Meni je to bila fenomenalna knjiga. Toliko da nisam mogla da gledam film, mada mi se sviđa izbor glumaca, a ni knjigu neću ponovo čitati. MIslim da je neću zaboraviti. Pritom, kad sam je čitala nisam ni imala decu, sad nema šanse da bih podnela. A smejala sam se drugarici koja je knjiholjubac kao ja, sa sličnim ukusom, koja kad bi mi tražila da joj preporučim knjigu uslov joj ej bio da nema dece. Sad je razumem
Quentine hvala na kao i uvek mudrim uvidima, cenim veoma

A za knjižare u Bgdu za koje si pitao onomad, ja bih ti zapravo preporučila baš Zepterovu u Knez Mihailovoj jer, mada deluje natrpano, nema šta nema, naročito od ne-bestselera i izdavačkih kuća iz regiona pored srpskih, onda Beopolis u Domu omladine i Zlatno runo u suterenu preko puta pozorišta Atelje 212 u Svetogorskoj ulici. U sve tri rade pravi znalci i moći ćeš svašta da iskopaš a rado će te pustiti i da dugo sam pregledaš bez da ih neko primorava da te smaraju "treba li vam pomoć". Što se tiče antikvarijata "Dveri" mslim da jeste najbolji koji znam, mada i rečeno "Zlatno runo" ima dosta toga.
Poslednje sam pročitala
Vodič kroz ljubavnu istoriju Beograda Nenad Novak Stefanović (Laguna) i nisam nešto oduševljena ali ne mogu reći ni da je gubitak vremena. Ideja mu je bila da u kraćim tekstovma, dužine (i stila) reportaže da istorijat pojedinih zgrada u Beogradu, kroz priču o njihovim stanarima i/ili arhitektama, vlasnicima... U tom pogledu sam ponešto zanimljivo saznala i naučila i zato mi je drago što sam je pročitala. Međutim, ponekad daje paušalne zaključke o uzrocima sudbina nekih ljudi (na primer, Laza Lazarević maltene ne bi umro od tuberkuloze tako mlad da mu žena nije bila karakondžula, pritom ne dajuči ni ubedljivo svedočanstvo zašto je smatra karakondžulom i još takvom koja genijalnog muža otera u grob), ili tvrde odredbe o karakteru ljudi (ovaj dobar, ovaj loš, ovaj tvrdica) opet bez potkrepe, stil mu je toliko sentimentalno-populistički da sam povremeno sama sa sobom prevrtala očima (rečenica tipa "Hm... talasi istorije... pena sećanja" Šta b to pobogu trebalo da znači u sklopu bilo koje naracije?!). Sve u svemu, ok je kad se preskoče ti izlivi i kada se ne uzimaju zdravo za gotovo zaključci autora već samo ono što je navedeno prosto kao podaci,
Veliki pozdrav za dragu staru knjigoljubačku ekipu!