Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
i kazu da je svako psihoterapiju pocinjao sa tim pitanjem - Zasto se niste ubili?
Једном сам срео једну жену у неком биоскопу, хтела је да се убије. Причала је како хоће да сврши с тим. Ја сам рекао: „Како хоћете.“ Она је рекла: „Е па, онда нећу да се убијем!“
Емил Сиоран

:hahaha:

--------------------------------------------------------------------------------------
„Имају тако много деце. Бог им дао још више!“

Pogledajte prilog 440767
smilie_baby_125.gif

Pa to je moje polje, psihologija, psihijatrija...

I ja bih volela da citam Moju borbu, ali moracu da sacekam da dodje u biblioteke.
Zavrsavam Racun, svedskog pisca Jonasa Karsona.
Zanimljiva tema... junak romana koji zivi obicnim zivotom, dobija racun od nepoznate firme za naplatu. I to astronomski visok.
Ispostavlja se da je to cena svega sto je doziveo u zivotu i za svu srecu koju je iskusio.
E, sada je preda mnom rasplet, da li je u pitanju prevara ili zaista nekako moramo jednom da platimo nekome za zivot koji zivimo... pa ma kakav bio.

- - - - - - - - - -

Od Devojke u vozu ni traga ni glasa po bibliotekama.
Ili nemaju, ili je na citanju.
Bas nemam srece, ali to samo pokazuje koliko smo citane i koliko se nasi komentari "sprovode" u delo.
Kako zavrsavam sa apsurdnom knjigom, koja je zanimljiva, uzimam posle nje mog milog Saramaga i njegovog Udvojenog coveka.
Uzivanje zagarantovano.

Једном сам срео једну жену у неком биоскопу, хтела је да се убије. Причала је како хоће да сврши с тим. Ја сам рекао: „Како хоћете.“ Она је рекла: „Е па, онда нећу да се убијем!“
Емил Сиоран
Inat je čudo... :aha:

- - - - - - - - - -

Nišlije, da izreklamiram malo moju koleginicu.

Pogledajte prilog 440775

Mislim da ću moći. Sonja to zaslužuje.
Pozivam Najti da mi se pridruži... Ako ne, Sokolica će, cenim, biti tamo...

Možda nije u redu da ja pišem nešto o knjizi koju nisam čitala, a koja je mnoge ovde oduševila, ali ipak hoću. Moja bibliotekarka je počela drugi deo Moje brobe jer je u bilioteke stigao prvo drugi deo i posle ne znam koliko strana je odustala. Kaže, on piše o životu kod kuće... ništa tu nju nije impresioniralo, a ima nebrojeno strana. E sad, da li je prvi deo bolji, ili četvrti ili šesti, ne znam šta su tvrdili Rayela i Kventin.. ali ja sam odustala unapred.

Možda nije u redu da ja pišem nešto o knjizi koju nisam čitala, a koja je mnoge ovde oduševila, ali ipak hoću. Moja bibliotekarka je počela drugi deo Moje brobe jer je u bilioteke stigao prvo drugi deo i posle ne znam koliko strana je odustala. Kaže, on piše o životu kod kuće... ništa tu nju nije impresioniralo, a ima nebrojeno strana. E sad, da li je prvi deo bolji, ili četvrti ili šesti, ne znam šta su tvrdili Rayela i Kventin.. ali ja sam odustala unapred.

Ja sam pročitao jednu i po knjigu dok se nisam navukao. Mislim da druga počinje opisom dječijeg rođendana na nekih pedeset strana, i to jeste pravi test čitalačke istrajnosti. Kasnije je interesantnije, bar je meni bilo. Naravno, ne može svaka knjiga svakome da se dopadne. Osim toga, mislim da ipak treba početi od prve knjige.

Taj test od pedesetak strana ima većina knjiga. Opasno je kad se on produži na stotinak strana. Meni se to desilo sa Lakunom, Fukoovim klatnom, Hronikom porodice Maja, Pjuriti... ne mogu još da se setim gde sam sve stigla do preko 200... Hiljadu da ne kažem bačenih strana. Sledeći put kad uzmem te knjige u ruke, moraću da krenem ispočetka.. :sad2:

Ja sam pročitao jednu i po knjigu dok se nisam navukao. Mislim da druga počinje opisom dječijeg rođendana na nekih pedeset strana, i to jeste pravi test čitalačke istrajnosti. Kasnije je interesantnije, bar je meni bilo. Naravno, ne može svaka knjiga svakome da se dopadne. Osim toga, mislim da ipak treba početi od prve knjige.
Kod tog dela druge knjge sam htela da batalim citanje nego sam mnogo skupo placala knjige pa mi se nije isplatilo da ne citam:D
Najvise mi se dopala cetvrta ( ako sam potrefila pravu) knjiga u kojoj opisuje svoje studiranje u Bergenu.
A petu nisam ni uzimala, mozda cu je nekada uzeti, al kad joj cena bude 1 evro.

Linejnu ima da linchujem cim je vidim:D
Kupih ja neku dvanejestoricu ( ja stvarno ne znam ni sta je to, ali sam mislila da je to neka fina patologija/antropologija,
kad ono ,vidi cuda , neka SF, a ja to ne umem ni da citam ni da volim jerBo to ne razumem.
Nego mi nisu puno para uzeli, recimo ko za kilo bolje ribe ( ja sam u Francuskoj).
Linejnu volim, al je vise necu slusham:D

Ahahahaha, dobra fora da ga opalis sa mnom! :zcepanje:
Ne smem vise da komentarisem procitano, opet cu nekoga da navedem na pogresan zakljucak.
Rayela, uzimam Crveno i crno, cim prije.
Citala sam je kad sam bila curetak od 16.
Red bi bio da joj se kambekujem.
Isto cu uraditi i sa Carobnim bregom.

Ahahahaha, dobra fora da ga opalis sa mnom! :zcepanje:
Ne smem vise da komentarisem procitano, opet cu nekoga da navedem na pogresan zakljucak.
Rayela, uzimam Crveno i crno, cim prije.
Citala sam je kad sam bila curetak od 16.
Red bi bio da joj se kambekujem.
Isto cu uraditi i sa Carobnim bregom.
Ma vraticu se ja na ovu Dvanaestricu, polako.:)
Carobni breg je malkice komplikovan, ali Crveno i crno zaista je pesma nad pesmama.
Carobni breg nije komplikovan, ali ako se zaneses u filozofske razgovore Nafte i Setembrinija onda malo i guglas
pa to nekako pokvari utisak.
U nekim istorijama knjizevnosti Man, Stendal i Dostojevski tvorci su morenog romana, a to stvarno i jesu.
Nema Cice da mi sada yebe sve po spisku zbog Dostojevskog, ali nju stalno kao Solzenjicina banuju u neki Sibir, zadnji put
mi je porucila da vas sve lepo pozdravim , a onda su je banovali na licu mesta:sad2:
Ona ne ume umereno ( PDF Politika) nego opali kao iz rakete i onda joj nema spasa.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back