Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Udna tuljica" je objašnjena kao "alatka za smirivanje i rešavanje napetih i kompleksnih situacija koja jednoj strani pomaže da se usreći, a drugoj da bude usrećena"
Ona je "napravljena od prozirne gume navlažene nekom vazelinskom otopinom da ne puca prilikom navlačenja u zanosu tijekom spolnog čina".

хахахахах. Ово могу само Хрвати...

O Boze, nasmejah se slatko od ranog jutra :rotf:

Inace, ponela sam jutros Put kroz planine - Elizabet Makgregor da malo citam u vozu do posla i iznervirala se posle par strana. Moram da citiram deo teksta....

"....Ispred nje su bili neki kamioni. Jedan je bio natovaren balvanima. Njeni jaki farovi su ih dobro osvetlili. Jedan beli pikap je imao psa pozadi. Taj se pas uznemirio. Nije joj bilo jasno sta on tu uopste trazi. Scucrio se jadan uz samu kabinu. Nemacki ovcar. Bio je vezan lancem. Kisnuo je jadncak.....

I sve u tom stilu, prevrnula sam par strana i nije nista bolje. :confused:
(to je jedna od onih po preporuci bibiotekarke :roll:).

Pih.

Sad mi je zao sto sam je ponela, pa jos moram da je vucem u torbi do kuce. Poptun promasaj.
Na ovome bih dobila keca iz srpskog na pismenom, u moje vreme.

Inace, ponela sam jutros Put kroz planine - Elizabet Makgregor da malo citam u vozu do posla i iznervirala se posle par strana. Moram da citiram deo teksta....

"....Ispred nje su bili neki kamioni. Jedan je bio natovaren balvanima. Njeni jaki farovi su ih dobro osvetlili. Jedan beli pikap je imao psa pozadi. Taj se pas uznemirio. Nije joj bilo jasno sta on tu uopste trazi. Scucrio se jadan uz samu kabinu. Nemacki ovcar. Bio je vezan lancem. Kisnuo je jadncak.....

Pih.

Sad mi je zao sto sam je ponela, pa jos moram da je vucem u torbi do kuce. Poptun promasaj.

Што? Предиван текст, пун сјајних метафора. Пази, пас се шћућурио у белом пикапу, па још немачки овчар-јадничак. Маријана Матеус англосаксонска.

Тај пас представља све Шкоте који су тај дан покисли услед обилних киша у Инвернесу, Новој Каледонији.

Poslednja izmena:
Што? Предиван текст, пун сјајних метафора. Пази, пас се шћућурио у белом пикапу, па још немачки овчар-јадничак. Маријана Матеус англосаксонска.

Тај пас представља све Ирце који су тај дан покисли услед обилних киша у Инвернесу, Новој Каледонији.

A ne, ne. :ljutko:

Ti si to spojio u jednu recenicu.
Noj su to tri recenice :neutral:

Pa da, istinu sam napisala. Osecam se kao da sam gola, bez odece, obnazena...
Kako li bi nasi susedi to napisali, pitam se pitam...
To je zato sto sam frik za knjige i kad nisam okruzena njima, ja sam eto k`o goluzdravo pile tj. koka. ;)

Pa da, istinu sam napisala. Osecam se kao da sam gola, bez odece, obnazena...
Kako li bi nasi susedi to napisali, pitam se pitam...
To je zato sto sam frik za knjige i kad nisam okruzena njima, ja sam eto k`o goluzdravo pile tj. koka. ;)

Tako se i ja osecam kad nemam sta da citam/nisam clan biblioteke.
Mozda bude popust u periodu kad se odrzava sajam knjiga. Videcemo.
I meni istice uskoro.

Pih.

Jedina knjiga koju je (meni neomiljena) bibliotekarka prokomentarisala kad sam uzela je P.S. volim te Sesilije Ahern. Da je super.
Naravno da nije super. Mislim, može da se čita i komentariše kod frizera i na manikiru...
Imam ja i omiljenu bibliotekarku, koja zna moj ukus i mogu da joj verujem. Koja čita knjige.
Ova druga uvek puši u hodniku i ništa mi ne preporučuje. Na svu sreću

Poslednja izmena:
Juce sam se, kroz kisu i mrak, kako roman a la Mol Flanders zahteva, dokopala Zaboravljenog vrta...nije me razocarao, naprotiv, devojka klizi kroz reci i kitnjasto pise, kao da sam se vratila u viktorijansko vreme...castim se francuskom harmonikom, cajem, keksom i knjigom...obozavam hladno i vlazno vreme:heart:

Auuu, i ja cu morati:D
To su moje " teme":

Knjiga se bavi malo poznatim berlinskim danima našeg nobelovca Ive Andrića i prati događaje u turbulentne dve godine koje je on proveo kao ambasador Kraljevine Jugoslavije u nacističkoj Nemačkoj.

Kroz roman defiluje galerija upečatljivih likova, kako istorijskih tako i fiktivnih, a prati se jedan specifičan ali i tragičan period u istoriji naše zemlje, od posete Kneza Pavla Adolfu Hitleru 1939. pa sve do potpisivanja pristupa Trojnom paktu i napada Nemačke na Jugoslaviju 1941. godine.

- - - - - - - - - -

Juce sam se, kroz kisu i mrak, kako roman a la Mol Flanders zahteva, dokopala Zaboravljenog vrta...nije me razocarao, naprotiv, devojka klizi kroz reci i kitnjasto pise, kao da sam se vratila u viktorijansko vreme...castim se francuskom harmonikom, cajem, keksom i knjigom...obozavam hladno i vlazno vreme:heart:
I ja to volim to viktarijansko vreme ( ali samo u knjigama) , a najvise i prija uz caj i kishu, maglu.:)

A to je inace jako tesko :mrgreen: :zag:

- - - - - - - - - -

I ja volim hladno..i kisu volim...kako bi bilo lepo da imam malu kucicu u Irskoj ili Engleskoj..u nekom malom zalivu, nesto kao Port Isaac

Inac, da se vratim na temu - nista ne citam :roll: Ne volim kad kasnim sa vracanjem knjiga, bas ne volim, ali su me time bas zeznuli jer ostadose sve sa spisak neprocitane koje moram da vratim. Pa se sve kanim da odem.

Nije da nemam od svojih knjiga da citam.
Ova knjiga vec dugo, rekla bih nepravedno, stoji neprocitana
http://www.laguna.rs/n1553_knjiga_kuca_velikog_krova_laguna.html

I usput, da pitam, kakav je Feriko Moca?

Nisam vise clan biblioteke. :( Isteklo mi clanstvo. Sad kao da sam gola.
Molila bih moje drage prijateljice sa teme da jave ovde, ako bude nekog biblioteckog popusta.

Linejna, upravo sam gledala..Danas je bio popust za davaoce krvi odn. besplatno uclanjenje..(jedino ako imas nekog da da krv umesto tebe :lol:)
i popust za decu jer je decija nedelja.
Msm da bude nesto oko sajma ili na sajmu..:think: ali javicu svakako.:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back