Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
B, hocu naravno. :-) Sve njegove knjige su mi u planu! :-)
Ti si neumorna ( cu ti uturim reputaciju, incognitio:D
Moj savet je ( ne moras da ga uzimas u razmatranje) da batalis to citanje celokupnog stvaralastva nekog autor.
Moze to ako je Dostojevski, Man, Stendal ili taklo neko po sredi, ali ne neki autori tipa ovog o kome ovde pricamo.
Samo mali savet , a i tako svako od nas cita sta, kada i kako zeli:)

- - - - - - - - - -

I ja bih da pročitam nešto od Rota. Znači, da potrežim odmah Američku pastoralu!?
Uff, tebi se ima mLogo dopadne:D
Ako sam pogresila, seci me gde sam najtanja ( devojacki struk):D
Mnogo ce ti se dopasti.

Dostojevskog i jesam celog procitala(nisam samo "Zle duhe" i " Vecnog muza"). Stendal mi se ne dopada. I od njega i od Mana sam po knjigu, dve...
Rot je u planu za nekoliko godina da se ceo procitala. Ne mora uskoro. :-)))

Kad smo kod Mana, kako ti se cini "Lota u Vajmaru"? Imam tu knjigu, kupih je svojevremeno, ali nikako da je procitam.

Kud njega da spomeneš. Prije neki dan našao sam u jednoj eknjizi sabrana djela Tomasa Vulfa. Ne znam da li da čitam nešto što nisam čitao ili da ponovim Anđela.

Aj da budem iskrena i postena ( a to sam uvek, barem ovde, narocito postena()!!!
Kupih i ja neke druge knjige od njega, ali ja to ne mogu da citam ( doduse samo sam pokusala, malo listala, ali i batalila).
Andjela i njegov dom sam dva puta ( verovatno i tri puta, ali neka je dva za sada i ovde) citala i uvek se ispocetka
odusevljavala. Ima tako nekih knjiga ( jes da ih je malo, al su zato genijalne) koje bi trebalo da citamo na svakih deset godina,
a tu je stvarno i ova knjiga.
Ta je knjiga nesto kao recimo ( ali samo recimo jer je mnogo bolja) Istocno od raja.

Gospode Boze, ovde nema koga/cega nema! :-))))) http://www.nin.co.rs/pages/warticle.php?id=91078

Nažalost verovatno većina tih knjiga nije vredna čitanja, neverovatna je ta hiperprodukcija, svi pišu, svi bi želeli
da budu pisci. Izgleda da ima više "pisaca" nego čitalaca. Čudno je to što toliko njih želi da budu pisci, iako od
toga nema skoro nikakve zarade, osim ako nisu baš neki bestseleri, valjda je to stvar nekog prestiža, elitizma da
mogu da kažu da su "pisci".

Jedan od kandidata se zove kao mm. :eek: Ako je krišom od mene pisao...:zcepanje:
Realno, čula sam samo za ove moje sugrađane, Stojiljkovića i Jankovića, onda Pištala, Ognjenovićku, Draškovića, Vidojkovića, Aćina i Albaharija. Cenim, dobiće neko ko je najbliži vlasti. ;)

Ali, Erazimo... Vrh... :rotf:

A na spisku 103 objavljena romana.
U doba kad su nagradu dobijali Andrić, Krleža i Crnjanski, objavljivalo se 30 do 40 romana na čitavom s-h jezičkom području. More, ja bih piscima zabranio kompjutere, pa da vidimo ko će da se muči sa pisaćom mašinom.

Inače, od kandidata, pročitaću Pištala, a rado bih i Albaharija. Od ostalih ne znam da li će neko da dođe na red.

Jedan od kandidata se zove kao mm. :eek: Ako je krišom od mene pisao...:zcepanje:
Realno, čula sam samo za ove moje sugrađane, Stojiljkovića i Jankovića, onda Pištala, Ognjenovićku, Draškovića, Vidojkovića, Aćina i Albaharija. Cenim, dobiće neko ko je najbliži vlasti. ;)

Imaš i Arijana Apokrifovskog. :D

Našao sam i čovjeka koji je davno, vrlo davno, radio s mojim ocem. Čovjek je pisao pjesme za djecu i poklanjao mi svoje knjige tada. Nisam znao ni da je živ, ni da piše romane...

Ma jasta, cim cujem prezime koje pocinje sa Sto, a naravno, zavrsi se sa vic, odma pomislim na tog tvog zemljaka, ali setim se i sebe, tebe;)
Ovaj Jovica Acin odlican je prevodiolac, mozda covek i pise fajn, al ja nemam vremena za takva eksperimentisanja.

Uključujući i Erazma Amsterdamskog :lol:

Vidim na spisku Predraga Crnkovića, pa se sjetim da sam čitao neki njegov blog/šahovski putopis, i prilično uživao. Je li neko čitao neku knjigu njegovu, vrijedi li čemu?

Ja čitala iha-haj davmo Beograd za pokojnike – Predrag Crnkovic , i ničega se ne sećam.

- - - - - - - - - -

Bila sam ti od pomoći priznaj :malav:

http://www.delfi.rs/knjige/2201_beograd_za_pokojnike_knjiga_delfi_knjizare.html
Pročitam ovaj prikaz i prisetim se te gladi koja se spominje u njemu i beznađa koje se provlači kroz celu knjigu.
I prisetim se da mi se knjiga nije naročito dopala.
Što je možda upravo preporuka za tebe :lol:

Ovaj Gocić mi miriše na potencijalnog dobitnika... :think:

On je Sonji oteo nagradu za 2013. A čula sam da mu je dosadan taj roman Tai. Da, subjektivna sam! Danas mi je javila da joj se Vazdušni ljudi prevode na ruski, a Velika laž na francuskI. Prevodioci se nadaju da će naći izdavače, ni tamo to baš nije lako.

Mrzi da čitam taj spisak za NIN-ovu nagradu.. Čitala sam prošlogodišnji, kad je bilo "samo" 73 romana, a konkurs još nije bio završen. I tad me frapirao toliki broj. Mislila sam zaista da izdavači ili neko napravi prethodno neki odabir, pa žiri čita 10-15 romana. Ne očekuje se valjda da pročitaju sve 103 knjige!? To je meni još jedan dokaz koliko je to sve besmisleno. Ima tu i putopisa i knjiga za decu i koječega....

Znam ovog: Младен Вуруна, КОШУЉА СА ЛИКОМ ЧЕ ГЕВАРЕ
Iz mog naselja, išao u moju OŠ, Moja drugarica bila zaljubljena u njega. Otišao na Vojnu akademiju, nisam znala da piše. Ipak je interesantan taj spisak.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back