Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kukuuuu, jedva vas isčitah
smilie_girl_265.gif

Ovako.
Prvo Rada je rekla da daje repku svakome ko nešto čita. Evo ja danas malo (10-ak strana) započela Mrtve duše.
Izdanje Matice srpske, ćirilica, ilustracije, divan početak jedne stare ruske priče :heart:
Ajd sad Rado dobacu tu repku :lol:

Oza nastavljam puževim korakom :(

Del Pjero, bacaj Ime ruže slobodno. Ja sam je svojevremeno batalila.
(Šalim se naravno :lol: ima ih mnogo više kojima se knjiga dopala)

Pahuljice, sviđa mi se preporuka za Brodolom :)

- - - - - - - - - -

Ebote, stigla zima :smrcka:

Da pocnem da pisem preporuke Del Pieru:
Nema nikakvog reda, svi su dobri.

1. Vilijam Dil ``Iskonski strah`` (filmovan roman)
2. Tom Rob Smit ``Dete 44``
3. Karin Fosum ``Nevesta iz Mumbaja``; ``Ne osvrci se``
4. Mo Hejder ``Postupak``; ``Pticjak``
5. Dzejms Sigel ``Izbacen iz koloseka`` (filmovan roman)
6. Skot Smit ``Ruine`` (ovo je avanturisticki, horor triler)
7. Dona Tart ``Tajna istorija``
8. ``Moramo da razgovaramo o Kevinu``, Lajonel Srajver
9. (sve od Tes Geritsen ako volis medicinske trilere, forenziku)
10. (sve od Jo Nesboa ili Ju Nesbea, sa posebnim akcentom na njegovog ``Sneska`` i jos jedna sa elementima likantropije koja je za mene bila knjiga 2010. godine, a to je: ``Pusti pravog da udje``.

Ima toga jos, ali nastavicu se... ovo su neki noviji naslovi... mozda si nesto od ovoga i citao.

Poslednja izmena:
Ime ruže je zaista super knjiga. Kad ti ja (koja sam u vreme čitanja bila potpuno ćorava od najsitnijih slova) kažem, znači da ne smeš da žališ vreme...:ok:

Moje dete treba da odgleda film po savetu profesorke istorije kako bi shvatili redove monarha.
Zna da sam čitala pa je želela pomoć od mene.
Iskreno, nisam obraćala pažnju na detalje...ako neko može da pomogne neka prosledi u PP, da ne spamujemo ovde.

Rado, i ja semučim sa Milerom, nešto mi ne idu dve vulgarne (slbodne )knjige jedna za drugom.
Moraću da presečem nečim i da je ostavim za kasnije.
Prosledila mi je Linejna Karin Slaughter, Postanak.
Razmišljam da ovim romanom, napravim presek.

Poslednja izmena:

8. ``Moramo da razgovaramo o Kevinu``, Doroti Kumson
10. (sve od Jo Nesboa ili Ju Nesbea, sa posebnim akcentom na njegovog ``Sneska`` i jos jedna sa elementima likantropije koja je za mene bila knjiga 2010. godine, a to je: ``Pusti pravog da udje``.

Ima toga jos, ali nastavicu se... ovo su neki noviji naslovi... mozda si nesto od ovoga i citao.

Samo jedna ispravka: Moramo da razgovoramo o Kevinu je pisala Lajonel Šrajver. Ime Doroti Kumson mi je poznato, ali mislim da nisam ništa čitala. Koliko sam pročitala na Laguninom sajtu o njenim knjigama, deluju mi kao nešto što ne bih preporučila Del Pieru (ni nikom).
Za razliku od Kevina koji je za svaku preporuku
- - - - - - - - - -

Rado, i ja semučim sa Milerom, nešto mi ne idu dve vulgarne (slbodne )knjige jedna za drugom.
Moraću da presečem nečim i da je ostavim za kasnije.
Prosledila mi je Linejna Karin Slaughter, Postanak.
Razmišljam da ovim romanom, napravim presek.

Ja sad nikako ne bih mogla da čitam Milera, ni ništa drugo sa previše vulgarnosti. I onu Vedranu Rudan koja ima svoje kvalitete jedva podnesem zbog toga.

Samo jedna ispravka: Moramo da razgovoramo o Kevinu je pisala Lajonel Šrajver. Ime Doroti Kumson mi je poznato, ali mislim da nisam ništa čitala. Koliko sam pročitala na Laguninom sajtu o njenim knjigama, deluju mi kao nešto što ne bih preporučila Del Pieru (ni nikom).
Za razliku od Kevina koji je za svaku preporuku
- - - - - - - - - -

Ja sad nikako ne bih mogla da čitam Milera, ni ništa drugo sa previše vulgarnosti. I onu Vedranu Rudan koja ima svoje kvalitete jedva podnesem zbog toga.

Izvinjavam se. Lapsus memoriae.
Hvala ti Bi sto si me ispravila. Gde mi pade na pamet Doroti?

Danas me je bibliotekarka iz jedne dalje biblioteke (ne iz moje maticne), bas iznervirala.
Em sam autobusom obilazila onu obilaznicu 20 minuta, em mi ona pocela da popuje da mi se blizi istek clanske karte i da bih trebala da je produzim tj. platim i ucinilo mi se kao da nije bila bas ``odusevljena`` sto sam uzela par knjiga, mada mi clanarina istice tek 7. oktobra.
Ja sam je pitala koliko kosta clanarina, ali nije mi znala reci. Pa sta mi onda popuje da moram da platim clanarinu kad ne zna kolika ce biti clanarina?
I bas cu se potruditi da sto pre procitam ove knjige, njoj u inat i vratim ih pre 7. oktobra.
A uzela sam bas ono sto sam htela:
-``Spokoj`` o kojoj se ovde pisalo da je super - od turskog autora Ahmeta Hamdi Tanpinara,
- ``Moj Mihael`, Amosa Oza i
- ``Jednostavan zivot``, Kenzabura Oea.

Pa citala sam neke njene knjige. Ako ne i sve sto je izaslo kod nas od pomenute autorke.
I dopale su mi se, nisu isprazne price.
Zivota mi.

Verujem ti. Kad ti kažeš da nisu isprazne priče, sigurno su sasvim dobre. Znam da ti ne voliš limunadice. A kad pročitam one sadržaje knjiga nikad ne znam da li nešto zglavno ili je nešto plitko.

Ne znam što su neki bibliotekari tako zadrti, pa toliko insistiraju na tim članarinama.. valjda ih teraju. Ja mislim da i nema tako puno čitalaca i da treba prema svima da budu krajnje tolerantni.

Jes, svi se ubiše trčeći u biblioteku.
Nek budu srećni dok još neko čita, i dok jš neko uzima knjige iz biblioteke a ne kupuje ih ko neki :zper: i ne čita sa neta ko neki :zper: (ovi :zper: će se prepoznati sami :lol: )

Danas me je bibliotekarka iz jedne dalje biblioteke (ne iz moje maticne), bas iznervirala.
Em sam autobusom obilazila onu obilaznicu 20 minuta, em mi ona pocela da popuje da mi se blizi istek clanske karte i da bih trebala da je produzim tj. platim i ucinilo mi se kao da nije bila bas ``odusevljena`` sto sam uzela par knjiga, mada mi clanarina istice tek 7. oktobra.
Ja sam je pitala koliko kosta clanarina, ali nije mi znala reci. Pa sta mi onda popuje da moram da platim clanarinu kad ne zna kolika ce biti clanarina?
I bas cu se potruditi da sto pre procitam ove knjige, njoj u inat i vratim ih pre 7. oktobra.
A uzela sam bas ono sto sam htela:
-``Spokoj`` o kojoj se ovde pisalo da je super - od turskog autora Ahmeta Hamdi Tanpinara,
- ``Moj Mihael`, Amosa Oza i
- ``Jednostavan zivot``, Kenzabura Oea.
Ova od Kenzebura se meni baš dopala, a bogami i Oz.
Mada je ova Ozova što trenutno čitam/mučim mnogo bolja :)

Nije mi bilo prijatno kako me ta zena isprozivala ni krivu ni duznu.
Uvek na vreme vracala knjige, lepila ih kada su im korice ili stranice pocepane, stavljala im zastitne korice dok sam ih citala da ih jos vise ne bih ostecivala...
Bar da zna koliko ce kostati clanarina pa da nesto i kaze po tom pitanju, nego ne zna ni to.

8. ``Moramo da razgovaramo o Kevinu``, Lajonel Srajver

ovo pod jedan bese film sa Ricardom Girom? primal fear u originalu. Nisam naleteo do sada na tu knjigu
Dete 44 citao. Dobra je iako pri kraju ima nekih jeftinih fora kao iz holivudskih niskobudzetnih akcija. Imam i drugi deo, Tajni govor.
Nevestu iz Mumbaja kupio i citao na preporuku neke od vas cini mi se :)
Od Nesbea sam citao Spasilac, odlicna, svaka preporuka. Nije stura, ima dubinu, dobro se razradjuju likovi i radnja... tako da cekam i ostale njegove ali nikako da naletim na vockicama da je povoljnije nego u knijzari

Ja sam od trilera citao jos od Roberta Herisa Ahangelsk. A imam i jos 4 njegove neprocitane, preporuka i za njega kao i takodje Kobena - Uhvacen, nije losa i Vektor trido, geopoliticki triler/drama
Imam jos U Sumi Tane Frenc, Najmracnije mesto, Andaluzijski prijatelj i jos sto sta, ne secam se, ali nista nisam citao...ne stizem :) Tako da dajte jos preporuka na tu foru, slicne ovima koje spomenuh :)

Taj berkut trazim dugo ali je uglavnom paprena ili ako nije sva je raskupusana

Za sve koji su koji su redovni u bibliotekama
library.gif

Berkut je skup, rekoh ja. Ali mnogo dobar.
A uskoro ću od Robreta Herisa čitati Otadžbinu, isto je nešto vezano za Hitlera.

Bila sam danas u Delfi SKC, na onoj polici gde su knjige na super popustu nema ništa interesnatno.

Poslednja izmena:
Čini mi se da je U šumi preporučivala Bilja ( i još neki). Ja sam Otadžbinu čitala nedavno, volim Kobena i u potrazi sam za Nesbeom (Crvendać, kažu nju treba prvu čitati). Nisam baš poznavalac tog žanra, pročitam ponešto više slučajno nego s namerom. I onda mi se uglavnom svidi.

Pa citala sam neke njene knjige. Ako ne i sve sto je izaslo kod nas od pomenute autorke.
I dopale su mi se, nisu isprazne price.
Zivota mi.

I ja volim Doroti Kumson. Uvek me rasplače... :rida:

- - - - - - - - - -

Prvo Rada je rekla da daje repku svakome ko nešto čita. Evo ja danas malo (10-ak strana) započela Mrtve duše.

Daću, nego šta ću... :lol: Čim dozvole. :cmok:

- - - - - - - - - -

Meni se dopala preporuka za Grad lopova.
Volim takve knjige...

A ja volim kad imam ono što hvalite...:zaljubljena: Imala sam dve, onomad sam jednu poklonila. ;)

Berkut sam procitala i bas sam knjigu skoro poklonila ..Pogledajte na limundo, kupindo ..tamo moze da se kupi jeftinije.ovo je slika sa jednog takvog sajta za prodaju knjiga

58579875

Poslednja izmena:
Izvinite izvinite, došla sam do 708e strane i ne moguuu dalje, tako ste aktivni! Evo mene, došla jutros s Krfa. Bilo je predivno, ništa nisam čitala pod milim bogom (od svih knjiga spremljenih pročitala sam tamo samo Selindžerovu Frani i Zui i smorila se ko dupe na vašaru). Ništa nisam čitala dakle,ništa nisam fotkala , samo sam se kupala i svaki tren van vode mi se činio kao gubljenje prilike da se kupam!
Krf je divan, mi smo bili u jednom malo, al onako fakat penzionerskom resortu što nam nije ni najmanje smetalo , dva puta sam pala na dupe ,prvi put na prilazu ispred vile ( odletela mi papuča), drugi put juče usred Krfa grada fljas, oba puta nimalo graciozno na dupe tako da mislim da mi se trtica raspada :lol: A papuče izdajice idu u korpu asap! Strm taj Krf,nije napravljen za nas iz Vojvodine.
Momak mi je izronio gomilu školjkica i diiivnih stvarčica pa sad tražim neku drvenu kutijicu da je sredim nekim morskim dekupažom i napravim neku dekoraciju za stan od toga svega.
Krf je pun Rusa i Srba ( i Nemaca) ali Rusi i Srbi najviše, i nešto engleza.

Da vas ne smaram predugim esejom, ako nekom trebaju neke informacije o Krfu, pitajte.

Maloda se sredim pa se bacam na Muzilovu čudovišno veliku ' Čovek bez svojstava'.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back