Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Što se tankog struka tiče, ponoviću: uradite test na kandidu. Meni to niko nije hteo da kaže, zato sad ja svima raspričavam.
Za dva meseca sam smršala 10 kg, muž ne može da me prepozna. :lol: Naravno, nisam bila na dijeti, samo sam izbacila iz jelovnika stvari koje ona voli. E, sad, što su to bile namirnice koje i ja volim... ;)
Ugljene hidrate u bilo kom obliku, čak i voće, zatim belo brašno i kvasac, kafu i alkohol. Jela sam hleb koji sam sama mesila od integralnog nepšeničnog brašna (ječam, raž, heljda, semenke razne) s praškom za pecivo i povrće. prvih dana mi je bilo neobično bez slatkiša, ali sam se brzo navikla i nisam bila drčna dok su oko mene jeli tortu, kolače, palačinke...
Zaboravih, krompir i pirinač nikako. Meso može, ali ne i mesne prerađevine.

Pa ni grasak i pasulj nesme, i jos kojesta, nije to tako bas lako primeniti kao sto je napisati. A i brzo se vracaju kg provereno, jedino sigurno i da traje na duze staze je manji obroci i puunooo fizicke aktivnosti, sve ostalo je kratkog daha.

E, da, nije život što i poljem preći.
Svaka ti čast, Krasuljak, sve si to uradila, a nisi dolazila na Podršku za dijetu!?
A gde se radi taj test na kandidu? Moja koleginica je isto bila na tako nekoj strogoj dijeti zbog kandide, to je muka. Ništa se bre ne jede.

Za onoga ko je zdrav, suština je u onom što del piero kaže: više potrošiti nego što se unese. A ja prva stalno tražim neku čarobnu formulu, da mogu da jedem šta hoću i koliko hoću, a da mršavim. Doduše, uvela sam ovih dana puno šetnje (ne smeta mi hladnoća), samo još da prestanem da jedem (kad pojedem sve što sam naspremala za Novu godinu..... ), i uvek tako... još ovo, još ono, od ponedeljka, od prvog...

Pomislila sam da misliš na Kevina, ali nisam ukapirala kome se obraćaš...

Hvala za Jaloma. Inače sam mislila da počnem Zlatno runo... Pa, kad ću ako ne za raspust... :aha:
.
Da i ja sam mislila da je sada vreme za Zlatno runo, ali mrka kapa.

Valjda cu ga nekada i procitati. Nego pogledaj na PDF Seks za odrasli, mislim da je neko zaljubljen u tebe pa pise eroticne
price o svojoj profesorki matematikez:D

I ja sam, Bi, počela da jedem sve što sam naspremala za novaka, Zato sam i dala uzorak na analizu pre toga.:lol:

- - - - - - - - - -

.
Da i ja sam mislila da je sada vreme za Zlatno runo, ali mrka kapa.

Valjda cu ga nekada i procitati. Nego pogledaj na PDF Seks za odrasli, mislim da je neko zaljubljen u tebe pa pise eroticne
price o svojoj profesorki matematikez:D

:eek: Gde je to? :rotf:

Svaka ti čast, Krasuljak, sve si to uradila, a nisi dolazila na Podršku za dijetu!?
A gde se radi taj test na kandidu? Moja koleginica je isto bila na tako nekoj strogoj dijeti zbog kandide, to je muka. Ništa se bre ne jede.

Za onoga ko je zdrav, suština je u onom što del piero kaže: više potrošiti nego što se unese. A ja prva stalno tražim neku čarobnu formulu, da mogu da jedem šta hoću i koliko hoću, a da mršavim. Doduše, uvela sam ovih dana puno šetnje (ne smeta mi hladnoća), samo još da prestanem da jedem (kad pojedem sve što sam naspremala za Novu godinu..... ), i uvek tako... još ovo, još ono, od ponedeljka, od prvog...

I ja sam svojevremeno drzala dijetu zbog kandide, ali sto bi ti isla da ispitujes kandidu ako ti nije nista?
Ta je dijeta zapravo ista kao i ova nasa sto ce je kao drzimo od juce, apsolutno nikakvi ugljeni hidrati, nikakav kvasac, beli hleb.
To je vrlo nezgodno jer je tesko da pravis bilo sta sto ima veze s mozgom bez malo pirinca ili krompira, ali moze, jedes
svaki dan za rucak ( za tebe je to 17.00 h) dva tanjira neke minestrone, mozes i podvarak, al bez leba, sarme bez pirincha

Da, i voce ne sme da se jede, jabuka eventualno. Zato pojedes shaku badema, lesnika, oraha i mozes svako vece da pravis neki omlet , ali
samo od belanaca. Zumance skupljaj pa kad oslabis napravi tortu sa 100 komada.

- - - - - - - - - -

I ja sam, Bi, počela da jedem sve što sam naspremala za novaka, Zato sam i dala uzorak na analizu pre toga.:lol:

- - - - - - - - - -

:eek: Gde je to? :rotf:

http://forum.krstarica.com/showthread.php/713893-Profesorka-Matematike

Vi ste zene cuda sa svim tim dijetama :D Srecno vam bilo sa njima i zelim vam da uspete...ali u danasnje vreme, svi visimo na netu, mozete se informisati i malo dublje o tim temama (doduse uglavnom su tekstovi na engleskom) i shvati se brzo koliko je besmisleno izgladnjivati svoje telo u tolikoj meri da ne smes da jedes 90% hrane koju inace unosis! I posle se kilaza vrati na staro, naravno jer organizam vapi za proteinima i belancevinama bez kojih ne moze i kad ponovo pocne da ih dobija skladisti ih jos i vise! Kad silom pokusavas da poremetis ishranu i metabolizam to nikako ne moze biti dobro vec nasuprot! I mozda zvuci ironicno cak i za mrsavljenje je neophodno imati ucestalije obroke!

evo finog predloga za pocetak nove godine. Da svi naprave svoju listu :)
http://www.dodaj.rs/f/2g/10q/2ixIXntf/reading-challenge-2015.png

Poslednja izmena:
SREĆNO U NOVOJ, DRAGE i DRAGI MOJI:zjelka2:

"...da ostanemo ovo što smo.
Sutra. I uvek. Deca.
Ne veliki, ne odrasli.
Da se ne zavlačimo svako u svoju ljusku,
da jedno drugom ne dopustimo
da budemo ono što nismo,
da ne gledamo vučjim očima
i da se uvek prepoznamo kada se sretnemo." - Meša Selimović

police_knjige_in.jpg

:vatromet:

Del Piero, videla sam na vise mesta na fb taj izazov, svidja mi se (inace volim citalacke izazove) :) Da prijavim dve knjige koje sam poslednje procitala prosle godine. Spomen muzej, Sergej Dovlatov. Jos dok sam je citala razmisljala sam kako cu je ovde predstaviti, i eto vrlo je tesko, mozda najbolje da je samo pohvalim a kome se ukus poklapa sa mojim moze je slobodno procitati. Pisana je u prvom licu, kratka je a nabijena pametnim recenicama, glavni junak me je negde podsetio na junake Erlenda Lua koji se jos pronalaze u zivotu... :) Ovaj junak je neostvareni pisac, neuspesan muz i skoro potpuno odsutan otac, pametan ali tu pamet nigde nije ulozio ni iskoristio, i sad je resio da u fazi potpunog bankrota ode u taj Puskinov muzej iz naslova i da tamo radi kao vodic. Usput iznosi svoja vrlo britka zapazanja o svetu i zivotu, knjiga je puna njegovih razmisljanja i kratkih monologa u kojima on izvanredno 'odgovara na svaku'. Eto, ipak sam srocila neku iole pristojnu preporuku :) I jos sam procitala Neocekivani gost, En Korkeakivi. Ova knjiga mi se neobicno dopala, bas mi je bilo onako prijatno da je citam, pravo citalacko uzivanje. A niti sam sta ocekivala od nje, niti umem da objasnim sta mi se toliko dopalo. Mislim da je u pitanju talenat za prenosenje atmosfere i da me je zbog toga sasvim obuzela. To docaravanje atmosfere je postignuto tako dobro i kroz detalje koji se u knjigama ovog zanra obicno zanemaruju. Cela radnja se desava u jednom danu koji je po mnogo cemu znacajan a opet sve tece tako lagano i lepo, nije uopste isforsirana prica. Svideo mi se i lep uvid u svet diplomatskih sluzbenika, fino je docaran ritam Pariza, glavna junakinja kakva je bila nekada i koliko je zrelija sada, njena uloga majke i supruge tako vazne osobe... Jednostavno preporuka od mene.

Citam Klub bozicnih kolacica, tom knjigom pocinjem godinu iz dva razloga. Prvo, to je zadatak za citalacki klub ciji sam clan na fb. Drugo, prija mi da makar kroz knjigu zadrzim tu praznicnu atmosferu koja ovde polako prolazi jer su Grci proslavili i Bozic i Novu godinu.
Slatka knjiga, o prijateljstvu, roditeljstvu, kuvanju, praznicnim duhu.. Ima i recepata za kolace a i price o raznim namirnicama (brasno, bademi, cokolada).

Da se pohvalim kako se obruka sad u Carpisi. Kupujem torbu i elegantno dajem prodavacici bus plus karticu umesto Intezine. Jos sam da stvar bude gora cekala 5 minuta u redu i drzala karticu bus plus u ruci i nisam skapirala da drzim pogresnu :shy:
z:shock:
Sreca pa je prodavacica bila simpaticna pa smo se na kraju site ismejale obe

Mi danas bili porodično na sajmu u Domu sindikata i, naravno, kupili nešto knjiga. Malopre računam, u našu kuću je uključujući moje, mamine, švecine i ćerkine knjige, ušlo oko 40 knjiga :dash: za poslednjih nekoliko meseci. Šta bi bilo da volimo da kupujemo...

Tamo nam je naša Pahuljica z:poz: :heart:, malko smo je udavili, kada smo pošli kaže moja ćerka: Mama, kako je lepa.

Između ostalog, kupili smo Antologiju stare japanske poezije, knjiga se zove Ne pali još svetiljku. Preveo je i priredio Dragoslav Andrić. Ima ukupno 555 str, od čega je oko 400 haiku. U stvari nismo kupili, nego smo kupile ćera i ja, jer je junoša samo čekao da se završi, a pater familias je kupovao neke stručne smaračine :dosadno::zzzz:. Da neko ne pomisli kako imamo istančan ukus, ova kupovina je isključivo posledica gledanja japanskih crtanih i Anime (tako se valjda kaže). :zstidljivko:

Knjiga jako lepa, ima i malo o istoriji Japana i lepih ilustracija. I tako, gledam i čitam malopre i naiđem na pesmu koju sam poželela da podelim sa vama.

Dakle:

Ne idi!
Ma kako loše da pevaš
moj si slavuj, moj!

Elefteria vam čestita Novu godinu. (Zamolila me je da vam to prenesem, a ja se nadam da će ona uskoro i sama ovde da piše :cmok:)

Kamenita, zahvali ćerki na komplimentima u moje ime :heart: Niste me udavili, lepo je videti poznata lica :) Divna su ti deca :) Divni ste svi bili danas :) Ja sam na licu mesta videla ulov i sviđa mi se :D
A što se kupovine tiče, je l da da je super? :lol: :cmok:

Ja sam gledala šta bih sebi mogla da kupim. U poslednje vreme više pažnje obraćam na knjige za decu. Nemam ništa od tih lepih knjiga koje smo mahom svi čitali, i ništa mi ne bi falilo da ih opet uzmem u ruke. Videla sam i neke koje su mi nepoznate totalno (Rat dugmića, na primer), ali i neke koje nisam čitala (Doktor Dulitl, En iz Grin Gejblsa, recimo). Tako da mislim da će izbor sada pasti na nekoliko lepih dečjih knjiga. Pa ću nastaviti da ih kupujem kad budem u mogućnosti. Bože zdravlja i sreće, nadam se da će imati ko da ih čita u budućnosti.:)

Jao, Rat dugmića sam ja davnih godina kupila mojoj nečitajućoj sestri (dobro mlađoj od mene), u pokušaju da da je navedem da zavoli čitanje. Bila sam osrednje uspešna... mada je Rat dugmića volela.

Ja za to nikad nisam čula. Ostali naslovi koje su u ponudi sam ili čitala ili ne (mali broj nepročitanih, da se zna :lol:), a ova mi je jedina bila skroz nepoznata.

I moram da kažem da mi je interesantan onaj izazov što je Del Piero postavio, samo ne znam kako to da realizujem jer nisam karakter (upašće nešto preko reda, sto posto). Nisam nikad planirala šta da čitam, iako imam u glavi da bi trebalo svašta nešto da pročitam. Napisaću koji su zahtevi, pa kad se zadesi da pročitam nešto što je zadato, samo ću da štikliram. Valjda će i to da se računa :D

Poslednja izmena:
Da se pohvalim kako se obruka sad u Carpisi. Kupujem torbu i elegantno dajem prodavacici bus plus karticu umesto Intezine. Jos sam da stvar bude gora cekala 5 minuta u redu i drzala karticu bus plus u ruci i nisam skapirala da drzim pogresnu :shy:
z:shock:
Sreca pa je prodavacica bila simpaticna pa smo se na kraju site ismejale obe

I ja sam danas imala slican biser. Na trafici sam dala pika karticu da uplatim bus plus! Taj bus plus samo pravi zabunu!

Sramota me kako sam izdangubila ove praznične dane. Umesto da sam sela da čitam, ja sam samo zvala prijatelje u goste, spremala i jela....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back