Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dakle, taj tvoj blog stvarno podstiče na čitanje. Sve deluje zanimljivo kad ti predstaviš

Razumem onog Čarlsa Darka, i ja bih se vratila da budem dete. Mnogo je teško biti odrastao, odgovoran, balansirati izmedju posla, dece, porodice, psa, plate, troškova....
Danas mi je loš dan :besna:

Hvala!
Samo nemoj ovaj Dark da te privlači. Čovjek je potpuno puk'o. Taj susret glavnog lika s njim je jedna vrlo onespokojavajuća scena.
Osim relativno optimističnog kraja, knjiga je zapravo vrlo mračna.

Hvala!
Samo nemoj ovaj Dark da te privlači. Čovjek je potpuno puk'o. Taj susret glavnog lika s njim je jedna vrlo onespokojavajuća scena.
Osim relativno optimističnog kraja, knjiga je zapravo vrlo mračna.

Nekako mi ne bi ni bilo realno da knjiga s takvom tematikom nije mračna.

A privlači me malo manje obaveza, jurcanja i svega toga što čini život odraslog zaposlenog čoveka (a posebno žene), naročito u ovoj zemlji bez pravila, bez para, bez logike...

Ja sam danas uzela iz biblioteke Istrajna ljubav, Ijana Makjuana (Ian McEwan), na preporuku moje koleginice-književnice. Kaže, ne može da se ispusti iz ruku. A isto piše i na koricama: Zaplet je toliko uzbudljiv da nije preporučljivo da sa čitanjem počnete uveče ako mislite malo i da odspavate.

Pretražila sam i ovu i prethodnu temu i našla da je samo VanZandt davno čitala Subotu i da joj se nije svidela, a da mu je onda dala još jednu šansu i pročitala Solar koji joj se dopao.
To je istorijat Makjuana na temi :)
Naravno, ja ću prvo da završim Nevestu iz Mumbaja Ostala mi četvrtina.

Procitala sam jos jednu u medjuvremenu, The Innocent, odlicnan je Ian. Mada da sam znala o cemu ce sve da pise ne verujem da bih citala ove nevine, ima jedan deo koji bih volela da sam preskocila.

Danas su mi poslali poruku iz Telekoma da se ne odazivam na pozive i sms-ove iz inostranastava... Sms "Zovi me hitno"je dobila i moja sestra, i muž, i sestričina i dever...

http://www.24sata.rs/vesti/aktuelno...oruku-sa-sadrzinom-zovi-me-hitno/153181.phtml

Takav SMS smo pre neki dan dobili moj muž i ja u razmaku od nekoliko minuta.
A danas smo od Telenora dobili isto upozorenje kao i ti.
Mene to uopšte ne dotiče jer se ne javljam na nepoznate brojeve ni u domaćem saobraćaju. :)

Nego, devojke, gnjave li i vas telefonom raznorazni promoteri (mislim na fiksni)?
Mene dnevno pozove bar dvoje, izludeše me.

Takav SMS smo pre neki dan dobili moj muž i ja u razmaku od nekoliko minuta.
A danas smo od Telenora dobili isto upozorenje kao i ti.
Mene to uopšte ne dotiče jer se ne javljam na nepoznate brojeve ni u domaćem saobraćaju. :)

Nego, devojke, gnjave li i vas telefonom raznorazni promoteri (mislim na fiksni)?

Mene je jedna jednom uhvatila nešto ljutog pa sam krenuo ja nju da ispitujem, u fazonu, a koliko je vama godina, a da li vi donosite odluke o kupovini u svom domaćinstvu, a kako se zovete itd. Pa šta, rekoh, vi o meni sve znate, a ja o vama ništa. Skoro se rasplakala djevojčica, sa sve teatralnim "Ja samo radim svoj posao!" na kraju. Ali više me nikad nisu zvali. Vjerovatno mi je broj sad na nekoj crnoj listi telemarketara.

Mene je jedna jednom uhvatila nešto ljutog pa sam krenuo ja nju da ispitujem, u fazonu, a koliko je vama godina, a da li vi donosite odluke o kupovini u svom domaćinstvu, a kako se zovete itd. Pa šta, rekoh, vi o meni sve znate, a ja o vama ništa. Skoro se rasplakala djevojčica, sa sve teatralnim "Ja samo radim svoj posao!" na kraju. Ali više me nikad nisu zvali. Vjerovatno mi je broj sad na nekoj crnoj listi telemarketara.

Način na koji ja komuniciram sa njima je, najblaže rečeno, krajnje neljubazan.
Međutim, nikako da dospem na tu crnu listu.

Мој одговор је брутално искрен, директан и гласан и гласи отприлике овако: Госпођо драга, када би ви имали представу о мојој неимаштини, не би вам на памет пало да ме зовете.:D После тога врло брзо завршимо разговор...

Мој одговор је брутално искрен, директан и гласан и гласи отприлике овако: Госпођо драга, када би ви имали представу о мојој неимаштини, не би вам на памет пало да ме зовете.:D После тога врло брзо завршимо разговор...

S obzirom na izazove zanimanja kojim se bave i ponašanje klijenata kojima nude svoju robu, telemarketarke bi mogle pisati zanimljive knjige o ljudskim karakterima. Zanimljivo da nemamo ni jednu ni na jednom pdf gde se govori o književnosti. Verovatno im je dosta i stvarnih i fiktivnih karaktera.

Način na koji ja komuniciram sa njima je, najblaže rečeno, krajnje neljubazan.
Međutim, nikako da dospem na tu crnu listu.

Spam je, ali i ja tako... i uvek me zovu bas kad nesto ozbiljno radim ili spavam i prekinu me.
Ali moram da cujem ko me zove, nemam identifikaciju poziva, medjutim, cim cujem pevuckajuci glas sa druge strane zice, znam sta je... i onda kazem to sto kazem.
Letos su bas bili dosadni, sad su malo proredili.

S obzirom na izazove zanimanja kojim se bave i ponašanje klijenata kojima nude svoju robu, telemarketarke bi mogle pisati zanimljive knjige o ljudskim karakterima. Zanimljivo da nemamo ni jednu ni na jednom pdf gde se govori o književnosti. Verovatno im je dosta i stvarnih i fiktivnih karaktera.
Ove moje " nemacke" ne znaju bas dobro nemacki, ne znaju zapravo nista, znaju kao papagaji neke recenice, tesko da to uopste i razume s kim uopste
pa i o cemu razgovara.

Ja inace cim cujem "Guten Tag" spuscam slusalicu bez da kazem i jednu jedinu rec.

E da, ovde je fora, ali samo kod ozbiljnih, tipa neke banke ili Telekoma da te prvo pitaju da li si saglasan da se razgovor iz sigurnosnih razloga snima,
doduse to te pitaju i kad pozoves svoju banku ili svog provajdera pa onda mozes ( vise oni sami) da se pozoves na razgovor gde su ti nesto uvalili,
a ti kao nisi hteo;)

Ja sam odustala od Oza, vratila u biblioteku juce. Pokusacu jednom ponovo, kad budem imala vise vremena. Teska odluka, jedva sam prelomila.
Procitala potom za par sati jednu Francuskinju, sa Francuzima ne mogu da omanem. Mislim da ona nije prevodjena kod nas, gugl mi nista ne izbacuje.

Ove telemarketing smarace uvek u startu odbijem sa - ne zivim ovde, samo sam na odmoru i odlazim sutra... Posle toga nema sta da mi kazu.

Jeste citale nesto od ovog pisca? Ja ni cula za njega.
http://www.vesti-online.com/Scena/Kultura/439327/Ugljesa-Sajtinac-dobitnik-Nagrade-EU-za-knjizevnost

Videh da je jedan Grk dobio istu nagradu ove godine pa preko tog linka saznam da je i predstavnik nase zemlje nagradjen :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back