uzela sam 011 (Momo Kapor), Sitnice koje život znače (L. Marone) i Ubistvo sultana (Ahmet Umit - čitala sam njegovu knjigu Šapat krošnji u ukletoj četvrti i bila mi je zanimljiva, pa sam rešila da se bacim na novi slučaj istanbulskog inspektora Nevzata, koji se i ovde pojavljuje).Ne dirajte Bijićku, pa šta ako joj se nije svideo ČehovJa sam nekim dobrim knjigama podelila dvojke i trojke jer mi se nisu dopale. Npr. onaj Žilijen iz Crvenog i crnog mi je tako tunjav lik (tj. kombinacija tunjavog i drčnog, katastrofa), nimalo simpatičan, jedva sam čekala kraj. Znam da je mnogima drag, ali mene je nervirao. A Praško groblje mi je na nos izašlo, trebali su mi dani da se oporavim od čitanja te knjige. Zbog toga sam odustala od čitanja Fukoovog klatna u budućnosti, već ću samo njegovu O književnosti, koju već imam.
Kupila sam 3 knjige na Deretinoj prazničnoj akciji (četvrta je bila za Pahuljicu), pa ću i njih valjda u skorije vreme. Uzela sam 011 (Momo Kapor), Sitnice koje život znače (L. Marone) i Ubistvo sultana (Ahmet Umit - čitala sam njegovu knjigu Šapat krošnji u ukletoj četvrti i bila mi je zanimljiva, pa sam rešila da se bacim na novi slučaj istanbulskog inspektora Nevzata, koji se i ovde pojavljuje).

28. Idemo da krademo konje – Per Petešun, Geopoetika 190 str. 9/10
29. Nit - Viktorija Hislop, Čarobna knjiga, 400 str. 9/10
Ovi boldovani naslovi su za mene bili nešto posebno.
ok:
Malo tuzno, ali je tako..Spiskovi su vamok:
Ali ipak, ako vam se ucini da vam je spisak mali ili slab - znajte da ima neko ko ove godine nije procitao nijednu knjiguMalo tuzno, ali je tako..

Ne dirajte Bijićku, pa šta ako joj se nije svideo ČehovJa sam nekim dobrim knjigama podelila dvojke i trojke jer mi se nisu dopale.
Spiskovi su vamok:
Ali ipak, ako vam se ucini da vam je spisak mali ili slab - znajte da ima neko ko ove godine nije procitao nijednu knjiguMalo tuzno, ali je tako..
Oprosteno ti je, ali samo ako priznas da si kao tinejdzerka bila i ti zaljubljena u Zilijena![]()

Ma nije. Tužnije je kad izgubiš vreme na neke glupe knjige. Kao npr. Višnjik i Tri sestre, a o Marku Leviju i Santi Montafjore da ne govorimo
I mene je mnogo razocarao, mislim da sam cak i knjigu bacila i s njim sam zavrsila.Nemoj da se sekiraš Waterfall. Mnogi su imali takve faze, pa prođu.
A evo i analize spiskova:
Sa Krasuljkovog spiska sam čitala Elenu Ferante prema kojoj sam bila stroža nego ona. Dala sam joj četvorke, samo prvoj knjizi peticu. Ostale su bile malo razvučene i šlajfovale na pojedinim mestima. Uvek se setim kako je Kamenitoj dosadilo njihovo beskonačno šetanje plažom.
Oko Luzitanije se slažemo, kao i oko vrhunskih Pismo-glava, Selenić, Grobnica za Borisa i Rani jadi, Kiš, Išiguro mi je za nijansu slabiji.
Sa Lamar se slažem oko Ljose, Štajnbeka, Ejmsa, manje-više oko Viktorije Hislop, Barnsa i N.N.Stefanovića i ne slažemo se oko Avie (Psihijatri...)
Film Ljubav traje 3 godine sam počinjala da gledam 2-3 puta i nikad nisam završila. Normalno da neću ni roman čitati. Niti išta više od tog Begbedea jer me Francuski roman svojevremeno baš razočarao.
Moraću da potražim Semper idem, Đorđa Lebovića, ipak ocena 11 od mogućih 10.
Како то, подвукла си Идемо да крадемо коње, а дала си јој свега 9? Јел' грешка?

Draga moja, hvala ti što me braniš i razumeš. Tako je. Nije sav Čehov za peticu. Pripovetke (neke) su mu stvarno vrh, ali ove drame su, brate, dosadne i besmislene. Uostalom dajemo ocene prema ličnom utisku, a opšti ostavljamo književnim kritičarima, istoričarima, analitičarima i ostalim -ima. Pa zašto mi ovde više verujemo jedni drugima nego tim -ima.
A možda sam malo i pod uticajem sina koji ima onaj sajt o pozorištu https://hocupozoriste.rs, pa zaista gleda mnogo predstava i već se dobro razume u to, najnoviju predstavu Ujka Vanje u Jugoslovenskom dramskom okarakterisao kao jednu dosadnu, zastarelu predstavu zbog kakvih mladih ne idu u pozorište. Pošto ga u intervjuima često pitaju kako da pozorišta više privuku mlade, odgovara da predstave ne treba da budu dosadne i zastarele nego aktuelne i da se bavi savremenim problemima.
Višnjik još bože pomozi, ali Tri sestre bože sačuvaj. Prevelike su ocene i dobile.
Nego da ja vidim šta su i kako Krasuljak i Lamar ocenile.
- - - - - - - - - -
Ma nije. Tužnije je kad izgubiš vreme na neke glupe knjige. Kao npr. Višnjik i Tri sestre, a o Marku Leviju i Santi Montafjore da ne govorimo

Ja sam s Begbedeom zavrsila nakon samo jedne knjige
Nego svidja mi se ovaj ' drugi' Murakami. Odlicno pise.
Cak mi ne smeta ni seks u knjigama ( zaboravih da kazem da sam uzela pored one dve i Plavo, gotovo prozirno)
Kakav knjizevni pocetak .
možda. Kao dijetu.
Interesantan intervju Paskal Delpeš, supruge, Danila Kiša
https://www.nedeljnik.rs/nedeljnik/...ul-9DPI08XWRajWbp6fV9jiU3OiQTrX_8ri-UkSdLPpF0