quentin
Iskusan
- Poruka
- 6.074
Evo spisak knjiga koje morate da pročitate ako biste da budete novi Ilon Mask.
Naravoučenije - da biste bili novi Ilon Mask, ne treba vam dobar ukus u književnosti.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Evo spisak knjiga koje morate da pročitate ako biste da budete novi Ilon Mask.
Osim prve dve koje sam počela da čitam pa odustala, za ostale nisam ni čula.
Stavila sam spisak jer smo uvek imali zanimljivih komentara takvih spiskova, a tema nam je prilično zamrla. Međutim, ovaj spisak nije inspirativan ni za komentarisanje. Bar meni.

)ucinio jednu dobru stvar. Naveo nas je da se pojavimo u Biblioteci Da li su vas nečiji spiskovi, od recimo, poznatijih ljudi, ili pisaca, oduševili, ili privukli veću pažnju u skorije vreme?
Taj Ilon je ipak ( do duse preko Bi)ucinio jednu dobru stvar. Naveo nas je da se pojavimo u Biblioteci
![]()

Mada, ako me baš, baš smori, batalim i nije mi žao.

Što se tiče Gospodara prstenova, izgleda da ovi naš prate modne trendove, pa ga uvrstili u lektiru...
Ja to ne bih čitala ni za pare... Ustvari, možda, za velike pare...![]()
Kao primer navodi ''Antigonu'' i ''Ilijadu'' koju će gimnazijalci od septembra čitati u odlomcima i izučavati pre svega kulturološki i fenomenološki povezujući je sa grčkom mitologijom.
Napominje da su zadržani naslovi koji se smatraju ''kanonom'' u književnosti poput ''Doživljaja Toma Sojera'' i ''Robinson Kruso'', dok je Žil Vern posle nekoliko decenija 'izbačen'' iz lektire.
- To ne sprečava nastavnike koji su ljubitelji Verna da ga preporuče učenicima. Međutim, naša istraživanja pokazuju da ga učenici nerado čitaju jer se njegova dela danas ne doživaljavaju fantastikom kao u vreme kada su pisana - objašnjava sagovornica Tanjuga.
Ali mi, kao narod imamo ogroman problem što ne cenimo ono što imamo. Sve nam tuđe bolje.
Lako je tebi da tako pricas kad nisi odgledao nijednu epizoduUzmi odgledaj, probaj ako smes, pa se vrati da kazes utiske
![]()