Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nadam se da moze da se pomene i nesto izvan beletristike jer i te knjige stoje u biblioteci. Narocito kad su za masovniju upotrebu. Preporucujem:
image-62.jpg

Paviljon žena. Čitala sam mnooogo davno, u glavi mi je samo maglovito sećanje o dovođenju milosnica, odnosno drugih žena u kuću. Uglavnom knjiga počinje tako što supruga na dan kada puni 40 godina saopštava suprugu i sinovima (4 komata) da želi da joj suprug uzme milosnicu, tj. drugu ženu, Njeno je prošlo, 40 okruglo, ispunila je zadatak, a on je mlad, samo 45, može da ima još dece, a to treba da mu podari ta nova. Ona će je izabrati i sve lepo pripremiti. Ona se čak povlači i iz kuće u neki paviljon u dvorištu. Au! Kada sam čitala to daaavno (sigurna sam da sam imala 15-16 god.) verovatno sam mislila, uuu, pa to je to, 40 i fajront. Sad čitam i ne verujem. Ali, što jeste-jeste, drugačiji su bre skroz... mislim Kinezi, ne muškarci.

Paviljon žena, Perl Bak, Rad, Matica Srpska, 1978., 450 str.

Dakle završila. Ovo što sam gore napisala je ok, ali je taj feudalni Japan koji je zapravo smešten u 1936. ili 1938. godinu samo okvir i povod za priču o slobodi i ljubavi pre svega, o promenama i tradiciji. Knjiga odlična, snažna, za preispitavanje o tim slobodama. Cenim da su je moje ispisnice sve već pročitale, ali preporuka za mlade drugarice. I još da kažem da ne mogu ni da zamislim šta sam mislila kada sam je čitala u tom tinejdžerskom dobu, to definitivno nije knjiga za mnogo mlade godine.

Čituckam ovu japansku poeziju. I dalje sam na Dalekom istoku.

Paviljon žena, Perl Bak, Rad, Matica Srpska, 1978., 450 str.

Dakle završila. Ovo što sam gore napisala je ok, ali je taj feudalni Japan koji je zapravo smešten u 1936. ili 1938. godinu samo okvir i povod za priču o slobodi i ljubavi pre svega, o promenama i tradiciji. Knjiga odlična, snažna, za preispitavanje o tim slobodama. Cenim da su je moje ispisnice sve već pročitale, ali preporuka za mlade drugarice. I još da kažem da ne mogu ni da zamislim šta sam mislila kada sam je čitala u tom tinejdžerskom dobu, to definitivno nije knjiga za mnogo mlade godine.

Čituckam ovu japansku poeziju. I dalje sam na Dalekom istoku.

Kina, darling, Kinaz;)

Mi danas bili porodično na sajmu u Domu sindikata i, naravno, kupili nešto knjiga.
Tamo nam je naša Pahuljica z:poz: :heart:, malko smo je udavili, kada smo pošli kaže moja ćerka: Mama, kako je lepa.

I ja bila danas. I upoznala Pahuljicu i mislim da je nisam mnogo udavila. Ima pravo tvoja ćerka, mnogo je lepa! Lepša nego na onim slikama što je postavljala. I fina i prijatna i kulturna i proletelo mi vreme u ćaskanju s njom pa mi je pauza na poslu trajala sat umesto pola sata.

Ima i finih i povoljnih knjiga kod nje. Na snizzenju su knjige Andreja Makina. A ja znam da je neko, mislim Lamar, pravila redosled kako ih treba čitati.
Našla: http://forum.krstarica.com/showthread.php/90316-Biblioteka?p=16369019&viewfull=1#post16369019

Ja sam pazarila Muzika jednog žviota. A najavila sam da ću možda doći opet kad vidim taj redosled da kupim npr. Kći heroja Sovjetskog Saveza, koja je prva na Lamarinom spisku.

I kupila sam Ime žrtve niko, Aleksandre Marinjine. I kako sam otvorila knjigu i našla citat, setila sam se da ga je neko postavljao. I nadjem i to. Kamenita je baš lepo predstavila knjigu.
http://forum.krstarica.com/showthread.php/555759-Biblioteka-2?p=28998855&viewfull=1#post28998855

A kad ću to uzeti da čitam, nemam pojma. Nisu velike knjige, mali format, mali broj strana, a slova nisu previše sitna. Naročito je Makin kakav se samo poželeti može.
Ali dok završim Svet posle rodjendana i još nekoliko započetih.

Pa nije Lamar rekla da su povezane, nego je to neka njena impresija i logika. Kao što za svakog pisca kažemo da treba početi s nekom njegovom dobrom knjigom, koja će nas navesti da čitamo i druge, a ne sa nekom lošom, pa da ga otpišemo za svagda.

I ja bila danas. I upoznala Pahuljicu i mislim da je nisam mnogo udavila. Ima pravo tvoja ćerka, mnogo je lepa! Lepša nego na onim slikama što je postavljala. I fina i prijatna i kulturna i proletelo mi vreme u ćaskanju s njom pa mi je pauza na poslu trajala sat umesto pola sata.

Ima i finih i povoljnih knjiga kod nje. Na snizzenju su knjige Andreja Makina. A ja znam da je neko, mislim Lamar, pravila redosled kako ih treba čitati.
Našla: http://forum.krstarica.com/showthread.php/90316-Biblioteka?p=16369019&viewfull=1#post16369019

Ja sam pazarila Muzika jednog žviota. A najavila sam da ću možda doći opet kad vidim taj redosled da kupim npr. Kći heroja Sovjetskog Saveza, koja je prva na Lamarinom spisku.

I kupila sam Ime žrtve niko, Aleksandre Marinjine. I kako sam otvorila knjigu i našla citat, setila sam se da ga je neko postavljao. I nadjem i to. Kamenita je baš lepo predstavila knjigu.
http://forum.krstarica.com/showthread.php/555759-Biblioteka-2?p=28998855&viewfull=1#post28998855

A kad ću to uzeti da čitam, nemam pojma. Nisu velike knjige, mali format, mali broj strana, a slova nisu previše sitna. Naročito je Makin kakav se samo poželeti može.
Ali dok završim Svet posle rodjendana i još nekoliko započetih.
Hvala na komplimentima :) Da, brzo je prošlo vreme :), ali i treba vremena da se vidi šta sve ima od knjiga, jer je izbor stvarno veliki i ima dobrih knjiga, pa čovek ne zna u prvom trenu za šta da se odluči. Čekam utiske za Marinjinu :)
Šta si videla još interesantno na drugim štandovima?

Šetala sam malo gradom, i baš lepo pada sneg. Nekako ulepšava ovo praznično doba.:)

Kad dođem kući, ne stižem da čitam, tako da to zadovoljstvo ostavljam za kasnije. Nemam započetih pa ostavljenih knjiga od skoro (imam započetu odavno Sagu o Forsajtima, nemam pojma kad ću je nastaviti), ali imam par pozajmljenih knjiga, pa su one prve na redu kad budem imala vremena.

Sramota me da priznam kako mi je propao dan u čitanju pogrešne knjige. Uzela sam jutros u biblioteci knjigu 2032: godina apokalipse[/B sve u nadi da je to knjiga za kojom tragam od letos još, a koja u naslovu ima dve hiljade i neku godinu. Jok, nije ta, ali je čista glupost. Iako sam još na početku shvatila da nije to to, iščitah je do kraja. Šta sve ljudi ne štampaju, još budu pohvaljeni za to... :think:

Ništa nisam videla na drugim štandovima, morala sam da požurim nazad na posao.
A onda sam uveče krenula s posla (Obilićev Venadc) peške i išla do starog Merkatora. Bravo ja. Već je počeo da pada sneg, a dok sam stigla u moj kraj sve je već bilo belo.

Joooj, što se utisaka tiče, načekaćeš se. Prvo knjige iz biblioteke: Svet posle rodjendana (da je neka zanimljiva verovatni bih je se latila i za novogodišnje praznike (ne radim ni sutra ni prekosutra, eto prilike)) i Alis Manro, Životi devojaka i žena. Obe sam već produžila :zima:

Krasuljak, da nije 2666, Laguna izdala?

Bi, lepu si šetnju imala, nije to baš mali put. :) Sad ne znam kako je napolju, ali kad sam ja šetala baš su padale velike pahulje, baš je lepo bilo.

A knjige, naravno, prvo iz biblioteke. Ova je tvoja pa to možeš kad hoćeš. :)

Poslednja izmena:
Možda... Potražiću je sledeći put.

- - - - - - - - - -

Pogledala sam sad o čemu se radi, definitivno nije. Ovaj broj 2666 ne predstavlja godinu. Ovo za čim tragam je neka vrsta satirične naučne fantastike...

eee, vidi stvarno!

Danas sam na ulici videla Gloriju s nekim knjigama koje su već bile. Čini mi se da je 299 dinara, ako sam dobro videla. Skupo...

I ja sam danas videla Gloriju s knjigom, meni nepoznatog pisca, delovalo je ime nekako arapski ili turski. A Glorija nikad na svom sajtu nema reklamu za knjigu, ni najavu, ni ništa. Ili ja ne znam da nadjem.

Nemoj da se neka šalila da otvori Biblioteku 3. Nemesis je obećala da će da me podseti... :nono2:

- - - - - - - - - -

Kako ste se raspisale, biće to sutra. Ako ne, za Božić nisam tu...:( Čekajte me, ja ću sigurno doći... :lol:
:lol:

Sutra ću sebe da častim za Božić knjigom (baš neočekivano, hmmm). Možda budu i dve ako mi se omakne. Meri Popins je sigurna :heart:

Ja sam videla Čoveka sa drvenim šeširom i Suzanu Tamaro.

Ja mislim da imam obe. Suzana mi je ovde, a ovog Čoveka mislim da sam dala kumi sa još 3 knjige (sve iz Glorije), od kojih sam pročitala samo Isabel Aljende (a ona nije jer joj se ne svidja). Ostalo kaže da je pročitala, ali mi NE VRAĆA iako smo se videle nekoliko puta.
Da li je i neka knjiga Ane Gavaldi izašla u Gloriji? To ime mi je tako poznato, (gledam ga danas kod Pahuljice), ali nisam ništa čitala. Pa mislim, možda je i to kod kume.

Imala sam Meri Popins kad sam bila mala. :zaljubljena: Jao, gde li je ta knjiga...:think:
Predivna je Meri :heart: Meni je film divan. :heart:

Ja mislim da imam obe. Suzana mi je ovde, a ovog Čoveka mislim da sam dala kumi sa još 3 knjige (sve iz Glorije), od kojih sam pročitala samo Isabel Aljende (a ona nije jer joj se ne svidja). Ostalo kaže da je pročitala, ali mi NE VRAĆA iako smo se videle nekoliko puta.
Da li je i neka knjiga Ane Gavaldi izašla u Gloriji? To ime mi je tako poznato, (gledam ga danas kod Pahuljice), ali nisam ništa čitala. Pa mislim, možda je i to kod kume.
Da, da, ima dosta njenih knjiga. Ima jedna za decu (simpatična je) a ostale su za odrasle koliko sam shvatila. Mislim da je neko čitao odavde nešto njeno, ali ne znam ko :zstidljivko:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back