Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lamar & Rayela
A tašna je ipak samo što ja to sve zovem torbama. Će uslikam al vrlo je bazična, tamno zelena i malo sivog. Ja i nemam ukusa za taške, ja sam apa drapa dete uvek bila, starke martine, ranac....a sad radim u kancu s još bar 30 žena koje svaki dan dolaze pos ful mejkapom i štiklama ....pa pokušavam i ja makar malo da se uredim. Al džaba, harambaša bio harambaša osto....

Mrs.Bi
:lol:
Zli bus plus!
Izgleda da nam je juče bio neki brljav dan.

Inače tek sam sad otkrila opciju restore auto saved text....e bem te ludu .....koliko bih si olakšala život

Odo u NS , porodični ručak, ja na štiklama koje nosim dva puta godišnje. OPa opa. Ako preživim bez slomljene ruke, biće dobro. A večeras nazad na čitanje Česlava Miloša :heart:

Inače tek sam sad otkrila opciju restore auto saved text....e bem te ludu .....koliko bih si olakšala život

Odo u NS , porodični ručak, ja na štiklama koje nosim dva puta godišnje. OPa opa. Ako preživim bez slomljene ruke, biće dobro. A večeras nazad na čitanje Česlava Miloša :heart:

Mogla bi i nama da je otkriješ...;)
Inače, moj se sin juče vratio s devojkom iz Novog Sada s dočeka(dobro, preko BG-a, bili na utakmici). Kažu, odlučili su da žive u NS...:lol:

Eugenija Grande, Rodjak Pons, Sjaj i beda kurtizana 1 i 2, Seljaci, Golicave price, Trazenje apsolutnog, Šagrinska koža, Čiča Gorio, Kad žena zri, Ljiljan u dolu, Rodjaka Beta.

Pročitala samo Čiča Goria, još u škloli... :rumenka: A imam ih sve osim boldovanih. 'Ebi ga, ovi savremeni pisci mi ne ostavljaju puno vremena da nadoknadim propušteno, a trebalo bi. :aha:

- - - - - - - - - -

Имам и прочитала сам. Сад ми се чита опет.

Pa, ako je tolko dobro, daj da čitam to umesto Runa... :think:

Pročitala samo Čiča Goria, još u škloli... :rumenka: A imam ih sve osim boldovanih. 'Ebi ga, ovi savremeni pisci mi ne ostavljaju puno vremena da nadoknadim propušteno, a trebalo bi. :aha:

- - - - - - - - - -

Pa, ako je tolko dobro, daj da čitam to umesto Runa... :think:

Ja imam problem sa svim piscima osim sa Rusima i pojedinim primercima koji nisu Rusi, a odusevljavaju me... ostale dozivljavam manje vrednima, retko ko me odusevi. A sto se tice savremene literature malo je njih koje bih izdvojila, svega desetak.

Eugenija Grande, Rodjak Pons, Sjaj i beda kurtizana 1 i 2, Seljaci, Golicave price, Trazenje apsolutnog, Šagrinska koža, Čiča Gorio, Kad žena zri, Ljiljan u dolu, Rodjaka Beta.
Ja sam sve ( valjda sve) procitala. Mada Nautilus onomad ( pre tri godine ) rece da je Balzak pisao i nekoliko desetina romana.

Ove boldovane su mu bas onako em ponavljacke, em dosadne, ima se utisak da ih je pisao na silu i preko qrtza.
Rodjaka Beta je savrsena, Sangrinska koza takodje. Pravi Balzakz:)

Ja sam sve ( valjda sve) procitala. Mada Nautilus onomad ( pre tri godine ) rece da je Balzak pisao i nekoliko desetina romana.
Гопсек
Кад жена зри (Тридесетогодишња жена)
Пуковник Шабер
Чича Горио
Беатрича
Лажна драгана
Записи двеју младих жена
Албер Саварус
Модест Мињон
Евгенија Гранде
Славни Годисар
Музеј старина
Изгубљене илузије
Урсула Мируе
Мутивода
Ферагус
Војвоткиња де Ланже
Златоока девојка
Фацино Цане
Цезар Бирото
Службеници
Банка Нисенжан
Сјај и беда куртизана
Наличје савремене историје
Рођака Бета
Рођак Понс
Малограђани
Један догађај за време терора
Посланик д' Арси
Шуани
Сеоски лекар
Љиљан у долу
Сеоски поп
Сељаци
Код мачке која се лопта
Соразин
Еликсир дугог живота
Вендета
Шагринска кожа
Луј Ламбер
Серафита
Трагање за апсолутним
Физиологија брака
Непознато ремек дело
Бал у Соу
Брачни уговор
Безбожникова миса
Стара девојка
Масимила Дони
Тајне књегиње де Кадињан
Пјерета
Забрана
Тамна историја
Турски поп
Црвена крчма
Напуштена жена
Кинолине вештине
Вотрен
Меркаде или послован човек
Брачна школа
Маћеха
Голицаве приче
Кромвел
Жан-Луј
Стогодишњица
Анета и злочинац
Једна Евина кћи
Један пословни човек
Последње Вотреново утеловљење
Мелмот покајник
Битка
Госпођа Фирмијани
Гренадијера
Збогом
Један краљ боема
О Катарини Медичи
Окружна муза
Онорина
Памела Жиро
Писма о Паризу
Писма странкињи (преписи)
Пјер Грасу
Породични мир
Први кораци у животу
Проклето дете
Стављање под старатељство
Породица Марана
Сорозин
Ел Вердуго (Џелат)
Порука
Тајна браће Руђери
Чиновници
Малограђани (?)
Глумили су незнајући
Кобна клисура
Дон Жуан од Белвидера

Poslednja izmena:
Има, наравно. Мислим да му је најобимније дело, малопре поменуто, Изгубљене илузије. Читао сам га, и свиђало ми се иако је мало развучено.

Има, наравно. Мислим да му је најобимније дело, малопре поменуто, Изгубљене илузије. Читао сам га, и свиђало ми се иако је мало развучено.

Ja stvarno uzivam da ga citam, ali je bio vrhunski umetnik za ova razvlacenja opisujuci jednu haljinu ili frizuru na 5 strana.
Medjutim, i to je umetnost:))

Ove boldovane su mu bas onako em ponavljacke, em dosadne, ima se utisak da ih je pisao na silu i preko qrtza.
Rodjaka Beta je savrsena, Sangrinska koza takodje. Pravi Balzakz:)

Covek je pisao i po sesnaest sati dnevno da otplati dugove. To je njemu bio posao... Fascinantno u neku ruku, mada se osecaju padovi...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back