Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svetlost severa je za ćerku.Uzela sam Leonardo da Vinči za sina, on ne voli da čita, ali jako voli da crta i slikarstvo uopšte, pa ajde i za njega neka knjiga. To im je za paketiće za NG, iako su dobro veliki, ja im još uvek pravim paketiće. Osluškujem šta pominju da žele i sl. i onda pokupujem. To su sitnice, ali se radujemo i oni i ja.
Uzela sam i jedan triler, Majkl Koneli, to je za mene. Čitala sam i ranije nešto od njega, svidelo mi se nešto, nešto nije, ali ajde, nisu skupe.

Svetlost severa je za ćerku.Uzela sam Leonardo da Vinči za sina, on ne voli da čita, ali jako voli da crta i slikarstvo uopšte, pa ajde i za njega neka knjiga. To im je za paketiće za NG, iako su dobro veliki, ja im još uvek pravim paketiće. Osluškujem šta pominju da žele i sl. i onda pokupujem. To su sitnice, ali se radujemo i oni i ja.
Uzela sam i jedan triler, Majkl Koneli, to je za mene. Čitala sam i ranije nešto od njega, svidelo mi se nešto, nešto nije, ali ajde, nisu skupe.

tri puta reč nešto u jednoj rečenici... vrlo lepo, šta reći

Lamar :ortakinje: pocela da radim, da mi vreme leti nemam vremena za forum, a i ne znam sta sam sve citala od kada sam poslednji put pisala ovde.

Poslednja je bila Sluskinjina prica Margaret Atvud i razdusevila me!!!! Ne volim nesto fantazije i price o buducnosti ali ova je divna kao sve sto Margaret pise, bas onako zeMska, a dobra.

Lepo, lepo. "Bogovi krivice"?

Zavrsih Aleks Kapi - Leon i Luiz..Od samog kraja sam mozda vise ocekivala, mozda nesto konkretnije, a i povremeni su mi odnosi izmedju likova malo konfuzni..(necu konkretnije da govorim da ne bih otkrivala).
Knjiga pocinje Leonovom sahranom na koju dolazi jedna tajanstvena gospodja....
a posle se vracamo u vreme kad je Leon bio klinac..

Ne bih je kupila opet, ali bih je procitala.

Inace, bila je nominovana za nem. nagradu za knjizevnost za 2011 god.

Čitala sam i ranije nešto od njega, svidelo mi se nešto, nešto nije, ali ajde, nisu skupe.

:cistinaocare:

Ne vidi baka... :rotf:

- - - - - - - - - -

Ma bre nije nikako urokljivo, a ni uochljivoz:D
Tu zadnju recenicu niko i ne citaz;)

Pardon, ja čitam prva tri reda. :nono2:

- - - - - - - - - -

Lamar :ortakinje: pocela da radim, da mi vreme leti nemam vremena za forum, a i ne znam sta sam sve citala od kada sam poslednji put pisala ovde.

Poslednja je bila Sluskinjina prica Margaret Atvud i razdusevila me!!!! Ne volim nesto fantazije i price o buducnosti ali ova je divna kao sve sto Margaret pise, bas onako zeMska, a dobra.

Super. :cmok: Ovako nešto se danas retko čuje...:aha:

- - - - - - - - - -

Rayela, to pomenuto Pamukovo čuveno delo misliš na Zovem se crveno? Ja onomad počela i zaključila da sam gluplja nego što sam mislila. Uf, lakše mi je sada kad vidim da se ni drugima nije dopao. Koliko je promovisan, mislila sam da je bolji... mnogo bolji.

Bi, ti savetova MV, a ja malopre kupih tu Svetlost severa, na onoj akciji Lagune. Nadam se da će mi se dopasti.

Onda sam ja pametna što nisam ni počela da čitam Zovem se Crveno...;)

A Svetlost severa je ok knjiga. :ok:

Lepo, lepo. "Bogovi krivice"?

Morala sam da idem da pogledam, Presuda ulice. Tu se kao sreću dva glavna lika iz dve knjige, advokat i pandur. Videćemo... Neka me zabavi dva tri dana, božja divota. Kakvo će vreme biti ovih dana, bojim se da će uprkos mojim planovima najveći izlaz biti na donji sprat kod mame. Ako ne valja, ostaviću, bože moj...

- - - - - - - - - -

A Svetlost severa je ok knjiga. :ok:

Tome se i nadam. Bi reče da jeste, onda verujem da jeste.

Morala sam da idem da pogledam, Presuda ulice. Tu se kao sreću dva glavna lika iz dve knjige, advokat i pandur. Videćemo... Neka me zabavi dva tri dana, božja divota. Kakvo će vreme biti ovih dana, bojim se da će uprkos mojim planovima najveći izlaz biti na donji sprat kod mame. Ako ne valja, ostaviću, bože moj...
.

Hari Boš, lik detektiva koji ga je proslavio i Majk Haler, advokat iz linkolna. z:lol: Nisam čitao, ali Koneli, uglavnom, nije loš, bar se meni dopada. Prijatni praznici.:zjelka2:

Btw, dugujem svoj (pre)skromni spisak procitanih knjiga
Gospa od badema - Marina Fiorato
Knjižar iz Kabula - Osne Sejerštad
U dobru i u zlu - Tereza Revaj
Udruženje ljubitelja knjige i pite ljuskuše - Meri En Šafer i Eni Barouz
Mislim na tebe - Dzil Mansel
Nagibova kci - Samija Serageldin
Istočno od sunca - Džulija Gregson
Pod mesečinom boje šafrana – Nikol Foseler
Poslednja vojvotkinja - Dejzi Gudvin
Sašenjka - Simon Montefjore
Duvač stakla iz Murana - Marina Fiorato
Američki derviš - Ajad Aktar
Prva dama - Suzan Elizabet Filips
Bekstvo iz harema - Darija Haron
Devojčica na litici - Lusinda Rajli
Kuća velikog krova - Anči Min

Hari Boš, lik detektiva koji ga je proslavio i Majk Haler, advokat iz linkolna. z:lol: Nisam čitao, ali Koneli, uglavnom, nije loš, bar se meni dopada. Prijatni praznici.:zjelka2:

E, tako je. I meni se uglavnom dopada.Čini mi se da mi se najviše dopao Let anđela. Mada sam ostale manje više već pozaboravljala. Samo me nerviraju one filmske završnice, čuda razna, frka-trka, sve sami supermeni i superheroji... Ali, opraštam mu. Lik Harija Boša mi se više dopao od onog Nesbeovog, kako li se već zove. I on beše Hari? Malčice mi je realnije zamišljen. A možda mi se čini.

Pa nisam bas zadovoljna, moglo je to i malo vise, al' nema veze...Sporije citam..
Inace, Bekstvo iz harema je meni od najlosijih sa spiska, a i inace, skoro sasvim erotski roman (mada ne znam sta ce mi ovo - skoro :lol:)

E, tako je. I meni se uglavnom dopada.Čini mi se da mi se najviše dopao Let anđela. Mada sam ostale manje više već pozaboravljala. Samo me nerviraju one filmske završnice, čuda razna, frka-trka, sve sami supermeni i superheroji... Ali, opraštam mu. Lik Harija Boša mi se više dopao od onog Nesbeovog, kako li se već zove. I on beše Hari? Malčice mi je realnije zamišljen. A možda mi se čini.

I meni se Boš dopao. Prva knjiga koju sam čitao iz njegovog ciklusa bio je baš Let anđela, a kasnije sam došao i do ostalih (Crni odjek, Crni led itd). Boš ima one nijanse ličnosti koje izgledaju nefunkcionalno, ali ipak funkcionišu i kao takav izgleda realistično
Nesbeov junak je Hari Hule. Dobro je zamišljen, ali je Nesbe malo pobegao u grotesku, pogotovo sa Spasiteljem. Nesbe je dobar sa zapletom, i ne beže mu tokovi radnje kao kod nekih drugih pisaca, ali su mu likovi "skandinavski".

Još joj se ne dopada ni eroCka...:rotf: Jes prazna, al' meni legla. ;)

W, nemo' se ljutiš, šalim se... :cmok:
Ma od kud ce da se ljuti, ja mislim da ni ona sama nije primetila da su na spisku sve same zenskez;)

- - - - - - - - - -

Ne, taman posla z:lol:: Ima Simon (ili Sajmon) Montefjore..:lol: :)
i Ajad Aktar. z;)

Ja sam i njih drzala za zenskez:lol:
Simon valjda ima i zenskih, a ovo Ajad ne lici na zenskoz:)

I ja sam nedavno čitala Let andjela. Sasvim ok knjiga za taj žanr. Prava onako za epizodu neke detektivske serije ili krimić. Ne čitam mnogo tu vrstu literature, više sam gledala serije.

Btw, dugujem svoj (pre)skromni spisak procitanih knjiga
Gospa od badema - Marina Fiorato
Knjižar iz Kabula - Osne Sejerštad
U dobru i u zlu - Tereza Revaj
Udruženje ljubitelja knjige i pite ljuskuše - Meri En Šafer i Eni Barouz
Mislim na tebe - Dzil Mansel
Nagibova kci - Samija Serageldin
Istočno od sunca - Džulija Gregson
Pod mesečinom boje šafrana – Nikol Foseler
Poslednja vojvotkinja - Dejzi Gudvin
Sašenjka - Simon Montefjore
Duvač stakla iz Murana - Marina Fiorato
Američki derviš - Ajad Aktar
Prva dama - Suzan Elizabet Filips
Bekstvo iz harema - Darija Haron
Devojčica na litici - Lusinda Rajli
Kuća velikog krova - Anči Min

Waterfall, super ti je izbor knjiga. A ni broj nije loš.

Da prijavim najnoviju procitanu knjigu, The hottest dishes of the Tartar cuisine, Alina Bronsky. Hvala Kaneli za preporuku.
Retke su na srecu takve zene kao sto je junakinja ovog romana, tako skoro bez osecaja za sve a pogotovo rodjenu cerku. Sa druge strane ima i osobine koje jako cenim (odlucnost i spremnost na nove izazove).
Rado cu procitati i Alininu prvu knjigu (broken glass park).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back